brimikshallon

Alla inlägg under januari 2016

Av Kerstin Frithiof - 23 januari 2016 10:37

    

--Titta matte.. En sån  s p i n d e l  som har vävt hos oss.. Det var annat än den bilden du visade i går.. Vovvarna är alldeles exhalterade.. L i t e  hoppas vi också kunna  s k r ä m m a  matte.. Förstås..


 

 --Tokfransar.. Supertokfransar.. Matte rufsar om pälsarna och skrattar tillsammans med vovvarna..


Det är  s ö n d a g  och ingenting händer.. Det är alldeles  t y s t  ute.. Inga bilar, inga hundar och inga stojande barn..


Inte händer det mycket på våra kisserundor heller.. Matte vill inte låta oss äta av den goda snön.. Hon påstår, att det är ingen  m e n i n g  med att kissevandra om vi promt ska äta snö..


För en stund sen tog matte fram sin lergryta och rörde ihop en köttfärslimpa.. En tämligen  s t o r  limpa blir det, så hon har mat i stort sett hela veckan..


--Det är det som kallas  l o g i s t i k,  säjer hon malligt..


--Du kan väl berätta, att lilla mor är helt återställd, matte.. L i t e  smalare är hon också.. Vilket du för övrigt själv är.. Det är bara lilla Hallon, som fortfarande är vid  s y n n e r l i g e n  gott hull..


Go´söndag Universum.. Lilla Hallon önskar allt gott till precis allt och alla..









Av Kerstin Frithiof - 22 januari 2016 13:37

    

--Var har du varit hela förmiddagen.. Hundarna är smått gramse.. Inte nog med att  matte  har varit  b o r t a,  hon har haft Agneta med sej.. Och att matte tar med sej  h e n n e  ut men lämnar vovvarna hemma är nåt  h ö g s t  ovanligt..


--Tja.. Först var jag med E. i Mjällby och handlade, sen .. tja.. Agneta var med mej och vi var i Boket.. Att vovvarna fick stanna hemma beror på att dom äter stora mängder  s n ö.. Och äter man snö blir man omåttligt kissnödig..


--Minns du den gången du kissade ner hela hundburen, sötaste.. Både du och jag var lessna den gången.. Lilla mor kissade inte.. Hon nöjde sej med att fnysa och blänga..


Matte hade kameran med sej och tog nåra vintriga bilder.. Dom blev rätt så fina, men matte muttrade nåt om "gröt och välling"..


 

 Ganska hyfsat, matte, men det hade varit ännu med hyfsat om du fått med alltihop på träna.. Isen ligger i Boket..



 


Dom är inte så bortkomna ändå, spindlarna..


Nåväl, Agneta följde med matte hem och så lagade damerna mat.. Fiskgryta ā la matte.. V i  fick inte smaka dock.. Det får vi aldrig nu för tiden.. Inte efter lilla mors sjukdom i julas..











  

Av Kerstin Frithiof - 21 januari 2016 10:07

    

Matte och vovvarna har alldeles motsatta uppfattningar om vad som  l u k t a r  gott.. Parfym med andra ord..


Idag ska jag berätta lite om sånt, som matte klassar som parfym:


Redan som liten var matte omåttligt intresserad av parfym,  p a m m e f y m,  som en liten kamrat försökte lära henne  att det hette..


I handelsboden fanns det små parfymflaskor, som kostade en krona.. En gång  s t a l  matte en krona i sin mors börs och knatade iväg och köpte pammefym..


Hon stänkte rikligen över både sej och sin lillasyster.. Inte så smart kanske om hon velat hålla stölden hemlig..


Förmodligen konfiskerades luktegottet och matte fick skämmas.. Hon minns nämligen inte att hon parfymerade sej nån mer gång förrän i nära på vuxen ålder..


Den allra första  l ö n e n  matte fick som vovontär på Karlshamns Allehanda gick delvis till en flaska eau de cologne..

Elizabeth Ardens "Bluegrass"..


Under den sextio år som gått sen dess har matte till och från köpt just den doften.. Härom dan hittade hon den på nätet och kunde givetvis inte motstå.. Så nu går hon omkring och doftar som i ungdomens dar..


 


--Ta på dej minkhatten också, matte, så förflyttas du tillbaka till 60-talet på riktigt.. Hundarna fnissar och håller sej för sin trinda magar..



Igår berättade vi om mattes amarylis, men klarade inte av att sätta in kort på den.. Nu gör vi ett nytt försök:


     


Och "si",  som det står i Bibeln, det lyckades.. "Tjolahopp", som Pippi säjer..














Av Kerstin Frithiof - 20 januari 2016 10:36

    

--Helt makalöst, sa matte och hämtade kameran..


Det makalösa var en amaryllis, som matte fick i julas.. Den har blommat flitigt och rikt sen dess.. Den ena stängeln håller på att avveckla sej, medan nästa som bäst utvecklar sej..


Det makalösa är dock att en  t r e d j e  stängel har börjat komma upp.. Matte förvånas och gläder sej..


Här hade matte tänkt sätta in ett kort, men det ville sej inte riktigt.. Det går kanske bättre i morron.. Då har för övrigt den nya stängeln blivit ännu tydligare..


Det är sol idag och det ska bli sol i morron och i övermorron också.. Men eftersom det fortfarande är ganska kallt får inte lilla mor gå ut i snön.. Och då får inte lilla hunden det heller..


Vi har  s o v i t  illa i natt.. Framför allt matte.. När hon till slut hade somnat blev lilla Hallon illamående och behövde hoppa ner.. Då var klockan ungefär fyra på morronen..


Vi har tydligen hamnat i en slags varannannattssovande.. O s s  gör det inte så mycket, men matte verkar hängig..


























Av Kerstin Frithiof - 19 januari 2016 10:18

    

--Har du sett att det snöar, matte.. Svansarna dunkar och vovvarna är upphetsade..


--Ja..


--M-men ska du inte börja  g n ä l l a..  Du  a v s k y r  ju snö.. Hundarna är helt konfunderade..


--Nä..

--Jag tänker  b i t a  ihop..


--Ska du inte ta en  b i l d  av snöfallet..


--Inte ens  d e t,  vovvarna.. Jag tänker  i g n o r e r a  det fullständigt.. För övrigt töar det bort efter ett par dar iallafall..


Inatt har vi sovit, gott och varmt.. Hopknycklade tillsammans alla tre.. Ända till klockan nio sov vi, vilket inte hänt  sen "Eldkvarn brann"..


Det är tisdag idag men  v i  tycker det är lördag.. Eller söndag.. Eftersom ingen är ute på gatan..


Imorse stal jag en brödskiva.. Matte tappade den och jag stal den.. Men, säj den glädje som är beständig, matte stal tillbaka den.. Och sen slängde hon ut den till fåglarna..


--Dom behöver den bättre äd du, sa hop snörpigt..


Fnys..
















Av Kerstin Frithiof - 18 januari 2016 10:11

    

--Sol och högtryck, sa matte när vi kissvandrade för en stund sen.. Hade det varit  s o m m a r  hade den kombinationen varit superb..


--Matte varför gör du inte som  m o d e r n a  mänskor och skriver "kombon" i stället för att krångla med "kombinationen" och dessutom riskera att stava  f e l..


--Väldigt enkelt, vovvarna.. Jag  ä r  ingen modern mänska.. Och jag har ingen som helt åstundan att vara det heller..


Det är som sagt kallt ute.. Så kallt, att matte för ett ögonblick var frestad att ta fram den där gamla minkmössan jag har berättat om så många gånger.. Den där, som kostade 19 kronor på loppis för 20 år sen..


Matte tog ett kort på sej och mössan, och fann, att den inte ser  r o l i g  ut längre.. Både  d e n  och matte själv ser ut att vara på riktigt.. Och då finns det inget att smygfröjdas åt.. En selfie tog hon dock innan hon förpassade pälsverket till byrålådan för gott..


Matte påstår, att hon inte är nån modern mänska, men  s å  omodern är hon inte, att hon går ut klädd i den här hemskheten.. Och riskerar att bli tagen på allvar..


 


Oxveckorna tråkar på.. Dagen har dock blivit märkbart längre.. Nån skogspromedad är inte i sikte..


Suck..











Av Kerstin Frithiof - 17 januari 2016 09:11

    

Söndag, sol och minusgrader.. Idag blir det  t r å n g t  i skogen..


--Ska inte  v i  också trängas där, matte.. Hundarna är ivriga, men matte är obeveklig..


--Inte förrän Nellie har fått tillbaka pälsen på magen..


Idag kommer mattes kruttorra kyckling att ätas upp. Inte av vovvarna dock..


Programmet "Sveriges Mästerkock" har börjat igen.. Det är ett av dom program matte följer med största intresse.. Dels gillar hon intensiteten och  ä r l i g h e t e n  i programmet och dels  l ä r  hon sej ett och annat..


--Jag undrar hur man gör när man  s ä t t e r   s m a k e r n a,  säjer hon.. Att det inte är att röra ihop ingredienser hur som helt, begriper hon.. Men hon undrar om man ska få smakerna att smälta samman eller separeras.. D e t  förklarar inte kockmästarna..


"Att hon lär sej hur mycket som helst" är en sanning med modifikation.. Hon börjar fatta att hon inte kan ett enda dugg, och  att inse  d e t  är också en kunskap.. Om än aningen deprimerande..


--Var glad för det, matte.. Då har du nåt att jobba på under din  å l d e r d o m.. Vovvarna är entusiastiska.. Att vara fullärd är inte nåt som tilltalar två små terriers..


    


Det här receptet på köttfärslimpa hade inte mästerkockarna gillat: köttfärs,  torkad löksoppa i påse, gräddfil och ett par ägg, som inte alls är nödvändiga.. Matte lagar i lergryta..


Det här receptet fick matte av sin systerdotter i våras och har lagat det flera gånger.. V i  tycker det är gott.. Fast numera får vi väl inte maka den anrättningen heller..


Solen intensivlyser och det anses vara vackert.. Det anser iallafall matte, och det  h o n  tycker tycker hundarna..


Go´söndag till alla frusna ute i vinternaturen..











Av Kerstin Frithiof - 16 januari 2016 10:35

    

Vi har fått vinter.. Hundarna ställer sej aningen tveksamma.. Matte är avgjort emot..


--Nåja, så länge det inte  s n ö a r  kan jag stå ut, säjer hon..


Det är kallt och soligt idag.. Säkerligen är det många hundar ute i skogarna med sina mänskor.. Vi för vår del hade bråttom in i morse.. Vi är visserligen tåliga små hundar, som inte gnäller i onödan, men iskyla om magarna är inte så trevligt.. Dessutom kan vi få  b l å s k a t a r r,  och  d e t  vill vi inte..


Matte har börjat få svårt att skilja den ena dagen från den andra.. dag fick hon titta efter i tidningen om et var söndag eller lördag..


Det var lördag..


Häromdan stekte matte en kyckling.. Hon  b r u k a r  lyckas bra med sin kyckligar, men den här blev torr som fnöske.. Hon har ätit av den två dar redan och räknar med att den ska räcka två till..


--Släng den, matte, förmanar vovvarna.. Eller ge den till  o s s..


Matte blänger.. Den enda mat  h o n  har slängt på år och dag är julskinkan som lilla mor blev sjuk av..


Hon är för övrigt väldigt noga med att inte ge oss det minsta som vi kan bli sjuka av.. Inte ett enda tallriksslick och ingen som helst liten godbit.. Och knappt med den mat vi faktiskt  s k a  äta..


Hon är för övrigt noga med att inte själv äta en massa fett..


Vi kommer säkert att hålla oss friska och raska på den här dieten, men frågan är om den är så rolig.. 


--Leta reda på en  s o m m a r b i l d,  matte.. Eller  t v å.. Det behöver vi..


   

Tidigt i somras.. Vy från Sundet och gullvivor på Österlen..













Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards