brimikshallon

Alla inlägg den 6 januari 2013

Av Kerstin Frithiof - 6 januari 2013 08:23

Go´söndag..

Eftersom det är söndag sveper lilla Hallon togan om sej och antar skepnaden av en romersk imperator.. Det känns lite mera  h ö g t i d l i g t  att vara Caesar Augustus än lilla Hallon..


--Hur skulle det vara om du kallade dej Gajus Caligula istället, retas matte..


--Förlåt, förlåt.. Matte ser ångerfull ut.. --J a g  tycker för min del att du duger så bra som lilla Hallon.. J a g  vill varken ha nån Caesar eller Gajus i huset.. Bara lilla Hallon.. Och hans lilla mor förstås..


Det är  m ö r k t  ute fast solen borde vara uppe vid det här laget.. Men det är väldigt dimmigt och eftersom det är söndag så är det fortfarande nersläckt i alla grannhusen.. Det är bara matte och hundarna som är uppe och skramlar.. Snart är det bara matte eftersom hundarna tänker  s o v a  ett tag till.. Mätta och belåtna som vi är..


Igår hittade matte en ny knapp på datorn.. En som talar om ifall hon fått e-post.. Det verkar som om den här lilla apparaten, som jag skriver min dagbok på, har hur många funktioner som helst..

--Jag måste nog gå en kurs så jag lär mej lite mer, säjer matte.. "Lite" säjer hon.. Hon har oceaner att lära..


Vi brukar ibland roa oss med att hitta lite på andra bloggares, jag tror det heter headers, där dom gör reklam för sej.. (Det skulle  v i  också göra om vi bara visste  h u r..)


Igår var det särskilt en header, som fick matte att känna sej lite vemodig.. (Dom flesta handlar om mode, vilket matte inte är så intresserad av.. Och förresten är dom nog skrivna av barn..Eller i allafall så nära barn man kan bli..)


Det här skribenten, som nog trampat ur barnskorna och tydligen grundligt tröttnat på vuxenpjäxorna, frågade ilsket om man måste göra allt det som förväntas av en och som man blir tillsagd.. H o n  för sin del ville göra precis vad som behagade henne.. Underförstått så länge man inte gör nåt  k r i m i n e l l t ..


Tja, matte började fundera.. Hon kom fram till att det nog bara är  s p ä d b a r n  och  v a l p a r , som får göra precis vad dom behagar.. Nåja, under nåra korta månader får man styra sitt liv.. Sen sätter uppfostran och krav in.. Och för övrigt är man totalt hjälplös under dom här månaderna och har föga glädje av att vara anarkist..


Lilla Hallon lägger av romartogan för den här gången och önskar hela världen en go´söndag..











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards