brimikshallon

Direktlänk till inlägg 26 juni 2013

Nattliga placeringsbekymmer..

Av Kerstin Frithiof - 26 juni 2013 07:24


Lilla Hallon är, som alla vet vid det här laget, en vänlig liten varelse, som inte vill nån nåt illa.. Minst av alla vill han lilla mor nåt ont..

Men i morse blev jag riktigt sur på henne.. Hon hade lagt sej på  m i n  plats mot mattes mage och storsnarkade..

Matte storsnarkade också och märkte inte att det inte var  j a g  som tryckte sej mot henne..


Det ligger inte för lilla Hallon att skälla och gorma, men jag  g n ä l l d e .. Satt rakt upp i sängen och pep.. För att matte skulle vakna och märka att  f e l  hund låg och värmde sej mot hennes mage..

När inte pipandet hjälpte (Matte har god sömn, ska alla veta) hoppade jag ner på golvet och började traska omkring och gnälla hjärtskärande..

D e t  brukar sätta fart på matte.. När jag går omkring mitt i natten och piper brukar det betyda att jag har ont  i magen.. Alltså får matte pallra sej upp och ta ut sin lilla hund.. Och undan måste det gå..


Ett par gånger har jag varit alldeles för slug och jämrat mej bara för att jag varit trött på att ligga och sova, och på så vis rävat till mej en liten morronpromenad .. Således har matte börjat se på nattligt pipande från sin lilla hund med en viss misstänksamhet..


Det var precis  d e t  som hände i morse.. Hon muttrade nåt obegripligt och slängde upp mej i sängen igen.. Jag tror att hon blängde lika surt som sin lilla hund..


Nåja, hon föste undan lilla mor nån decimeter och lät mej trycka ner sej på min vanliga plats.. Lilla mor märkte ingenting utan snusade vidare.. Och det var just  d e t  (snusade alltså)  vi gjorde alla tre ett par timmar till..


Och nu är det morron och regnet ska precis till att börja..

--Det gör inget, menar matte, städa kan man inomhus även om det regnar..


Tja, igår var det full fart på gummiskor och dammsugare.. Vi har ett jättestort perspektivfönster mot öster och  d e t  fönstret har vållat matte bekymmer under årens lopp.. Man måste nämligen vända det upp och ner och skruva isär det om man ska kunna putsa det..

Under flera år gick det inte ens att  ö p p n a.. (Sikten under de här åren var tämligen begränsad, om man säjer så)..  Men förra sommaren gick fönstret upp lätt som en plätt och likadant i år.. Väldigt ljust och fint är det i vardagsrummet vid det här laget.. Speciellt som matte har satt ut citrusarna i trädgårn och flyttat undan en del andra skrymmande växter..


Lilla granatäpplet får fler och fler små löv och verkar att må bra..

Körsbären sväller i regnet.. Nu väntar vi bara på  s o l  så att dom kan  m o g n a  också.. Och så hoppas vi att skator och trutar håller sej ifrån dom..

--Vad ska jag göra om trutarna kommer, piper matte..

--Skjut dom bara.. Lilla Hallon har lösningar på allt..











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards