brimikshallon

Alla inlägg den 28 maj 2015

Av Kerstin Frithiof - 28 maj 2015 06:16

    

--Igår, sa matte, försökte jag sätta in en bild på Bäckaskogs slott, där E., Agneta och jag satt i parken och åt vår matsäck.. Som  s t j ä r n o r n a  på slottet härom året.. Fast  d o m  satt inte och åt smörgås, precis..


--Det  s m ö g  sej som så mycket annat.. Nu testar jag igen.. Går det inte nu heller struntar jag i det, sa hon och satte hakan i vädret..


 


Matte tog ett par foton där E. och Agneta sitter och fikar också, men E. vill inte vara med på bloggen. så det får respekteras..


Det var  h ä r,  strax intill slottets örtagård, som matte drog upp den lilla sykomorlönnen, som för övrigt mår bra..


I går kväll hörde  v i  (vovvarna) att nån kom på uppfarten.. Att inte matte hörde nåt är ofattbart, men mänskor  h a r  sina brister..


Matte gick ut och mötte besökarna, som visade sej vara ett par i trettiofemårsåldern.. Dom sökte grannar, som bara kommer hit för att jobba med sitt hus.. Själva bor dom i Karlshamn..


Kvinnan på uppfarten hade varit arbetskamrat med grannarna innan dom pensionerades.. Eftersom matte inte vet vad dom här grannarna heter i efternamn kunde hon inte hjälpa besökarna med att få tag i dom..


Nåväl, besökarna hade tänkt sej att fråga grannen om dom fick ställa sin husvagn på hennes tomt under festivalen..


--Ni kan ställa den på  m i n  garageuppfart, sa matte..


--Nån  h y r a  vill jag inte ha, sa hon.. Vilket hon ett ögonblick ångrade.. Men bara ett ögonblick.. Matte är inte mycket för att utnyttja folk..


Det visade sej att mannen kände igen matte från hennes lärarår.. Världen, den bästa av alla, är liten..


--Då får du lova att ta en öl eller två med oss, sa paret.. Dom blev verkligen glada över erbjudandet..


Matte har som vanligt lovat att sitta i hembygdsgården och bre mackor under festivalmorgnarna.. Det passar henne bra eftersom hon ändå är uppe och skramlar före alla andra..


Gräset tokväxer och är tjockt och grannt.. Tidigare bestod gräsmattorna mest av glesa ogräs.. Nu måste matte klippa var tredje eller fjärde dag.. Ännu hänger klippapparaten med.. Peppar, peppar..










Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards