brimikshallon

Alla inlägg den 2 januari 2012

Av Kerstin Frithiof - 2 januari 2012 19:36

Matte har gått omkring en tid, en fjorton dar si så där, och funderat på att försöka ta lite kort på sin lilla hund och sätta in i hans blogg.. Lilla hunden själv är mycket entusiastisk inför tanken.. Nästan som att komma i tidningen !!

Det är bara det att matte har  s t o r  respekt för apparater.. Nu har hon i alla fall kommit så långt att hon har lånat hem en kamera.. Mattes syster, som äger kameran, säjer att det inte är svårt alls att ta kort.. Värre blir det förstås att klämma in dom i bloggen.

Eftersom matte är liksom lite blyg för kameran, så har hon startat sin fotografiska karriär med att stoppa ner den i besticklådan.. Och så tar hon fram den då och då och tittar på den.. och sen stoppar hon ner den igen.. En vacker dag ska hon börja trycka på knapparna, menar hon.. En vacker dag!!

Det fåniga är att matte i ungdomens dar var en synnerligen entusiastisk fotograferare.. Fast hon hade förstås en gammalmodig kamera på den tiden.. För att få nåra kort så fick hon hänga filtar för fönstret i köket och rigga upp förstoringsapparat och kemikalier.. Mattes mänska förvisades till vardagsrummet, där han fick sitta mol allena och titta på TV..

Matte höll på nåra år med den här hobbyn (Det kallas så när mänskor gör nåt dom inte måste) men det hela blev för bökigt så hon slutade med en suck av lättnad.. Förstoringsapparaten gav hon bort, men den gamla kameran finns kvar.. Den duger förstås inte ta kort med i dag, och förresten tvivlar matte på att det skulle bli nåt vettigt av hennes foton..

Förresten har matte haft andra hobbies också. Ett tag fick hon för sej att  s a m l a  på nåt.. Nu är det så att matte inte på nåra vis är en sån som samlar på sej saker. Hon är snarare bra på att  k a s t a  bort!!

Kattfigurer!!  D e t  skulle matte samla på, men  d e t   tröttnade hon fort nog på och kastade menageriet i soporna ..

Sen fick hon för sej att lära sej spela klassisk gitarr!! Släng dej i väggen Segovia!! Gitarr anskaffades och matte tog lektioner flera år.. Hon bände och slet med gitarrandet, men tyvärr var hennes begåvning inte riktigt i stil med Segovias, så slut med spelandet. Gitarren fick hennes systerson och  h a n  har betydligt större fallenhet för musicerande än stackars matte..

Nu kom jag att tänka på nåt  h e m s k t !!  Apropå tröttna på sina hobbies. Det finns mänskor som har  h u n d a r  som hobby.. Hela pälsen reser sej på mej när jag frågar mej vad SOM HÄNDER MED HUNDARNA NÄR MÄNSKAN TRÖTTNAR PÅ SIN HOBBY ???


Av Kerstin Frithiof - 2 januari 2012 16:05

Det är så här att jag har träffat många djur, som jag blivit vän med. Den mest imponerande var nog  HÄSTEN !!

Det var så här:

Matte och jag och Agneta var i skogen och promenerade oss (som fransmännen säjer). Plötsligt såg min resliga matte att vi var på möteskurs med en ryttare. Matte kopplade mej och tog mej ifrån stigen, men kvinnan på hästen sa, att hon gärna såg att den lilla hunden fick bekanta sej med hästen.

Då lyfte matte upp mej så jag kom nos mot nos med honom, eller henne, jag vet inte vilket. Vi nosade länge och väl, ända tills matte blev trött i armarna och satte ner mej.. Då kände jag en stor glädjevärme och reste mej på bakbenen och sträckte mej så högt jag kunde för att kunna nosa lite mera. Och hästen böjde på sitt stora huvud så vi kom i höjd med varandra. Och så nosade vi lite till..

Tänk att lilla Hallon blev så god vän med en häst!!



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards