brimikshallon

Alla inlägg den 6 mars 2012

Av Kerstin Frithiof - 6 mars 2012 09:36

Matte är fundersam. Hon var på släktforskarkurs i går kväll. Jodå, hon fick god undervisning och gjorde själv så gott hon kunde, men inte hittade  h o n  nåra gamla bondesläktingar.. Dom verkar ha flyttat omkring som värsta nomaderna. Matte trodde i sin enfald att bönder var  b o f a s t a !! Det var kanske med  h e n n e s  förfäder som med mina förfäders mänskor. Att dom levde på stölder och tjyvskytte och drog land och rike kring med sina bylten, ungar och små hundar.. Och utan dom, hundarna vill säja, hade dom inte klarat livhanken en månad, för   m i n a   förfäder var väldigt duktiga på att spåra upp och fånga mat till sitt folk!! Påstå inte att vi har degenererat, bara för att en och annan sentida släkting inte kan hoppa.. När och hur fick man mat genom att hoppa??

Utanför vårt fönster blommar hasseln och en mängd småfåglar flaxar omkring och gör det fåglar  b r u k a r  göra. En del av dom här fågelsysselsättningarna ger gössel i trädgården och det är bra. När mattes mänska levde hängde han och matte ut kärvar i vinbärsbuskarna varenda vinter. Resultatet blev fantastiska vinbärsskördar!!

Numera finns det inga bärbuskar alls i trädgårn. Bara körsbärsträd, gräs och blommor. Och så finns det daggmaskar och nu i mars brukar dom krypa upp i dagningen så det är ett fasligt liv på måsar och trutar utanför fönstret.. Det måtte finnas  o ä n d l i g a  mängder daggmask eftersom hela det här fågelsällskapet kan livnära sej på dom.. Ja, måsarna äter förstås  a n n a t  också. Exempelvis körsbär till mattes stora förtret..

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards