brimikshallon

Alla inlägg under augusti 2013

Av Kerstin Frithiof - 23 augusti 2013 08:53


--Så ytterst sorgligt.. Lilla mor nästan snyftar när hon läser rubriken till en av bloggarna:  "Mitt misslyckade liv"..

--Så sorgligt, så sorgligt..


Ingen av oss törs öppna bloggen av rädsla för vad vi ska få läsa.. Ändå förstår man, att den som skrivit är mycket ung..

Man kan ju fråga sej vad den personen har ställt till med för att kunna klassa sitt liv som misslyckat..

Och tänk om vederbörande blir mycket  g a m m a l .. År efter år av misslyckanden.. Sorger och bedrövelser..


--MATTE.. Hundarna ropar och matte kommer ilande..

--Matte, är  v i  misslyckade.. Raggen reser sej och svansarna slokar.. Vi kom nämligen precis på, att vi inte riktigt  vet  vad misslyckad  ä r .. Vi kanske är det utan att veta det.. Och tänk om  m a t t e  också är det.. Då är det kanske bäst att lägga ner verksamheten med en gång.. För nåt positivt och eftersträvansvärt lär det då inte vara..


--All sin daar.. Matte ser alldeles förvirrad ut.. Var har ni fått  d e t  ifrån..


--Om man är misslyckad så är man  s u p e r k l a n t i g  och allt man gör går snett..

--Om man är   h u n d  släpper man in bovar och biter sina mänskor.. Typ.. Och är man  m ä n s k a  finns det inga gränser för vad man kan ställa till med.. Troligen hamnar man i fängelse till slut.. Eller på värre ställen..


Matte fortsätter sin utläggning med att tala om för hundarna att dom långt ifrån är misslyckade.. Vi är tvärt om väldigt välanpassade och trevliga.. Trygga och behagliga på alla vis..


Ytterligare en fråga har vi, men törs knappt komma fram med den.. Till slut tar vi dock sats och blundar.. Och så kommer det:

--Hur är det med dej själv, matte.. Du är väl inte misslyckad.. Säj..


Det vore förskräckligt om matte vore misslyckad och hamnade i fängelse.. Eller på ett ännu värre ställe.. Inget tillnärmelsevis så hemskt skulle kunna hända hundarna..Hur skulle vi  k l a r a  oss utan henne..


Matte slår upp ett stort skratt..


--Ni, små möss, har själva besvarat er fråga.. Kan man inte klara sej utan en person så är  d e n  personen allt annat än misslyckad.. Tvärtom.. Alldeles tvärtom..


Matte ser ut att växa en bra bit och hundarna drar lättade suckar.. Gång på gång..












Av Kerstin Frithiof - 22 augusti 2013 08:10


--Jag tror minsann, sa matte, jag tror minsann att hjärnförbättringsdieten har börjat verka..


Stort jubel bland hundarna.. Vi vill så gärna ha en matte, som är klyftig.. Det höjer vovvarnas  s t a t u s..


--Berätta.. Hur märker du att hjärnan börjar komma igång.. Berätta..


--Jo, sa matte.. Det är så här, sa hon:


--För en tid sen kom jag på, att jag ville ha en rosa fjärilsbuske på västsidan av huset.. Tänkte väl så småningom masa mej iväg till plantskolan och köpa en..


Men så erinrade jag mej, att jag redan  h a r  en sån buske.. En buske, som jag fick i present av en dam som skulle flytta från Norje..

Varför just  j a g  fick den vet jag inte.. Om det inte var så att damen var  s y n s k  och förstod, att en vacker dag kommer den här trädgårdsointresserade hundägaren att börja  g i l l a  sin  trädgård.. Och  d å  kommer hon att lägga märke den fina busken hon fick av mej..


Busken har i många år fört en undanskymd tillvaro i skuggan av garaget.. Knappt att den har synts bland allt annat mer eller mindre vildväxande, som står där..


Jag beslöt, efter ett par dars funderande, att flytta busken till platsen jag vill ha den och i går gjorde jag mej redo med spade, gössel och vattenkanna..

Flytten gick galant.. Jag behövde bara flytta en   d e l  av busken och som tack gösslade jag återstoden lika mycket som den nya plantan.. Det var nog för övrigt första gången sen den kom till min trädgård som den fick gössel..


Båda buskarna lever i högönsklig välmåga. Jag har noga kollat idag på morronen..


--Alltså, små vovvar.. Mirakeldieten har börjat verka.. Jag  h a r  blivit klyftigare.. Och tack vare det har jag sparat vad en ny fjärilsbuske skulle ha kostat..


Matte ser glad och, faktiskt, ganska  m a l l i g  ut..


Vovvarna klappar tass och gläder sej.. Tänk, man kan tydligen bli klok och förståndig bara genom att äta på ett visst vis..












Av Kerstin Frithiof - 21 augusti 2013 08:15


--Visst är vi duktiga, matte, så säj.. Hundarna viftar och hässjar och ser allmänt uppspelta ut.. Nästan lite malliga..


--Mmm, jaha.. Om hundarna skiner av självuppskattning och segervisshet, så ser matte bara misstänksam ut.. Och ytterligt frågande..


--Förklara er, små möss..

Det ser ut som om matte funderar på vad vi eventuellt kan ha  s t ä l l t  t i l l  med.. Nåt som är så långt från duktighet som det kan vara.. Åtminstone i  h e n n e s  ögon..


--Jo, men visst är vi eminenta  v a k t h u n d a r.. I n g e n  kan smyga sej förbi ute på  gatan utan att vi ger skall och varnar.. Vid  a l l a  tider på dygnet.. Utom kanske precis när vi sover..


Det  verkar som om matte sjunker ihop en aning..

Och så sätter hon på sej funderarminen.. Ser ut att vilja vinna tid för hon tar upp en näsduk och putsar både glasögon och panna..

Hundarna sitter i spänd förväntan på att  B e r ö m m e t   ska komma..


--Jo, vovvarna.. Visst är ni väldigt duktiga som skäller jämt och ständigt.. Mycket duktiga..

Plötsligt ser matte  s l u g  ut..

--Men, säjer hon .. Ni kanske ska  s p a r a  på stämbanden lite grann.. Och bara använda dom när det verkligen behövs.. Om det handlar om inbrott.. Eller nåt.. Liksom.. Så att säja..


Vi förstår att matte är rädd om oss och inte vill att vi ska slita ut oss för hennes skull.. En sån  o m t ä n k s a m   matte vi har..


Sommaren ångar på och det blir inga långa promenader.. Små korta snuttar inomskärs (höll jag på att säja).. Alltså i kvarteret..


Bilen är fortfarande på verkstad, och om matte vill åka nånstans får hon ta bussen..

Varken lilla mor eller jag har nånsin åkt buss.. Det vore kanske på tiden att vi pröva på det sättet att ta sej fram ..

--Gu´ bevare oss, muttrar matte..












Av Kerstin Frithiof - 20 augusti 2013 07:50


Just nu har vi ingen bil.. Matte har en tid misstänkt att det är nåt fel på startmotorn och igår bekräftades hennes misstankar.. Så nu står bilen hos Magnus på Pukaviks Bilservice..


Matte tänkte, ( "Vad rätt du tänkt fast det blev fel" , som det så vackert står skrivet.)  att hon skulle  p o w e r w a l k a  hem efter att ha lämnat bilen.. Alltså tog hon ett par knappt använda stavar och begav sej på en dryg halvmilavandring.. Fullt ös..


Det hade nog föresvävat matte, att stavarna skulle   u n d e r l ä t t a  vandringen.. Jo  pytt.. Tvärtom.. Det blev verkligt tungt med dom här verktygen, och matte var duktigt mörbultad när hon kom hem.. Fast, det är klart,  u n d a n  gick det..


Den omedelbara följden av den här vansinnesvandringen blev att  h u n d a r n a  fick nöja sej med korta snuttar runt kvarteret..


Det är fortfarande hett om dagarna.. Nätterna, däremot, är betydligt svalare..


I natt hade lilla Hallon svårt att sova.. Nånting i hundens  m a g e  ville inte hålla sej på plats.. Akut fick matte plocka fram hushållspapper och hålla under nosen på mej..

Och voila.. Strax kändes magen bättre och jag kunde sova vidare tätt tryckt intill matte..


Lilla mor sov som en liten stock, liggande på rygg med alla benen i vädret, snarkande och visslande, hela tiden jag mådde dåligt..


Om snarkning:

Snarkar, det gör vi alla tre då och då.. Lilla mor, som oftast ligger på rygg, är den, som drar längst och ljudligast timmerstockar..

Därefter kommer matte, och  h o n  snarkar på  u t a n d n i n g,  vilket betyder, att det fläktar till då och då..Matte är den enda av oss som är  m ä r k e r  att hon snarkar.. Hon snarkar så att säja i nästanvaket tillstånd.. 

Hur  j a g  snarkar vet jag inte.. Förmodligen dämpas mina snarkningar av att jag oftast ligger nerborrad under täcket..


--Varför i all sin dar berätter du det här, frågar matte och ser förbryllad ut..


Jo, eftersom lilla Hallon är noga med att tala om, vad som händer oss på  d a g a r n a, när vi är i  v a k e t  tillstånd, är det inte mer än rätt, att jag talar om hur vi har det på  n ä t t e r n a ..


--Väldigt vad du har lagt dej till med att skriva  l å n g a  meningar.. Och en massa  k o m m a t e c k e n  klämmer du också in.. Är du säker på att du sätter dom på  r ä t t  ställe..

Matte tittar med en viss förvåning på sin lilla hund..


--Nä, säker kan man aldrig vara, men jag tycker det är  r o l i g t  att skriva långa meningar.. Och det är precis lika kul att sätta ut kommatecken.. Punkt och komma är för övrigt dom enda skiljetecken jag använder.. Alla andra ser grötiga ut..



















Av Kerstin Frithiof - 19 augusti 2013 07:58


--Lavendel, sa matte,  d e t  ska vi ha massor av.. Det och rosor.. Summerwind framför allt.. Och new dawn.. Och white dawn och pioner och cinnia och, och..


--Puh.. Hundarna blir trötta bara av att lyssna på matte.. Hon är redan långt inne i nästa trädgårdssommar..


När man hör matte skulle man kunna tro att hon är fena på trädgård.. Så är inte alls fallet.. Hon är nybörjare och amatör. I allra högsta grad amatör.. Dilettant och entusiastisk som få..


Ändå måste hundarna medge, att trädgårn är fin denna sommar.. Om man inte räknar gräsmattan på framsidan..

Den var fin när det växte prästkragar i massor på den, men nu ligger den förbränd och död.. Med ett och annat ogräs, som stcker upp..

Det verkar som om matte bara ser det fina.. Det förbrända och ogräsbemängda väljer hon bort..

Det kanske blir lite annan fart på seendet när dieten har gjort sitt med hjärncellen..


En ny vecka har börjat.. Den trettifjärde detta år.. Solen skiner och daggen ligger fortfarande kvar.. Ännu har inte spindelnäten börjat synas på morgnarna.. Det brukar vara  f u l l t  av dom på tidiga höstmorgnar..

Vi läste i tidningen att det är spindelår i år.. Och att det inte bara är dom feta klunsiga korsspindlarna, som är giftiga..

Alla spindlar är giftiga, stod det..

Matte rös, när hon läste det.. Hon är nämligen onaturligt rädd för spindlar, matte..

Förståndsmässigt inser hon att den här spindelskräcken är löjlig, men förståndet har inte mycket att säja till om när rädslan sätter in..

I duschrummet i källaren brukar det krypa in stora, svarta spindlar om höstarna.. Matte går inte dit utan att vara beväpnad med en trätoffel.. Ser hon en spindel så "smack".. Ajöss med den..

Ganska märkligt beteende av en, som påstår sej vara djurvän..


Idag är vädret som gjort för en längre skogspromenad.. Hoppas, hoppas..
















Av Kerstin Frithiof - 18 augusti 2013 07:55


--Hur är det matte, har du märkt nån förnyelse av hjärncellen än..

Hundarna minns mycket väl, att matte började på en diet, som skulle göra henne frisk och stark både inåt och utåt..


--Nä, sorgligt att säja är jag lika bortkommen som vanligt.. Och inte har jag börja lösa nåra krångliga ekvationer heller..

Dessutom har tidningarna börjat lansera den här dieten som nån slags  b a n t n i n g s m e d e l.. Och ärligt talat har jag inte magrat heller..


--Matte, matte.. En sån universaldiet  f i n n s  inte.. Hundarna skakar bekymrat på sina huven..

Det skulle inte skada om det verkligen fanns en diet, som gjorde mänskor smartare.. Då kanske folk fattade att man ska ta bättre hand om både sej själva, sina husdjur och hela planeten vad det beträffar..


Matte är bekymrar för bilen.. Den har vissa startsvårigheter.. (Hade dieten varit verksam hade matte begripit vad som är fel på den.. Hon hade kanske tillåmed kunnat fixa det själv)..

Nåväl.. I morron ska hon ta den till Magnus verkstad och låta en expert ta hand om den.. Förhoppningsvis ska det gå att åtgärda felet och förhoppningsvis utan  a l l t f ö r  stora kostnader..


Apropå kostnader:

Våra grannar har installerat en sån värmeanläggning som vi har.. Inte likadan förstås, men nåt i samma stil.. Fast nyare och mer effektiv..

Mannen i familjen har gjort allt jobbet själv.. Utom det elektriska förstås, för det får bara fackmän göra..


Tack vare denna sin duktighet har han sparat 40 000 kronor, som familjen kan ha till sin trevnad..

D e n  personen behöver inga mirakeldieter för att bli klyftig..

Matte är full av beundran. Hundarna också..


--Mja, säjer matte.. Jag lägger nog inte av dieten riktigt ännu.. Det finns kanske fortfarande hopp..


--Men matte.. Vi  h a r  ju redan en värmeanläggning.. Go´söndag..















Av Kerstin Frithiof - 17 augusti 2013 07:46


--Hur svårt kan det egentligen vara, sa matte förargat och blängde på datorn.. Och på  alla vackra bilder (och mindre vackra också för den delen) som alldeles purunga mänskor (försteklassare) lagt ut på sina facebooks, bloggar och Gu´vet vad allt heter..

--Hur svårt kan det vara..


Nu tror vovvarna att matte  v i s s t  skulle kunna lära sej allt det där, bara nån hade tillräckligt med  t å l a m o d  för att visa henne hur det går till..


--Ja men,  b e  nån  l ä r a  dej matte.. Svansarna viftar entusiastiskt.. Hundarna har slagits av tanken att det vore roligt att visa upp oss på bloggen.. Nåt litet foto då och då.. Om inget annat kunde vi sitta och beundra oss själva.. Åtminstone när vi är nytrimmade och friserade..


Matte minns hur nervös hon var när hennes väninna G. visade henne hur man betalar räkningar på datorn.. Händerna var alldeles plaskvåta av nervositet och fingrarna halkade omkring på tangentbordet utan nån som helst styresel..


--Ja men. du  l ä r d e  dej i alla fall hur man  g ö r.. Värre än räkningshantering kan väl ingenting vara.. Där kan ju ett misstag kosta dej skjortan.. Det minns du väl.. När du köpte en sak för 150 kronor på nätet och knappade in fel betalningssätt.. Det trycket kostade dej ett par hundra..


Bildhantering kan på sin höjd få oss att framstå som löjliga..


Nu hör det till saken att matte i vissa fall är en aning  b l y g  och inte gärna besvärar folk.. Dessutom är hennes tekniska

s j ä l v f ö r t r o e n d e  mycket lågt..


Vi ser dock på henne att hon tagit till sej våra försök till övertalning.. En vacker dag kanske hon tar mod till sej och ber nån visa sej..


Hoppas, hoppas.. Vi små hundar vill väldigt gärna visa upp oss i all vår glans..










Av Kerstin Frithiof - 16 augusti 2013 08:03


Agneta fixade mattes telefon i förgår.. Lätt som en plätt.. Tryckte bara på ett par knappar och så "häpp" var den som ny igen..

--Skäms du inte lite, matte..Det där borde du ha klarat själv..

Hundarna känner sej en aning besvikna på sin mänska.. En försteklassare hade förmodligen kirrat telefonen..


--En försteklassare ja, en sån liten krumelur är ju uppvuxen med elektronik..  J a g  för min del kan  a n n a t..

Matte borstar upp sej..


--Säj nåt du kan matte.. Hundarna önskar inget hellre än att matte är en dängare på åtminstone  n å t.. Att ha en mänska, som går genom livet utan att vara bra på  nånting känns en aning ängsligt..


--Tja, öäh, Jag är bra på att  l a g a  s å s.. Och  d e t  är nog ingen försteklassare..


Hundarna drar en suck av lättnad.. Alltid nåt som matte är duktig på..


Tre dar den här veckan har vi varit i skogen.. Igår var det inte mindre än  t v å  olika mänskor, som fick för sej att vi var  v a l p a r.. I själva verket är vi  v e t e r a n e r  båda två.. Lilla mor är dessutom tre år äldre än lilla sonen.. Skulle nästan tro att hon är jämnårig med matte, som ju sedan länge lever på den aviga sidan av blomstermånaden..


Nästa vecka börjar skolorna, men det är inget som bekymrar matte det minsta.. Det är nåra år sen  h o n  gick till skolan..

--Inför varenda skolstart trodde jag att jag aldrig skulle klara jobbet, suckar matte.. Jag var förskräckligt nervös, nästan ångestriden.. Men bara efter ett par minuter kände jag flyt igen.. Och trivsel.. Hade inte tråkigt en minut och kände mej alltid kompetent och alert..


--Så du valde rätt yrke då, matte..

--Absolut, men det var en ren slump att jag valde det.. En ren slump..












Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards