brimikshallon

Direktlänk till inlägg 27 februari 2015

Datorsjukvård..

Av Kerstin Frithiof - 27 februari 2015 07:17

    

--Otroligt, sa matte, otroligt så mycket det finns som jag inte har en  a n i n g  om.. Inte kan begripa för mitt liv..


--Vi  v e t  det.. Vovvarna tittar likgiltigt på vår mänska.. Utvecklingen går snabbt, och det är inte konstigt att inte alla hänger med..


--Är det nåt  s ä r s k i l t  du tänker på..


--Datorvärlden, vovvarna,  d a t o r v ä r l d e n.. Minns ni att vår maskin höll på att lägga av totalt för nåra dar sen.. Minns ni att jag funderade över hur vi skulle ha råd att köpa en ny..


Igår tog dock matte och sände ett mejl till Datordoktorn, en man som kan allt om datorer.. Han jobbar med dom som hobby efter vad vi förstår.. Och är synnerligen kunnig.. (Dessutom flyger han som andra hobby)..


Nåväl efter ett par timmar ringde han till matte och hon satte sej vid datorn.. H a n  satt tre mil härifrån och fixade vår dator.. Matte satt som klistrad och följde pilar och displayer.. D e t  var väl underbart.. Men det  b ä s t a  var att vår maskin fungerar igen..


--Din dator behöver inte alls bytas ut, sa han, den är bara lite långsam..

Underförstått att  d e t  har ingen betydelse för  d i n  del..


Och matte fröjdade sej.. Hon håller nämligen på att spara pengar till en urtjusig kavaj.. Dessutom måste hon nog byta däck på bilen.. Som det ser ut kommer hon att klara både däck och kavaj tack vare att hon slipper skaffa en ny dator..


Det är frost på nätterna.. Inte mycket, men det var vitt i gräset tidigt i morse.. D e t  brukar betyda skogsvandring..


Matte har redan rört om i det som ska bli surdeg.. Det börjar pysa lite i skålen och doften är den rätta.. Om ett par dar kanske vi ka ha hembakat på bordet..


Bara trevligheter med andra ord..














 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards