brimikshallon

Alla inlägg den 1 augusti 2013

Av Kerstin Frithiof - 1 augusti 2013 07:38


Det har som sagt regnat nåra dar.. Ganska mycket tillåmed.. Vi läste i tidningen om källare som översvämmats.. Inte vår dock.. Innan matte skaffade nytt tak och nya hängrännor till huset var det ofta översvämning där ..


--Önskar bara att jag haft råd med ett lite  s n y g g a r e  tak, säjer matte, men hundarna struntar fullständigt i hur både tak och väggar ser ut så länge det inte regnar in..

Det gör nog egentligen matte också.. Hon är tacksam att huset har slutat rucklat till sej ..

--Det ska nog hålla vår tid ut, säjer hon och lägger bekymren åt sidan..


Matte fick erbjudande i går om att plocka svarta vinbär till oss och det blev hon glad för.. Så nu ska hon diska en spann och åka iväg om en liten stund..


På sjuttiotalet, medan mattes mänska levde, var det populärt att tillverka vin i hemmen.. Alla på mattes jobb hade damejeanner som stod och pluppade i köken.. Så ock matte och hennes mänka.. Dom gjorde ett vin på svarta vinbär, vatten och socker och det blev väldigt gott.. Klart och fint blev det och säkert hälsosamt också om man inte drack det för ofta..


En del gjorde vin på  m a s k r o s o r.. En kollega till matte skickade ut sina elever att plocka maskrosor på skolans gräsmattor.. Nåt sånt vågade inte matte sej på.. Hon tyckte faktiskt att det var oetiskt, men tordes inte säja ifrån..


Säja ifrån är nåt som många i mattes ålder har haft svårt för.. Matte  a n s e r   s e j  numera kunna det på ett hyfsat sätt..Men det tog  lång tid att lära sej och kostade, om inte blod, så i alla fall svett och tårar och en del hemska övertramp också..


Vi hundar är lyckligt lottade som slipper bekymra oss om vårt uppförande.. Vi säjer ifrån och gormar och skäller när det är nåt som misshagar oss.. Och sen är det bra.. Nåra minuter senare har vi glömt alltihop..

Samvetskval har vi inte och aldrig vi ångrar nåt..


Samvetskval och skam över vårt uppförande överlämnar vi med varm hand till matte..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards