brimikshallon

Direktlänk till inlägg 25 april 2015

Om utveckling..

Av Kerstin Frithiof - 25 april 2015 06:31


--Svenska folket är ett trofast folk, sa matte och stängde av TV-n..


Till och från har vi följt tävlingen Let´s dance i TV och vecka efter vecka har svenska folket röstat kvar en gammal skidåkare, stel och lite tråkig (enligt matte)..


Nåväl, i går kväll var det final och matte hade inte tänkt titta på tillställningen alls.. Inte efter att ha förstått att Ingemar Stenmark, legendarisk skidåkare, hållit sej kvar ända to the bitter end..


Det visade sej emllertid att gamle farfar gjort enorma framsteg och var väldigt duktig.. Motståndaren var emellertid en flicka, söt och välväxt, enormt duktig och med en sagolik utstrålning.. Ung och smidig dessutom..


--Att komma tvåa är inte fy skam, sa matte i tro att flickan skulle vinna.. Hon fick skyhöga poäng.. Stenmark också, fullt rättvist, men inte så höga som hon..


Men sen kom svenska folkets röst och  d e n  sa  Stenmark.. Svenskarna  ä r  ett trofast folk.. Visst var han duktig, men han vann nog delvis på gamla meriter.. Men även på sin förmåga att faktiskt utvecklas..


--Men matte, flickan var väl inte ens  h ä l f t e n  så gammal som Stenmark.. Tror  d u  att hon kan komma tillbaka när hon är sextio och vinna en sån här krävande tävling.. Nä, vi små vovvar röstade på Stenmark..


Strunt samma.. Det var trevlig underhållning och både vovvarna och matte struntar fullständigt i vem som vann..


--Matte, skulle inte  d u  kunna utvecklas lite snabbt och lätt du med..


--Vad  m e n a r  ni, små möss.. Förklara er och gör det trovärdigt..


--Jo, vi tänker på  f o t a n d e t,  matte.. Nån större utveckling har vi inte lagt märke till när det gäller  d e n   saken..


I går tog dock matte kameran med sej och for ut för att fota gröna träd, var det tänkt..


Hon körde över Vesan och fann att  d ä r  var det gott om vatten.. Trots att det inte regnat på ett bra tag.. Det kanske blir sjö här igen vad det lider.. Det var iallafall den besynnerliga tanken, som for genom mattes huvud..


Kameran fram och det blev ytterligare en tröstlös bild..


Ett vackert slånsnår lyckades hon dock hitta.. Om det nu  ä r  slån, förstås..


   


--Tja, den var  d e n  utvecklingen det.. Ska du inte anmäla dej till Let´s Dance i stället, matte..


Både hundarna och matte fnissar och frustar.. Bara  t a n k e n..















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards