brimikshallon

Direktlänk till inlägg 26 juli 2012

Mattes visdom..

Av Kerstin Frithiof - 26 juli 2012 08:30

--Du lilla Hallon, sa matte och la pannan i djupa veck..--Du lilla Hallon, sa hon.. Ska du äta gott när du är ute och bilar, sa hon, då ska du leta reda på  g o l f k r o g a r n a ..

Jaha.. Det var alltså ett helt livs samlade visdom: "Ska du äta gott när du är ute och  b i l a r,  ska du gå till golfkrogar..


Frågan är hur det skulle gå till.. Ibland tror jag att matte överskattar sin lilla hund.. Jag skulle ha vissa svårighter med att räcka upp till tallriken.. För att inte tala om att hantera kniv och gaffel.. Eller köra bil till krogen ifråga.. Hm..


Till nåt helt annat:

Matte blev minst sagt konfunderad i går kväll när hon skulle hämta mej.. Jag stod ingenstans att finna.. Pensionatsvärden verkade också konfunderad, men så kom han på att han låtit lilla Hallon flytta in till en annan liten hund..

--Här är han, sa värden och visade in i ett bås.. Matte vred nästan huvet ur led för att kunna kika in i båset, men ingen Hallon stod att se.. Jag var så liten att jag inte syntes från tittöppningen..

Att jag var  s å  liten hade matte glömt bort.  Eftersom jag är en mycket stor  p e r s o n l i g h e t  glömmer man lätt bort min fysiska litenhet..

Nu blev matte oändligt glad när hon till slut fick syn på mej.. Själv brydde jag mej inte så mycket eftersom jag tar matte så för given.. Jag hade gärna stannat  hos min beaglekompis nåra dar till..


F a s t  nog var det skönt att få snusa bort nåra nattimmar i  v å r  säng.. Och vakna till min vanliga frukost och vår vanliga kissrunda..

Mänskor har en del ganska struntviktiga och ibland pompösa utryck, som dom svänger sej med när dom inte kommer på nåt eget att säja.. Här kommer ett sånt:

Borta bra men hemma bäst.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 25 april 09:49


  I går åkte jag förbi strandängarna, där Sweden Rock har sin spelplats, och  fann, att man redan börjat jobba där..    Då slog det mej: Det är inte ens två månader kvar tills det rockas loss här i Norje..   Alla vi norjebor  ä l s k a r  r...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards