brimikshallon

Direktlänk till inlägg 17 mars 2017

Hjärngympa.. eller..

Av Kerstin Frithiof - 17 mars 2017 07:06

    

Matte går en  k u r s,  en gajdkurs.. Egentligen har hon inte ett ögonblick tänkt att gajda, men hon fick för sej att hon skulle träna hjärnan med att gå en kurs.. Att lära sej lite om sin hembygd är inte heller fel.. Tja..


Och så har hon  l ä x o r.. Denna vecka ska hon lämna in ett arbete om Listers huvud och Stibyberget.. D ä r  har hon vandrat sen förra årtusendet..


Det är bara det, att det redan finns så mycket skrivet om just dessa platser.. Matte ser ingen som helst anledning till att sitta och  s k r i v a  av.. Hon kommer att  k o p i e r a  direkt..


Lat som hon är, gör hon det lätt för sej.. Passar det inte kursledningen så so what..


--Egentligen, funderar matte, egentligen hade det passat mej mycket bättre att träna hjärnan med att gå en språkkurs.. Eller mattekurs, funderar hon vidare.. D e t  vore den ultimata hjärnträningen det..


Igår tog matte kameran och vovven med sej och åkte till Sternö.. Agneta var också med..

 

Den här urgamla eken har matte tänkt fotografera i många år.. I går blev det äntligen av..


Den ser ut att vara i sista stadiet av sitt liv, men häpnadsväckande nog lövar den sej varje vår..


Ett annat gammalt träd är Snapphaneeken utanför Sölvesborg.. Det påstås, att man hängde ett antal danska frihetskämpar, snapphanar, där när Sydsverige skulle pacificeras i slutet av 1600-talet..


Trädet var klent och grenarna bar inte sin börda.. Därför slog man ett antal grova  k r o k a r  i stammen..


Faktum är, att matte har sett en sådan grov krok på sextiotalet.. Om sedan snapphaneberättelsen är fabricerad för att förklara kroken kan man inte veta.. (Svenskarna var nog tillräckligt brutala för att bara slå huvet av snapphanarna direkt utan att smida krokar och fästa i ett träd för att  h ä n g a dom)..


När Oktoberstormen brakade in blåste stora delar av Snapphaneeken ner och kroken(arna) följde med..


Man har emellertid fyllt den gamla stammen med cement för att trädet ska stå kvar.. Även  d o m  gamla grenarna lövas på vårarna.

 


--Det är  d e p r i m e r a n d e  att titta på döende träd, matte.. Lilla Hallon gillar inte alls mattes val av bilder till hans krönika..


--Har du inte  f r i s k t  träd att visa..

 

"Ek i två våningar" kallar matte det här trädet.. Det växer vid vägen mellan Sölvesborg och Gammalstorp.. 








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards