brimikshallon

Direktlänk till inlägg 30 juni 2012

Hundlekar..

Av Kerstin Frithiof - 30 juni 2012 08:18

--Jaha, sa matte när hon drog ifrån gardinerna i sovrumsfönstret.. Jaha, det var  d e n  sommarmånaden det..

Faktum är att det är sista dan på juni idag.. Det har inte varit nåt speciellt somrigt  v ä d e r   denna juni.. Svårt torrt och hett.. Omväxlande med kyla.. Mot slutet har vi i alla fall fått en del regn så nån  ö k e n  blev  inte Norje förvandlat till.. Trots att matte befarade det ett tag..


Mattes grillkväll regnade bort så nu har hon nåt att se fram emot..


Det är svårt att tänka sej att lilla mor snart ska flytta hem till sej.. Det känns som om hon  a l l t i d  har bott hos oss..

Vi har hittat på en  n y  lek, en lek som  j a g  är bäst i.. Vi tar ett stadigt tag i nackskinnet på varandra och sen gäller det att dra iväg den andra vovven längs golvet.. Eftersom jag är  tyngst och har störst mun är det oftast jag som släpar runt på  h e n n e .. Konstigt nog tillåter hon mej att göra det.. Jag undrar vad Britta ska säja när hon får hem en liten vovve med stora pälsmistor i nacken..


I morse mötte vi Hebbe med mänska igen.. H o n o m   skulle inte lilla mor tillåta att släpa omkring på sej.. Hon hotade och smädade och jag stämde i.. Väldigt morsk är jag när lilla mor anger tonen..

Matte påstår lite på skoj sådär, att lilla mor nog skulle kunna skrämma en  v a r g.. Eller åtminstone en sanktbernhard.. 

Hebbe skrämde hon emellertid inte. Han är terrier precis som vi och terriers låter  i n t e  skrämma sej.. Dom gormar tillbaka..  Fast.. lilla Hallon är egentligen väldigt beskedlig, alldeles  f ö r  beskedlig för att vara terrier.. Det är bara när lilla mor är med som jag försöker visa mej lite på styva linan..



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards