brimikshallon

Alla inlägg den 6 februari 2019

Av Kerstin Frithiof - 6 februari 2019 07:57


I natt var det tredje natten i följd som jag fick sova.. Stackars alla mänskor som har sömnsvårigheter, antingen dessa beror på smärtor, bekymmer eller nåt annat..


Foten  är visserligen inte kurerad, men har iallafall den goda smaken att hålla sej i skinnet på nätterna.. På dagarna har det inte varit nåt bekymmer..


Upp som en sol.. Den devisen gäller ofta mej och mitt förhållande till ett och annat.. Nu senast Alexandriakvartetten.. Inte orkar jag läsa  d e n  tegelstenen.. Redan själva anslaget var tungt och liksom oljigt.. Tack för mej, nu lämnar jag tillbaka  d e n  luntan..


Ibland tittar jag på ett program som heter Lyxfällan.. Jag  v e t  att jag har skrivit om det förr, men kan inte låta bli att ta upp det igen..


Det handlar om mänskor, som, ofta trots goda inkomster, har satt sej i ekonomisk knipa.. Nej ekonomisk katastrof ska det vara..


Och så kommer experterna och försöker röja upp i sörjan.. Frågan är om det är nån mening med det.. Jag tror att shoppingbeteendet är så fast rotat, att dom kommer att trilla dit igen..


Varför tittar jag på dom här tragedierna.. Jag tror att det får mej att känna mej  d u k t i g.. Och  d e t  är väl nära snudden vid en dödssynd.. 


Jag  s k o j a r  ofta om dödssynder.. Det vore nog inte så lättsamt om jag faktiskt  ä g n a d e  mej åt dom.. På fullt allvar..  L i t e  dödssyndar väl jag också.. Jag såväl som alla andra..


Passade på att  s l å  u p p  företeelsen: De sju dödssynderna är följande: högmod, girighet, otukt, avund, frosseri, vrede och likgiltighet.. Allt enligt den medeltida kyrkan.. Dessförinnan brydde man sej nog inte så mycket om att protokollföra sina synder..


Oxveckorna segar på.. Dom ska väl snart vara färdigsegade.. 

 

Å, vad jag längtar till våren.. Bilden är från Sternö.. Och horisonten lutar bara en liten aning..




















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards