brimikshallon

Alla inlägg den 17 maj 2015

Av Kerstin Frithiof - 17 maj 2015 06:49

    

Nån vidare fräs på  s o m m a r e n  är det inte.. Däremot har vi haft en ovanligt lång vår.. Grönskan kom tidigt.. Så även körsbärsblomningen.. För tre veckor sen ungefär..


Körsbärsträden blommar fortfarande, men har mattats.. Andra träd och buskar har hunnit slå ut under den här tiden.. Alltså har vi haft all blomning samtidigt..


Nu har syrenerna också börjat slå ut.. Häggen blommar för fullt.. Inte mattes dock.. Den har bara haft en fem-sex blommor och dom har vissnat.. Sjäva det lilla trädet verkar må bra och kommer med all sannolikhet att överleva..


--Du är allt bra  h ä n d i g  med spaden du, matte.. Hundarna är fulla av beundran..


Tänk, att matte kunde klättra upp på röset, gräva upp ett rotskott bland all grönskan, få hem det i ett stycke (sej själv också, inte bara häggen), plantera det och få det att överleva.. Det är en vecka sen vid det här laget..


Det är nåra dar sen vi var i skogen.. Det verkar som om matte drar sej lite för att ta dit oss..


Det är likadant varje sommar.. Hon är rädd för fästingar och huggormar..


V i  har inte vett att vara rädda för huggormar..


Mattes första hund, den jättestora noffen Joker, var livrädd för dom.. En gång låg det en liten vipera, som dom heter på fint, bredvid stigen.. Jättehunden formligen studsade i ett baklängeshopp..


Det är söndag och himlen är alldeles mörk.. Det blir väl regn vad det lider.. Blåser gör det också.. Så det gäller att vi inte blåser bort när vi är ute och kissar.. Häggen är fortfarande säkrad med flera stora stenar.. Dom har matte snott från rabaterna, där dom vanligtvis bildar kant.. Ja,  a l l a  har hon inte lagt beslag på.. Då skulle hon fått ett jätteröse..


Väldigt mycket av all den trafik, som gick ett par hundra meter öster om oss har flyttat och går nu ute på Vesan betydligt längre åt väster..


Det är således ganska tyst hos oss numera..


Matte tog kameran för att illustrera hur det ser ut på gamla E22:an, där trafiken förr var otroligt tät.. Och långtradig..


 

Ingentig  h ä r..


 

Ingenting h ä r..




Bingo.. Till slut kom det iallafall en bil..  












Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards