brimikshallon

Alla inlägg under juni 2013

Av Kerstin Frithiof - 4 juni 2013 07:47

Idag är det fart på vädret må man säja.. Det blåste riktigt hårt när vi var ute på dagens första kisserunda.. Matte påstår, att blåst är det normala på somrarna.. Hon hade riktigt svårt att vänja sej vid blåsandet när hon flyttade hit.. Numera märker hon knappt när vinden friskar i..


I Ringamåla, där matte arbetade ett antal år, var det helt annat väder.. Mycket stillsammare.. Om man säjer så.. Dessutom var det mera snö på vintern och mindre regn på sommaren.. Tja, i alla fall i maj och augusti.. Hur det var under högsommaren vet matte ingenting om, eftersom hon inte var där då..


Jodå, visst kunde det blåsa där också, och eftersom det var skog precis överallt hände det ofta att stora trän blåste ner och  blockerade vägar och slog sönder elledningar.. Men det var inte det ständiga blåsande som det är här vid kusten..


Det händer inte så mycket just nu.. Hundarna koppelrastas men vi har inte varit i skogen på flera dar.. Matte håller på med trädgårn.. Just nu är det uppfarterna som rensas.. I g e n .. Och sen blir det rabatternas tur.. Frågan är när det ska bli tid att rensa lite  i n o m h u s  också..


Kattsköteriet rullar på.. I natt har Storsvanten varit ute igen.. När matte var där tidigt, tidigt och med stor ängslan för att inte kattkräket skulle vara hemma, låg han utomhus i en vrå och sov..

Nåja, han kom in så småningom och försåg sej rikligen med mat och sen gick ha och la sej.. Matte får se till att släppa ut honom lite senare idag annars lär han väl hålla sej ute i natt också..


Som sagt: Det  h ä n d e r  inte särskilt mycket just nu, men vi lär väl annat bli varse.. I morron smäller rockerier igång och då händer det desto mera..

Frågan är om det går att använda datorn när det är som intensivast.. Om inte så ses vi på söndag när lugnet sänker sej över byn igen..













Av Kerstin Frithiof - 3 juni 2013 08:58


Det finns  i n g e n  som har en sån fantastisk liten mor som jag.. Så alert och så tuff och modig..


Det var så här:

I går kom vi i godan ro strosande: matte, lilla mor och jag..

När vi kom förbi grannens hördes ett avgrundsvrål och ut kom deras tjocka tik Chicka rusande.. Lilla mor och Chicka avskyr varandra..

Det small ordentligt må jag säja.. Lilla mor tog i från tårna och upp och Chicka var lika arg hon..


Matte, som ibland är lite handfallen, tog i från tårna hon också.. Ett nackskinn i varje hand och full tuta..

Hundarna vrålade och matte vrålade.

Ut kom en främmande man rusande.. Förmodligen var det han som lämnat dörren öppen.. Med varm hand överlämnade matte Chicka till honom.. Och började undersöka lilla mor.. Nädå, inga skador..


Var fanns då lilla Halllon i allt detta kalabalikande.. Jo,  h a n  stod och luktade på blommor och lyfte ett och annat ben..

Totalt ointresserad av damernas förehavanden..


Tjocka Chickas manliga mänska.. H a n  tyckte nog att det var roligt att se hundarna slåss för han skrockade och skakade på huvet ungefär som man gör när man   b e u n d r a r  nåt..


Och visst är lilla mor beundransvärd som är så modig och tuff.. Hon är bara hälften så stor och nästan dubbelt så gammal som Chicka..

Men när lilla mor spänner musklerna viker oftast även stora hundar undan..


Kaxandet steg tydligen lilla mor åt huvet för när vi sen mötte Müller ville hon klå upp honom också..


Behöver jag berätta att lilla mor sov den rättfärdiges söta sömn under återstoden av dagen..

--Man gör så efter ett väl utfört arbete, sa hon och suckade den belåtnaste av hundsuckar..





















Av Kerstin Frithiof - 2 juni 2013 07:51


Båda hundarna hostar och nyser.. Framför allt när vi kommer ut.. Matte tror att vi får i oss pollen och att det är det som gör oss så hostiga.. När vi var i skogen häromdan nös vi mest när vi gick i gräs.. På kalare mark försvann besvären..


Pollen finns det nämligen massor av.. I går regnade det och efter regnet var marken fläckvis helt täckt av pollen..


Det är söndag.. Söndagen före rockfestivalen.. När  d e n  brakar igång stannar datorerna här i byn.. Så var det i alla fall förra året.. Boven var överbelastning.. Det sitter hundratals journalister och knappar här i byn, och då blir det trångt om datorsaligheten.. Lilla Hallon får passa på att skriva medan det  g å r..


I går kom det ett efterlängtat regn.. Växterna har spänstat upp sej och man kan nästan  s e  hur de blir högre och vidare för varje dag.. Ogräset spänstar på det med..


Vi har en gammal gryta, som matte köpt på loppis.. I den planterar hon blommor och sätter på garageuppfarten.. Förra året fick hon  hjärnsläpp och satte margueriter i grytan.. Vi som hade hela trädgården full av vanliga prästkragar..

I år tänkte hon till och planterade fyra stycken isbegonior.. Nåra såna har vi ingen annanstans i trädgårn..


Lite om kissarna:

Stackars små katter fick ingen mat på hela dan igår.. Det var medvetet gjort av matte, för hon hade räknat ut att om katterna bara var tillräckligt hungriga skulle det inte vara nån svårighet att få in dom..

Uträkningen stämde.. Tre hungriga små katter satt och väntade på matte när hon dök upp framåt kvällen..

--Sällan har jag känt mej så välkommen, sa matte..


I kväll blir det lite senare för missarna eftersom matte tänker gå på konsert.. Inga elgitarrer dock, men en akustisk sådan, hanterad av ingen mindre än Söllscher..

Tja, det finns lite åt var och en..


Med dessa visdomsord tackar lilla Hallon för sej och önskar hela världen en god söndag..

Go´söndag på er..












Av Kerstin Frithiof - 1 juni 2013 09:19


--Nu börjar det närma sej, sa matte i morse..

--Vad är det som närmar sej, undrade hundarna..

--Stora bullret, sa matte..

--Vilket stora buller.. Hundarna känner sej lite obehagliga till mods.. Kan det vara  å s k a  matte menar..


--Rockfestivalen, förtydligar matte.. Snart ska det bullras i dagarna fyra..Och så ska det  f ö r b u l l r a s  i ett par dar

dessutom..


--Matte, är du en gammal  s u r k a r t  som inte gillar att folk har roligt..

--Ja och nej.. Matte ser eftertänksamt på vovvarna.. Jag tycker varken om oväsen eller trängsel.. Dessutom är jag rädd för att rockmusik inte är min likör..

--Men att jag skulle missunna mänskor att ha roligt är helt fel.. Bara  j a g  slipper vara med.. Och  d e t  ställer sej lite svårare eftersom vi bor så nära begivenheterna..


--Bit ihop matte.. Det handlar bara om nåra dar..

--Hm, jo och om nåra nätter..


--Men visst blir det roligt att  j o b b a  i hembygdsgården ett par förmiddagar.. Visst tycker du väl det, säj..


--Älskade glädjespridare.. Visst blir det det.. Matte ser plötsligt gladare ut..

--Kom vovvarna så tar vi en sväng ut i köket..











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards