brimikshallon

Direktlänk till inlägg 28 februari 2015

Bakproblem och vilt-dito..

Av Kerstin Frithiof - 28 februari 2015 09:02

    

--Äsch, sa matte, och ryckte på axlarna.. Jag  b r y r  mej egentligen inte.. Jo, det gör jag visst..


--Vad äschar du för, matte.. Hundarna är som vanligt intresserade av vad matte har för sej.. Och  i n t e  har för sej också..


--Surdegen, sa matte.. Den smög sej.. Och är bara att diska ur.. Fast, sa hon och sken upp.. Jag har en i frysen, som har legat där sen förra seklet.. D e n  kan jag ta och tina upp..


Matte har tydligen bestämt sej för att baka bröd.. Hon har diverse mjölslattar i skafferiet.. Dessutom fick hon en portion  h a v r e g r y n s g r ö t  av Agneta.. Den sortens födoämne lär vara bra att lägga i bröddeg..


Hundarna tycker nog för sin del, att det vore  l ä t t a r e  för matte att  k ö p a  ett bröd i mataffären, men inte.. Har vår mänska bestämt sej för att baka så får det  b l i  baka..


--Ska du inte köpa ett paket  j ä s t.. För säkerhets skull.. Hundarnas förslag möts med en fnysning.. Inte ska man ta genaste vägen när man  k a n  snirkla till det för sej..


Blåsippor.. Inte många och inte stora, men blåsippor.. D e t  träffade vi på i går när vi var lösa på Stiby..

Fåglar av olika slag hörde vi också, och matte försökte fotografera en ekorre, men  d e t  smög sej det med.. Precis som surdegen..


Apropå ekorre.. Vår mänska tycker bättre om vilda växter än om djur i frihet..


--Växterna står iallafall  s t i l l a, gruffar hon.. Fåglar och andra sprinterlöpar hinner man aldrig ens få  s y n  på.. Om det inte är  t r a n o r  eller  ä l g a r,  förstås..


--H-har  d u  träffat på nån  ä l g,  matte.. Hundarnas ögon blir som talllrikar..


--Jodå.. En gång stod det en inne i ett björksly och  s å g  den inte ens förrän jag nästan var under  m a g e n  på den..


--O-oh.. Hundarna är imponerande, men så kommer vi på att matte sa  n ä s t a n  under magen på den..


--Hur  n ä s t a n  under magen på den var du, matte.. Vovvarna fixerar matte skarpt.. Hon skrapar lite med foten och ser generad ut..


--Mja, ungefär fem meter nästan under magen på den..


Fnys..




















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 8 maj 17:29

  Puh, äntligen.. Jätteväxterna i sydfönstret är äntligen borta.. Ett par "ättlingar" behöll jag iallafall:    Det kostade på, minsann, att bära ut jättekrukorna.. Jag fick jobba med dom på trappan för inomhus hade det blivit för mycket jord oc...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 6 maj 14:34

  Idag har jag suttit 40 minuter i en stillastående bilkö på motorvägen mellan Sölvesborg och Karlshamn.. En olycka hade skett i höjd med Mörrum och motorvägen var avstängd i båda riktningarna.. Jag kan just undra hur långt kön sträckte ej.. En mil...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 4 maj 16:21

  Jag gick ut i trädgårn med kameran i högsta hugg.. Faktum är, att jag tänkte fota mina blommande fågelbärsträd, men så fick jag syn på dom  h ä r  små förtjusningarna:   Nån slags liljeväxt är det.. Tulpaner kanske.. Men dom är väldigt låga...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 3 maj 18:43


  Jag undrar om jag inte håller på att bli smått elektronikberoende... Det är, eller  v a r , så här:   I går morse strejkade min telefon och vägrade släppa ut mej på nätet..   "Låt den tjura", tänkte jag.. "Den kommer väl på bättre tank...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 2 maj 09:50

  Sommaren har kommit.. Förhoppningsvis för att stanna.. Det  b l e v  grönt till Valborg trots att det verkade ha stannat av för ett par veckor sen..   Jag var ute för att fota trädgårn den första maj, och då kom herr Rönnerdahl för att dra ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards