brimikshallon

Alla inlägg den 17 februari 2014

Av Kerstin Frithiof - 17 februari 2014 08:26


Go´morron, alla därute i solsystemet.. Eller tillåmed i hela Vintergatan.. "Mjölkvägen", som den också kallas..


Fast på svenska låter det lite töntigt.. Ungefär som när matte var liten och bönderna ställde ut sina stora mjölkkärl på bord vid vägen för att "mjölkabilen" skulle hämta upp dom..


I själva verket var det Herkules, en förskräcklig atlet (och babyvärsting) i sagovärlden, som klämde sin ammande moder på bröstet så dropparna flög ut och bildade "Mjölkvägen".. För jag kan väl inte tänka mej att han  s p o t t a d e  ut maten..


Är det nån, som  t r o r  på den här skrönan så slå en signal till lilla Hallon..


Idag börjar vecka 8 och därmed sportlovet.. Då antas skolelever skola åka skidor på längs och tvärs.. Gärna i Österrike eller Dalarna.. Eller på nåt annat exotiskt ställe.. (Det måtte vara dyrt att ha barn)..


Matte åkte till Österrike ett år, men eftersom skidåkning inte är hennes starka sida, så ägnade hon sej åt annan åkning.. Kors och tvär med buss och tåg.. Det var trevligt det med..


Nåra år senare for hon till Rom på sportveckan.. Dit ska lilla Hallon se till att hon kommer igen.. Med sin lilla hund i släptåg.. Lilla mor bryr sej inte så mycket om "URBS IMPERATORUM AETATE" (som det står på en karta över antika Rom, som hänger i vår hall)..

Matte påstår att det betyder ungefär att Rom är kejsarnas stad i evighet, vilket i och för sej är lögn.. Det med..


Nåväl: Vecka åtta är det och "solen skiner och blåsten viner".. Höll jag på att skriva, men  d e n  versen var för billig, så det gör jag inte..


En liten strimma hopp har hundarna att vi ska få komma till skogen idag.. Att vi ska förstöra nåra skidspår finns inte på kartan eftersom snön är borta.. Sörjd och saknad av ingen.. Inte nån i  v å r  familj iallafall..














Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards