brimikshallon

Alla inlägg den 16 april 2013

Av Kerstin Frithiof - 16 april 2013 08:34


Tänk vad vi är beroende av rutiner och hur lätt vi skaffar oss vanor.. Inte bara hundar utan även mänskor..


Jag har tillexempel lagt mej till med ett alldeles särskilt sätt att ta mej ner under täcket.. Det spelar ingen som helst roll om matte har snott in sej som i ett korvskinn eller om lilla Mor ligger stenhårt på täcket.. Jag  s k a  krafsa mej ner vid mattes vänstra axel, om jag så ska välta ner både lilla mor och matte..


Lilla mor har den hemska vanan att vråla rakt ut när vi ska gå på promenad.. Visserligen jobbar matte hårt på att vänja henne av med den konserten, och oftast får hon faktiskt tyst på henne, men vanan sitter djupt, och man hör hur det liksom jskriker  i n n e  i lilla morsan..


Hur bär matte sej åt för att tysta metropolitanstjärnan i fråga.. Jo, hon sätter inte på kopplet förrän lilla vovven är tyst.. Och sen får hon inte gå  u t  förrän hon tystnat på riktigt, riktigt..


Matte har också sina återkommande vanor..

En sån rutin är att åka till Pulken tillsammans med Agneta varje vår och titta på tranorna.. Igår var damerna där.. Utrustade med fikakorg och kikare..

I år var där flera gravänder än tranor faktiskt.. Gäss och ett par storkar var där också..

Damerna hade sån tur att dom kom samtidigt som en mycket fågelkunnig man höll en föreläsning om vad som fanns att se i fjäderväg.. Matte fick också ta en titt i hans stora tubkikare..

Hade inte matte bestämt sej för att fortsättningsvis bli mer försiktig med pengar hade hon åkt och köpt ett sånt instrument på raken..


En annan återkommande begivenhet är att åka till Stenshamn med Agneta och vandra på Utlängan en gång varje sommar.. Och att grilla på stranden med en annan väninna när vårterminen slutat.. Och att göra en liten resa varje sommar tillsammans med ett par kurskamrater från förr..


Att vandra med vovvarna på Sternö, Nytorpet, Listers Huvud, Stiby och Ryssberget är alla goda vanor som uppskattas mycket..

Nån sån vandring lär det inte bli idag eftersom det regnar duktigt.. Ett riktigt strilregn, som är  s å  nyttigt för rosorna och allt det andra som matte pysslar om i trädgårn..








Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards