brimikshallon

Direktlänk till inlägg 11 maj 2014

Skrämselmatte.. Och skäggiga funderingar..

Av Kerstin Frithiof - 11 maj 2014 08:22


--Mummel, mummel.. Matte går omkring och muttrar för sej själv och ser minst sagt förvirrad ut..


--Vad håller du på med, matte.. Hundarna vill som alltid vara delaktiga i allt som matte gör..


--Jag  r ä k n a r,  och det jag kommer fram till är förfärande..


--V a d  är det du räknar då, matte..


--Jo, det är så här.. Just nu krälar det fram massor av små  s n i g l a r.. Ni har väl märkt att jag stampar och beter mej märkligt på promenaderna.. Jag mördar snigelungar.. Och jag har kommit fram till nåt förfärande..


--Alla sniglar lägger ägg.. Dom är nämligen både hanar och honor.. 400 ägg blir det och sen dör snigeln..


--Nästa sommar lägger 400 sniglar 400 ägg vardera och  d e t  blir 160 000 sniglar sommar nummer 2..


--Multiplicera 160 000 med 400 så får ni nästkommande års snigel skörd.. 64000000.. Det blir 64  m i l j o n e r..


--Detta på bara tre år och efter en enda snigel..


--Är det konstigt att jag trampar ihjäl så många jag bara kan på våra promenader..


Hundarna är alldeles förfärade: --D u  kan väl inte trampa ihjäl så många, matte.. Då kan du inte göra  n å t   annat än gå omkring och trampa ihjäl sniglar..

--Hur ska det bli med  o s s..


--Jag, säjer matte mordiskt,  j a g  ska köpa  g i f t.. Hit till  v å r  trädgård ska ingen snigel komma och äta upp det lilla vi har av blommor och tomater.. 


Till nåt helt annat:


Igår kväll var det melodifestival.. Nåt som vanligtvis inte intresserar  o s s  nåt nämvärt.. Nu satt vi emellertid och glodde lite förstrött.. Vi var förstås nyfikna på hur det skulle gå för "grannflickan", Sanna Nielsen..


Nåja,  a l l t  orkade vi inte med utan gick till sängs redan  i n n a n  alla ens hade sjungit.. Vi konstaterade att dom flesta bidragen lät ungefär likadant..


Vann gjorde en skäggig dam från Österrike.. Bra sjöng hon, men varför i all sin tid inte raka sej.. Varken hundarna eller matte tyckte det såg aptitligt ut med ett svart skägg på en i övrigt vacker kvinna.. Hon var kanske både hane och hona hon också..


--Det för tankarna till forna tiders kringresande menagerier, där man förevisade mänskor, som på ett eller annat sätt skilde sej från utseendenormerna, sa matte..


--Äsch, matte, du är  e f t e r  din tid, säjer hundarna och rycker på axlarna.. Numera är det  i n n e   och  m o d e r n t  att se så ovanlig ut som bara är möjligt..


--Jaha.. Må dä..





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Lördag 18 maj 09:56


  Ett nytt moment har jag numera lagt till min morgonritual: Jag gräver upp åkervinda ur rosenrabatten.. Och när det är gjort är jag totalt slut.. Trött och svettig.. Dagens skörd   framför min goda spade, som, inom parentes sagt, är alldeles...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 17 maj 08:45


  Varje morron tar jag ett (nä,  m å n g a  ska det vara) tag med spaden i rosenrabatten, för under natten har det kommit upp mera åkervinda.. Detta vidriga ogräs, som sträcker sej lika långt   u n d e r  marken som över..   Detta är morgonen...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 14 maj 17:25


  Redan syrenblomning.. Så här tidigt brukar den inte infalla.. Men härligt är det med syrener.. När jag var barn letade vi lyckor bland blommorna.. Jag vill minnas att det var blommor med fem små kronblad som var lyckobringare..   Hittade vi...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 13 maj 17:51


  Så roligt att min lilla prydnadsapel, som jag planterade för två år sen, har börjat blomma..   Jag var precis ute och tog kortet.. Visst är det lilla trädet  f i n t..   Det står tillsammans med åtskilliga andra buskar och örter, men do...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 11 maj 10:21

  I dag är det den elfte maj, jippii...   --Jaha, undrar givetvis varje förnuftig person i det här landet.. --Vad är det för märkvärdigt med det då..    Varje förnuftig svensk  u t o m  alla förnuftiga och oförnuftiga i  M ö r r u m.. För i...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards