brimikshallon

Alla inlägg under juli 2012

Av Kerstin Frithiof - 22 juli 2012 07:14

Nånting är på gång.. Matte har plockat fram mina papper igen. Senast var för ett par tre veckor sen när jag skulle vaccineras.. D e t  kan det således inte handla om.. Inte igen.. Hm..

Nu vet jag.. Jag ska pensionata.. 

Tydligen ska jag åka till Sussies pensionat, där jag bodde för två år sen när matte parisade en vacka.. Ett väldigt

m u s i k a l i s k t  pensionat, Sussies, för matte har många gånger berättat om den fina sångkören dom hade där..

Särskilt var det en liten sopranstämma, som utmärkte sej, berättar matte.. Det är konstigt..  D e t varken märkte jag eller kommer i håg.. Hoppas den där sångaren är kvar så jag kan lyssna lite extra på honom (henne)..


Matte ska inte parisa den här gången.. Hon ska göteborga.. Och det ser hon fram emot..


Det är så här:


Matte och två andra damer träffades för snart 20 år sen på en kurs i Scarborough och hade så trevligt där att dom bestämde att träffas ett par, tre dar varje sommar.. Och på den vägen är det..

Den sommaren jag låg i lilla mors mage var damerna i Glasgow.. Där hittade matte en bok om just borders och den boken har hon haft väldig nytta av.. Allt stämmer dock inte.. Författaren rekommenderar  k o p p e l  alltid eftersom hon anser att vi borders är pilsnabba rymmare.. Ingenting kan vara felare.. Vill man att lilla Hallon ska  v ä g r a  i vändningen ska man sätta på honom koppel.. Motvalls lilla hund.. D e t   är Hallon det..


Faktum är, att jag börjar se fram emot pensionatandet.. Alldeles säkert kommer jag att träffa en del trevliga hundar där.. Om nån är motsatsen behöver jag inte bry mej eftersom var och en har sin sovplats och sin rastgård skild från de andras med höga stängsel..

Ā bientôt, som dom franska bulldoggarna så vackert säjer..


Av Kerstin Frithiof - 21 juli 2012 08:10

God, alldeles  f r u k t a n s v ä r t  god morron till alla er på fyra eller två ben där ute i galaxerna.. Lilla Hallon, Hinnbäa, Framboise, Lampone önskar god morron och gläder sej att vara bland de levandes skara..

--Vad menar du med det.. De  l e v a n d e s  skara, frågar matte brydd.. Du, som har snarkat och snörvlat dej igenom

åtta långa timmar utan att verka det minsta sjuk..

--Nja, det är nog snarare så, att jag är glad att det är  d u   matte, som befinner dej bland de levandes skara..


Det är nämligen så att matte, som varit uppe och skramlat redan vid femtiden hela veckan, plötsligt sten- och stocksov till efter  s j u.. D e t  händer inte så ofta så därför var jag lite, lite rädd att  h o n  inte var bland de levandes skara längre.. Ett fasligt besvär att väcka henne hade jag .. Knuffade och puffade gjorde jag och när inte  d e t  hjälpte tog jag ett djupt andetag och hoppade (h o p p a d e)  ner på golvet med ett ordentligt plask..

D å   vaknade matte och  kom på benen.. Och nu håller vi som bäst på att planera vår lördag..


--Gräsklippning, säjer matte.. Dammsugning.. Diskning av en massa smorda fat och tallrikar.. Strykning.. Ogräsplockning.. Matlagning..


Med stigande fasa hör jag matte räkna upp allt som ska göras.. Det kan väl ändå inte vara  n ö d v ä n d i g t ..Inget av det hon räknade upp är nödvändigt.. Inget utom  s i s t a  punkten..

--Jag har ett bättre förslag, säjer jag ivrigt.. Strunta i alltihop utom matlagningen och lägg in en långvandring i skogen i stället.. Vi kan gå med det samma.. Snälla..

--Vi får väl se, säjer matte och ser lite, lite frestad ut..

--Vi får väl se...

Av Kerstin Frithiof - 20 juli 2012 08:25

-- Å, vilken underbar moooorgon, å, vilken strrrååålande daaag...

Precis  så  lät det om matte i morse när hon tittade ut genom fönstret..

--Jaha, aaaningen mindre entusiasm, om lilla Hallon får be..

Nåja, matte lugnade ganska snabbt ner sej, och när morrongröten var klar var hon som vanligt igen..


Själv firade jag den vackra morronen med att leka med Müller.. Det är trevligt med Müller.. Han är snäll och tuff samtidigt.. Och så behandlar han mej inte som en  v a l p , vilket många gör.. Man kan väl vara  s t o r  fast man är liten..


Igår började matte "tjänstgöringen" i kyrkan.. Hon var väldigt nöjd och glad när hon kom hem, trots att det inte varit så många besökare, som hon kunnat visa runt.. Hon hade känt sej välkommen av det "ordinarie" kyrkfolket, sa hon..

Men det hade varit  k a l l t  att sitta i kyrkan flera timmar.. Ute ösregnade det nämligen hela dan.. Formligen strilade..

Säkert bra för växtligheten, men inte för turismen..


Lilla Hallon tillbringade dagen i ensamt majestät och hade inte haft tråkigt alls.. Jag sov den rättfärdiges (se inte så tvivlande ut, matte) sömn hoprullad i min gamla nötta stol.. Den, som jag med en viss tvekan och stor möda klarar av att hoppa upp i..





Av Kerstin Frithiof - 19 juli 2012 08:36

--Anita Ekberg, sa matte för en stund sen.. --Vart tog  h o n  vägen och vad blev det  a v  henne..

Jo då, datorn gav besked.. Anita Ekberg togs in på sjukhus i Italien, där hon bott sen tja,   n ä s t a n  hedenhös..

Det skedde emellertid för snart ett år sen och sen dess har det inte skrivits nånting om henne.. Det fanns en bild på den åldrande divan också.. Placerad i rad med bilder från hennes storhetstid.. Jaha,  v ä n l i g t  och  h ä n s y n f u l l t  var det då inte att placera hennes härjade ansikte bredvid hennes ungdomliga, sköna drag.. Tidens tand är obarmhärtig..

"Sic transit..." sa matte.. Riktigt vad hon menade med det vet inte lilla Hallon, Men hon sa det med stort vemod..


Till nåt helt annat: Avkroken nämligen...


Matte och Agneta fick ju åka dit i går också eftersom inget blev uträttat i tisdags.. Men i går blev det uträttningar minsann.. Och fort gick det.. Matte var hemma redan före lunch.. Men nån lunch blev det inte eftersom matte fått besvär med magen.. Det finns ett fult ord för det här besväret så  d e t  skriver jag inte.. Så mycket kan jag ialla fall säja, att det gäller att ha snabba ben när besväret sätter in sina attacker..


Idag är det första dagen på mattes kyrkojobb.. Själva guidningen bekymrar henne inte, men hon är rädd att hon missat nåt av ikringandet.. Blomplockning klarade hon av i måndags, men det är troligt att dom blommorna inte lever längre.. Det ger sej.. Hon får väl plocka om dom lite och kolla vad som måste fyllas på i morron.. Det värsta vore om alltihop har vissnat.. Det behövs hektolitervis med blommor och matte känner sej väldigt bortkommen både när det gäller blomplockning och annat ikringande..

Hon är inte så praktisk min matte.. Och det är hon smärtsamt medveten om..


Idag börjar förresten fruntimmersveckan.. När matte var liten och bodde på landet, där man inte var så fin i kanten, kallade man dom här dagarna för pisseveckan. Och det stämde väldigt bra eftersom det oftast regnade dom här dagarna..

Det regnar i dag också, men verkar klarna så smått..






Av Kerstin Frithiof - 18 juli 2012 06:30

När matte var i Karlskrona (Avkroken) för tre veckor sen strulade det ordentligt och hon kom inte hem förrän efter sju långa timmar. Igår var det dags igen och då blev inget alls uträttat. I morron blir det att åka dit igen.. Det ska bli spännande att se när hon kommer hem då.. (Jag höll på att skriva "kommer hem överhuvudtaget", men sen tyckte jag att det var att utmana ödet.. Så  d e t  skrev jag  i n t e).. Peppar, salt och alla kryddor...


Vädret är förfärligt med hemska skurar och blåst och kyla..

--Inte är det högsommarväder, säjer alla jag känner och huttrar och byltar på sej.. Ingen besöker badstranden  och skogen ska vi inte heller tala om.. J a g  skulle nog trivas där med all den goda leran som regnet skapat..

-- Håll du din stora hundmun stängd, fryner matte.. Du  v e t  mycket väl att du får ont i magen när du äter lera.. Och magontet kommer alltid upp i min säng, säjer hon.. M i n  säng, säjer hon..Hon menar väl  v å r ..


Matte har börjat med det hon kallar situps igen.. Dom här underliga övningarna ska få mattes  m i d j a  att bli mindre..

Ja, ja, Hon får väl hållas med det här beteendet bara hon inte gör det ute bland andra mänskor.. D e t  vore för genant..

Av Kerstin Frithiof - 17 juli 2012 06:35

Det blev tidigt uppstigande i morse.. Ännu tidigare än vanligt eftersom matte ska åka till Avkroken i dag.. Förra gången matte åkte dit strulade det till sej når förskräckligt och då fick lilla mor och jag vara ensamma i  s j u   långa timmar..

Vi får väl hoppas att allt ska gå geschwintare i dag.. Eftersom lilla mor inte är kvar blir det jag i ensamt majestät som får vänta ut matte.. Ensamma lilla Hallon.. Suck..


Igår köpte matte en påse snigelgift.. Det här mördarpulvret ska strös ut  v ä l d i g t  glest för att inte skada nåra andra än sniglarna.. Som förväntas störta fram och glufsa i sej dödens karameller..

Matte  ä r  faktiskt lite tveksam till att strö ut giftet.. Men  s n i g l a r   vill hon inte ha inpå knutarna.. Och gå omkring som en huligan och dräpa dom med en stor sten, vill hon inte heller..


Igår var matte med i kyrkan för att lära sej rutinerna i det här nya "jobbet" hon ska ha ett par veckor.. Hon var med en annan dam där och dekorerade med blommor och grönt.. Jämrans fint blev det tyckte matte, som ser fram emot att få börja på riktigt.. Och så hoppas hon att det kommer lite besökare också.. Så hon får visa omkring och berätta.. Det är ju faktiskt det hon har gjort hela sitt yrkesverksamma liv.. Visat och berättat..


Av Kerstin Frithiof - 16 juli 2012 07:27

Tadaa.. Klorna klippta utan missöden och frontlinebehandlingen klar.. Också den utan missöden.. Vad återstår denna förmiddag.. Absolut ingenting för lilla Hallons del.. Har redan parkerat mej i stolen och där tänker jag förbli dom närmaste timmarna..

Matte för sin del ska åka till kyrkan och förbereda sej inför arbetet där senare i veckan.. Hon är allt lite spänd, min matte.. Angelägen om att göra ett bra arbete och angelägen om att vara lite stillsammare än hon brukar.. Och så ska hon plocka med sej blommor. Blomsterplockning ställer sej svårt för matte.. Men för ett gott ändamål så..


I morse var det en aning skärpa i luften.. Det kändes väldigt lätt att andas..

--Hösten sträcker ut sina trevare, säjer matte, men verkar inte ogilla dom här trevarna alls..

--Jag är  h ö s t b a r n, nickar hon stolt.. Född sent på året.. I skorpionens tecken, fortsätter hon mindre stolt..

--Kunde väl begåvats med nåt  t r e v l i g a r e  tecken än ett sånt odjur, gnäller hon..

Varken matte eller lilla hunden tror på astrologiska flummigheter.. --Men ändå, menar matte.. Skorpion.. Usch..


Jag för min del är född den trettisiste i den här månaden.. Alltså är jag  l e j o n .. Inget kunde vara lämpligare..

Lilla Hallon, Lejonet.. Skulle kanske börja ägna mej åt astrologi i alla fall.. L e j o n.. Hm..





Av Kerstin Frithiof - 15 juli 2012 07:15

Igår kväll firade matte en formlig m o r d o r g i e ..


Så här var det:

I kvällningen gick vi ut ett slag.. Inget märkvärdigt alls.. Vi går  o f t a  ut matte och jag.. Vad fick vi se om inte massor med mördarsniglar som låg och krälade i trädgården..

--Iii, skrek matte och slängde in mej i huset igen.. Sen tog hon en sten och slog ihjäl alla sniglar hon såg.. Hon slog och krossade så det skvätte om det.. Riktigt  v ä l l u s t i g t  malde och mosade hon.. Sa ett och annat gjorde hon också..


Tänk, att min snälla omtänksamma matte kan vara en sån rabiat mördare .. D e t  var en ny upptäckt för lilla Hallon..


-- Aldrig jag skulle kunna döda nåt levande utom myggor och flugor, har jag ofta hört henne säja.. Nu får hon lägga sniglar till den här listan också..


Det som matte avskyr mest hos sniglarna är att dom bland allt annat är asätande kannibaler.. Dom  ä t e r  sin mosade anförvanter.. Och så är dom så fasansfullt  s l e m m i g a..

Matte föreställer sej dom här varelserna som omättliga munnar och magar.. Som en enda krälande  h u n g e r ..


--Det allra värsta som kunde hända vore, att dom  m u t e r a d e  och blev stora som lagårdsstövlar, ryser matte..


Hur kan lilla Hallon veta, att det är så här matte funderar.. Det  s y n s  på henne.. När hon bleknar, spärrar upp ögonen och klöks, d å  tänker hon på sniglar..


Till nåt annat betydligt trevligare.. Solen skiner efter nattens regn, blommorna spänstar upp sej och matte har räknat till  t o l v  körsbärskart på det ena trädet och  s j u  på det andra..

Go´söndag..




Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards