brimikshallon

Direktlänk till inlägg 30 juli 2012

Make over.. Hm..

Av Kerstin Frithiof - 30 juli 2012 08:03

"Make over" är ett nytt begrepp som dyker upp lite varstans.. Riktigt vad det betyder vet varken jag eller matte.. Men så mycket förstår vi att om nån eller nåt utsätts för det här begreppet blir resultatet så mycket finare än det var tidigare..

Om matte exempelvis skulle göra make over på vårt hus så skulle det bli, om inte  f i n a r e,  så ialla falll  r e n a r e  och mindre hårigt..

Nu gjorde faktiskt matte make over på huset för nåra veckor sen och hjälp så fint det blev.. Nu håller det på att återgå till den gamla välbekanta, inbodda stökigheten.. Mysigheten, liksom..

 Eftersom huset redan är overmaked har matte börjat kasta sin blickar på  h u n d e n ..

--Din päls behöver ses över, sa matte för ett par dar sen..

Jaha, nu är det gamla vanliga ryckandet i gång igen.. Koppelpromenaderna förstörs nästan av att matte drar av mej stora pälstussar, som blåser iväg, Gu´ vet vart.. Redan har hon börjat "skulptera fram"  lilla Hallons stiliga figur..

Ja, uttrycket är mattes förstås.. Själv skulle jag inte beteckna min figur som "stilig",  snarare satt och kompakt.. Och ännu är mycket att göra innan lilla hunden kommer fram i all sin glans.. B a k d e l e n  går väl an, men  r e s t e n  har då inte vunnit på ryckandet.. Inte ännu i alla fall..


T r ä d g å r d e n  håller också på att makas over.. Den  ä r  faktiskt redan vacker .. Mycket tack vare att matte drog upp allt gammalt dött och visset härom dan..

--Mycket mera ska göras, säjer matte, som är inne i en trädgårdsintensiv period .. Hon riktigt stegrar sej av iver att sätta igång.. Rosorna ska snyggas till, ogräs ska bort.. Annat ska planteras.. Blåbär och rosor ska det bli.. Det har matte bestämt..

Det är konstigt,  o g r ä s  finns alltid, alltid.. Ogräs och mördarsniglar.. Körsbär, däremot, finns inte denna sommar..

--Det är snart dags att lägga ut lite giftpulver till sniglarna, menar matte och ser  g r y m   ut..


Har jag talat om att det är måndag med allt vad det innebär av "make over".. Det gick bra denna måndagsmorron också.. Snabbt och lätt utan  b l o d v i t e .. Nu får jag tackålov ha tassarna ifred en hel vecka..

Matte får hållas i trädgården med saxar och redskap.. Själv ska jag försöka göra ett någorlunda acceptabelt  h o p p  upp i min gamla stol.. Det är faktiskt tid för en liten lur..


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards