brimikshallon

Alla inlägg den 25 mars 2014

Av Kerstin Frithiof - 25 mars 2014 08:00


Lilla Hallon fick en kommentar till sin blogg.. Varken jag eller matte begrep vad som stod där, bara att nån enventuellt ville byta  s k ö n h e t s t i p s  med lilla hunden..


Tja, jag var hos Ann i Ebbarp och blev friserad i går, så visst är jag skön att skåda.. Lilla mor ska dit i morron.. Då blir hon också särdeles vacker.. Matte ska gå till frisören Felicia idag.. V i  kommer att vara tjusiga, men knappast på det sättet, som kommentatoren förväntar sej.. Kan jag tänka..


--Det är inte ofta du  s m i n k a r  dej nu för tiden, matte.. Varför inte det.. Hundarna har svårt att släppa det här med "skönhetstips"..


Matte tänker efter:

--Tja, det har lite med min  l a t h e t  att göra.. Det är knepigt att sätta på ett ansikte, som egentligen inte är jag direkt.. Bara för att tvätta bort det igen efter nåra timmar..

--Och för övrigt är jag gammal nog att ha accepterat mej som jag är med inre och yttre brister..


--Dom  y t t r e  bristerna lär jag knappast kunna göra så värst mycket åt.. Med eller utan smink..

Dom  i n r e  får jag fortsätta att jobba på.. Så gott det går..


--Skulle du vilja säga att du känner dej  u p p g i v e n, matte.. Hundarna står redo att trösta och uppmuntra sin mänska..


--Uppgiven.. Nä.. Alls inte.. Visst finns det saker jag kunde göra för ett par år sen, och som idag är totalt omöjligt för mej att ens tänka på..

--M e n, och här spricker matte upp i ett riktigt solvargsgrin, idag  b e g r i p e r  jag mycket, som, för bara nåra år sen, var  h e l t  utanför min fattningsförmåga.. 


--Så du är  n ö j d  med att bli gammal och trött således, matte.. Hundara ser tvivlande ut..


--Nöjd med att bli gammal och klen är väl ingen..


--Men, och detta är viktigt, vovvarna, alla åldrar och tillstånd tillhör livet.. Och har  s i n  alldeles egna betydelse..


--Och tänk, precis i går kom jag på en sak till: Även om det känns kusligt att tänka det, så tillhör  d ö d e n  också tillvaron på jorden och i galaxerna.. Som för övrigt också har sina livscykler.. 


Det där sista vill hundarna inte tänka på alls.. Med en kraftansträngning lyfter vi upp våra slokande svansar och förbereder oss på en dag  h e l t  i trevlighetens och livets tecken..


















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards