brimikshallon

Alla inlägg den 19 april 2017

Av Kerstin Frithiof - 19 april 2017 09:24

    

Igår snöade det.. "Tiddelipom", sa matte, men hon sa det ganska glatt.. Inte uppgivet på nåt sätt..


Snön låg inte kvar.. Inte ens en minut gjorde den det.. Men i natt har det varit frost igen.. Mattes lökväxter slokade duktigt när vi gick ut för en timme sen..


Matte har hoppat av gajdkursen.. Hon tyckte väl att den gav betydligt mer vatten än vin.. Dessutom har hon lite svårt för att att tänka sej ta  h a n d  om folk på utfärd.. Ta hand om över huvud taget..


--Men du var ju  l ä r a r e,  matte.. Visst tar såna hand om sina elever.. Och dina  h u n d a r  sen.. Visst har du tagit hand om  o s s.. Och alla dina växter..


--Vad beträffar  e l e v e r n a  så försökte jag i alla lägen lära dom att ta ansvar för sej själva.. Fast jag fanns ju alltid i bakgrunden.. Om nåt skulle skrynkla sej..


--Hundar, katter och växter  k a n  inte ta hand om sej själva, vilket mänskor kan.. Även om dom är små.. Och  inte klarar det fullt ut..


--Förresten, fortsätter matte, och nu ger hon sej ut i sitt alldeles egna filosofiträsk, förresten: Om överhet och annat klåfingrigt folk läte bli att i alla lägen "ta hand om " medborgarna, så  t r o r  jag, att medborgarna skulle må betydligt bättre..


Igår snöade det som sagt och matte tog fram kameran:

 

Snön föll som stora luddvantar..


I fönstret står tre av mattes omhändertaglingar.. En mårbackapelargon, som härstammar från 60-talet.. Matte har haft den sen 2000 ungefär..  Och två  v i t a,  som hon fick som skott av sin syster.. Mårbackan fick hon för övrigt av sin moster.. 


Vi tittade på ett program från norra, norra Sverige i går och, bortsett från att vi inte riktigt förstod  s p r å k e t,  så

kände vi oss väldigt tacksamma för att vi inte bor där.. Snön låg hög och mitt i allt det vita spretade nåra ynkliga små björkar..


--Det var annat än våra ekar och bokar, sa matte förundrat.. Hu..




























Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards