brimikshallon

Alla inlägg den 18 juni 2012

Av Kerstin Frithiof - 18 juni 2012 19:37

Oj, vilken dag vi har haft idag lilla mor, lilla hunden, Agneta och matte..

Det  b l e v  en riktig hejdundrande utfärd och den gick till ett område strax norr om Kristianopel, som heter Höga sand.. Det är en sandås från istiden som går i nord-sydlig riktning längs med ostkusten..

Vi har gått där förr, men det minns inte jag för då var jag ännu mindre än jag är nu.. Den gången var Betty Boop, Agnetas newfoundland, som inte lever längre, med.. Min allra, allra bästa vän nånsin..

Jodå,  d i t  ställdes färden och där vandrade vi i sand och barrskog.. Varmt var det och ibland trampade jag och lilla mor lite snett bland alla kottarna som låg på marken..

När vi kom fram till leden visste vi inte riktigt var vi skulle ställa bilen, men matte knackade på i ett hus och frågade om vi fick parkera på uppfarten nåra timmar.. Det mötte inga hinder.. En rolig skylt hade dom här mänskorna på sin ytterdörr, sa matte.. Dom hade satt upp ett anslag där det stod "Varning för KATTHÅR" .. Fast det var nog på skoj, sa matte.. För hon såg katten och den var då inte särskilt lurvig..


Mycket vatten hade Agneta och matte med till hundarna.. Själva drack dom kaffe och åt smörgås.. Lilla mor och jag fick som vanligt en liten snutt på slutet av mattes smörgås.. Jag såg på matte, att hon skämdes lite när hon lät oss små hundar smaka eftersom det var Agneta som gjort iordning smörgåsarna.. Matte var nog lite rädd att hon skulle misstycka..


Om ingen visste det förrut så ska  j a g  berätta att man blir väldigt  t r ö t t  när man vandrar i sand bland kottar..

Båda matte och hundarna är tämligen slaka ikväll och i morron lär det nog inte bli många knop.. Heller..


Det mullrar lite hotfullt utanför..

--Det är  å s k a  och är ett  n a t u r f e n o m e n, säjer matte.. Ni små hundar är minsann naturfenomen ni också, säjer hon.. Ibland vet jag inte om matte menar vad hon säjer eller om hon skojar..

Av Kerstin Frithiof - 18 juni 2012 06:28

Jag  v e t  och lilla mor  v e t .. Vad är det två små hundar kan vara så säkra på då.. Jo, vår superkänsliga intuition säjer oss att nåt roligt är på gång.. Matte gick upp ännu tidigare än vanligt och så har hon plockat fram ryggsäcken och termosen och nu håller hon på och lagar kaffe.. Vandringskartorna har hon också plockat fram och  k ä n g o r n a ..


Det kommer att bli en riktigt lång utfärd idag.. Vädret är det bästa och vår förväntan är skyhög..


En annan sak:

Matte klippte inte klorna på mej när jag gick upp.. --Tar inte risken att klippa för mycket just  i d a g,  sa hon..

Jag undrar varför.. I vanliga fall riskerar hon det ju.. Visserligen är det  s ä l l a n  hon klipper för mycket, men risken finns ju alltid..

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards