brimikshallon

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Manikyr och mattavhårning..

Av Kerstin Frithiof - 25 juni 2013 08:59


Glädjen blev stor i går eftermiddag när matte lassade in vovvarna i bilen och körde till Nytorpet.. På vägen stannade vi och lassade in Agneta också..

Visserligen fick vi inte vara lösa mer än halva rundan eftersom det var gott om folk och hundar i skogen och på badplatsen.. Men vi hann i alla fall springa av oss ordentligt..


För lilla mors del försvann glädjen efter promenaden då matte körde oss till Ann i Ryedal för manikyr.. Aldrig har jag sett lilla mor så ynklig som när matte tog henne ur bilen och lämnade henne till Ann..

Hennes svans låg tätt under magen  och hon kröp ihop så hon nästan skavde mot marken..

Hon, som vanligtvis är så pigg på  a c t i o n,  tycktes inte ens lägga märke till att det fanns andra hundar i rastgårdar runt omkring.. Och  d o m  skällde och viftade.. Men tystare lilla mor har jag aldrig sett..


J a g, däremot, var glad att se Ann och följde villigt med henne in i salongen.. Det verkade som om Ann var glad att se mej också..

Efter välförrättat värv hälsade jag på en väldigt stilig ridgeback-flicka..


Varför klipper inte matte själv klorna på mej längre, kan man fråga sej.. Och varför har hon slutat att rycka av mej pälsen..


Jo, när matte såg hur proffsigt lilla mor var friserad och manikerad, insåg hon, att  h e n n e s  försök i den vägen med lilla Hallon var kolossalt amatörmässiga.. S å l e d e s  överlät hon jobbet på en som   b e h ä r s k a r  det..


Stora sommarstädningen pågår.. Matte håller just på med att  h å r a   a v  mattorna i rummen..

Det går till såhär:

Matte sätter på sej ett par skor med  g u m m i s u l a.. Sen drar hon fötterna medhårs på mattorna tills allt håret har korvat ihop sej och kan samlas ihop..

Hon försökte först med en liten borste, men  d e t  gick inte alls.. D e n  bataljen vann håret lätt..


Men, hon är trots allt rätt smart, matte, så därför kom hon på knepet med skosulorna.. Hästa steg blir att dammsuga mattorna och sen tänker hon ta ut dom till vädring..


Vi kommer att få väldigt rent och fint när den här städningen är över..












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards