brimikshallon

Alla inlägg under juli 2017

Av Kerstin Frithiof - 17 juli 2017 06:06

    

--T-tror du vi är  d a t o r b e r o e n d e,  matte.. Lilla hunden verkar betänksam..


--På sätt och vis är vi kanske det.. Matte tar det hela med ro.. Vi använder den dagligen.. Vi bloggar och vi mejlar (när vi kommer ihåg det) och vi betalar våra  r ä k n i n g a r  med datorns hjälp..


--Och så lägger du  p a t i e n s,  matte, och letar upp musik på You Tube..


--Och ibland använder du den som uppslagsverk,  t r o t s  vid har gott om uppslagsböcker i bokhyllan..


I över 80 timmar, från torsdag förmiddag till söndag eftermiddag var vi  u t a n  dator.. Egentligen var vi  i n t e  det, men det var först mot slutet av dom 80 timmarna, matte spottade upp sej och vågade sej på att använda datorn  t r o t s  att det pågick en skanning inne i den.. Eller nånstans  u t a n f ö r  den.. Man kan inte så noga veta..


Häromdan var Tony Häckklippare och hans gäng här och skalade bort delar av trädgårn, som vuxit sej alltfö yviga.. Bland annat gjorde han en gång mellan hasselsnåret och det ena (sogligt tomma) körsbärsträdet.. Så nu kan matte obehindrat komma fram med gräsklipparen där..


Djävulens spatserkäpp fick han också bukt med.. Liksom andra buskar.. Syrener inte minst.. Ädelsyrenen fick han dock inte röra..

 

Det ser ut som en riktig  g r o t t a  mellan hasseln och körsbärsträdet.. Mattes "dagvattenledning", som hon för övrigt rensade upp i går, syns tydligt..


Min mänska är stolt.. B. var här för nåra dar sen, och hon berömde henne för hennes trädgårdsintresse, och sa, att hon tyckte vår trädgård är fin..


Det tycker  v i  också.. Iallafall  d e l v i s..













Av Kerstin Frithiof - 16 juli 2017 17:37

       

--Puh, sa matte.. Puh, sa hon en gång till och så sa hon vad hon ska göra med söliga datorer..


Det var så här:

I onsdags talade datorn om att den behövde virusskannas..


Inte för att  v i  visste vad  d e t  var, men vi visste en, som visste..


Alltså mejlade matte till Datordoktorn, som vänligt nog ringde upp på torsdagen.. Och förklarade, och satte igång skanningen nånstans fjärran ifrån.. Den håller fortfarande på, men matte vågade sej på att använda vår maskin ändå.. Det är  d e t  vi gör just nu..


Agneta var bekymrad i går och hörde av sej.. Hon var rädd att matte blivit sjuk eller nåt värre..


Idag regnar det och vi har precis varit ute på en liten eftermiddagspromenad.. Jag ägnade promenaden åt att sniffa och kissa.. Och min mänska trampade ihjäl sniglar..


Dom är inte så stora och feta i år, sniglarna.. Magra och ynkliga är vad dom är..


--Tänk om du har tryckt bort skanningen nu, matte.. Vad ska du göra då.. Lilla Hallon känner sej ängslig..


--Då ska jag vara lika glad ändå.. Jag ska tillåmed ta en liten dans.. Det enda bra (tror jag iallafall) är att den är gratis..


--Tänk om du skulle behöva betala  t i m p e n g,  matte.. Skanningen har hållit på i nästan 80 timmar nu.. Då bleve vi utfattiga..


--Vågar vi leta upp en bild denna mittmånadsdag.. Vad tror du, matte..

 

New dawn- rosorna blommar för fullt just nu.. Dom andra rosorna med..

















Av Kerstin Frithiof - 13 juli 2017 06:47

    

Vår  d a t o r  har illfänats ett par dar.. V i l a t  sej,  liksom.. Matte blev som vanligt orolig och  l y c k a d e s   sända ett mejl till Datordoktorn.. Som lovat ringa idag..


Idag fungerar vår gamle trotjänare perfekt igen.. Obegripligt..


--Såna här hack i funktionen händer oftast på  s o m r a r n a.. Matte tycker sej ha gjort en upptäckt där.. Varför somrarna..


--Det är inte mycket  d u  begriper matte.. Lilla hunden  a n s e r  att han tröstar sin mänska..


--Är du rentav lite  e n f a l d i g..


--Nä, det tycker jag inte.. Jag har ju lyckats klara mej igenom livet så här långt..


--Men, du förstår, lilla korv, att det jag kan och behärskar har inte ett dugg med den teknologiska verkligheten att göra.. M i n a  kunskaper är föråldrade, kan man säja..


--Jag skulle tillexempel inte klara av att undervisa längre, eftersom numera allt verkar ske med elektricitet..


--Undervisa förresten.. Det skulle jag väl bara klara av om strömmen bröts eller datorerna vägrade jobba.. D å  kanske jag skulle behövas.. Jag och andra liknande gamla stötar.. Vi klarade oss bra  i n n a n  datorerna kom.. Med skallarna fullproppade med det som elektroniken tagit över..


--Och det, som vi inte kunde ta fram direkt ur hjärnan, kunde vi hitta i böcker..


--Och till syvende og sisdt: Vi var ganska  r o l i g a.. Vi hade anekdoter och förklaringar till dom rena kunskaperna.. Vilka datorer har  d e t..


--M-men matte.. U. påstår, att du är lättlurad.. Du håller inte foten på hantverkare och bilmekaniker.. Och du låter inte piskan gå så du kan skaffa dej fördelaktiga avtal..


--Nä, för det första vet jag inte  v a d  jag ska sätta foten  p å.. Och för det andra är jag  b l y g,  och tycker allt dividerande är både skämmigt och skrämmande.. Och viktigast av allt: Jag tror  i n t e  folk luras och berar..


--Alltså får du betala i överkant, enligt U. iallafall..


--Finns det  n å t,  förutom laga sås och missa avtagsvägar, du är bra på..


--Tja, jag är bra på att hålla koll på lilla hunden.. Upptäcka när han behöver åka till veterinärn, tillexemplel..

 

Månen i nedan och så är efterfrågan på min mänskas kunskaper..


--Det får jag  l e v a  med, säjer hon.. Det har gått hittills..
















Av Kerstin Frithiof - 12 juli 2017 08:59

    

Alla mänskor vi pratar med säjer, att oj, så fort tiden går.. Det är kanske  d e t  som gör att lilla Hallon börjar bli gammal.. Alldeles  g r å  om nosen är jag, och snart blir jag ett helt år  ä l d r e.. Säjer matte..


Den trettisiste denna månad fyller jag elva år.. Hade jag varit mänska skulle jag ha börjat femte klass om nåra veckor..


Matte har snyggat till i trädgårn efter kajornas framfart och i morron kommer Tony Häckklippare och hans gäng hit och gör täppan framkomlig igen..


Alla växterna vi fick av B. har tagit sej, och dom små asterplantorna vi fick av Agneta mår också bra.. Summerwindrosorna har börjat blomma, och är vackrare än nånsin..


Matte och lilla hunden tycker att vår trädgård är fin.. Så fin  v i  med vår bristfälliga förmåga och makliga läggning kan få den..


--Ja men  d e t  är väl bra, matte.. Lilla Hallon tycker att en personlig trädgård, om än bristfällig, är bättre än en perfekt anläggning, köpt och anlagd av en trägårdsmästare..

 

Summerwindrosorna blommar för fullt.. Och matte vattnar och klipper bort vissna blomkalkar..


Dom stora, hemska  m a s k r o s p l a n t o r n a,  som växer på uppfarten och som matte gått och blängt på ett bra tag, fick i går en dödlig dos gift.. Hon  p e n s l a d e  dom en och en..


--Du kunde väl ha  g r ä v t  eller  r y c k t  upp dom.. Lilla hunden tycker att dödligt  g i f t  låter förfärligt..


--Det  ä r  förfärligt, men det enda sättet att få bort dom.. Matte är heller inte förtjust i att förgifta nåt levande, men menar, att nöden har ingen lag..


Solen skiner  i n t e  i dag, men det är  v a r m t.. Både lilla Hallon och hans mänska tycker det är tungt att andas, och mår bäst inne i soffan..


--Ta nu bara inte med den där bilden, där lilla Hallon ligger och snarksover med magen i vädret.. Snälla..


--Nej, min söte, och inte sjungbilden heller..


Belåten hundsuck.. T v å  belåtna hundsuckar.. Minst..












Av Kerstin Frithiof - 11 juli 2017 11:35

    

--Tänk att jag soov hela morronen, lilla jag, lilla jag sov hela morronen... Matte sjöng för full hals, men tystnade plötsligt..


Hon hade kanske glömt fortsättningen på visan..


Ivilket fall som helst var det sant.. Ända till klockan  å t t a  sov vi i morse.. Vid den tiden brukar vi ha både ätit frukost och klarat av kisserundan.. Ja,  t i d i g a r e  än så för det mesta..


Himlen är klar, solen skiner och det är väl vad mänskorna kallar vackert sommarväder.. Termometern på östväggen visar 30 grader.. För ett par timmar sen visade den 40..


Lilla hunden trivs inte alltför bra i värmen..


--Det skulle inte jag göra heller om jag hade päls, säjer matte, och tycker liksom aningen  s y n d  om sin lilla hund..


I morse planterade matte om ett par krukväxter, som börjat se lite hängiga ut.. Nån hönsskit behövdes inte eftersom planteringsjorden var, som matte säjer "fullgösslad"..


--Menar du att du brukar lägga ut  h ö n s s k i t  i innekrukorna, sa "Vän av ordning", när hon förstod vad matte brukar göra..


--Jovisst, säjer matte.. Men i dom krukor, som står på  g o l v e t  gräver jag  n e r  det.. Annars äter lilla hunden upp det..


Märkligt så  v i t  i ansiktet "Vän av ordning"  blev..


--Grämer du dej fortfarande för att kajorna åt opp våra bär.. Lilla hunden är som vanligt beredd att trösta sin mänska..


--Nä.. Livet är för kort för att man ska gå och  g r ä m a  sej.. Matte rycker på axlarna, och tar ett par danssteg.. Det är inga  v i d a r e  danssteg.. D e t  tillåter inte hennes taskiga högerfot..


--Sätt in en  b i l d, matte.. Lilla Hallon hässjar ivrigt..


--D e t,  min älskling, har jag försökt hela morronen, men datorn tar bild--timeout i dag..





























Av Kerstin Frithiof - 10 juli 2017 08:22

    

--Gillar du att läsa  a l l t  om kungahusen i Europa, matte.. Lilla hunden har ofta sett en rubrik i datorn "Allt om kungahusen i Europa"..


Matte ser aningen konfunderad ut, och verkar ta sej en allvarlig funderare på frågan..


--Nä, lika lite som jag läser om stjärnor i nöjesvärlden.. Dom och jag spelar liksom inte i samma division.. Om du förstår vad jag menar..


--Intresset från min sida är absolut zero..


--M-men du  p r e n u m e r e r a r  ju på en veckotidning med allt vad  d e t  innebär..


--Jo då, men  i n t e  på Svensk Damtidning.. J a g  prenumererar på en tidning med många och ofta svåra korsord.. Den kommer för övrigt i eftermiddag.. 


Den tidningen har jag  haft sen början på 90-talet.. Korsorden verkar bli lättare och lättare.. Antingen det eller så har jag blivit skickligare med tiden..


--M-men en veckotidning innehåller väl  n å t  annat är korsord.. Lilla hunden vill dra sej till minnes sida upp och sida ner med både bilder och text..


--Berättelser tillexempel, men dom läser jag inte.. Skulle för övrigt kunna skriva bättre själv.. Om jag kom på den  befängda idén..


--Matrecepten läser jag inte.. Jag har en hel mängd kokböcker i hyllan i köket, men lagar för det mesta mat på känn.. Och  g o t t  blir det..


--Skröt du inte lite grann nu, matte..


--Svar: nej.. Det är så här: När man lagar sin egen mat kan man få den  e x a k t  som man vill.. De´du, vovven..

 



Radion funkar men inte grammofonen knuten till den, så matte spelar sina skivor i bilen i stället.. Men bara på hemvägen.. Varför kan hon inte förklara.. Det har förmodligen em koncentration att göra..












Av Kerstin Frithiof - 9 juli 2017 08:51

    

--Jaha, det var dom bären det.. Sa matte och blängde sorgset på sina körsbärsträd..


Inte ett bär är kvar på träden.. En del ligger nerrafsade på marken, men träden är tomma..


Kajorna höll kalas i gryningen.. Det  v e t  jag för deras skrik och krax väckte både mej och min mänska..


Matte, som alltid tror det bästa om både folk och fä, fick för sej att kajorna höll flyglektion med sina ungar..


--Önskar dom kunde vara lite  t y s t a r e  mumlade hon och drog täcket över oss..

 

Jaha, det var  d e n  skörden det.. Som sagt..


--Är du besviken nu, matte.. Lilla hunden vet hur matte har glatt sej åt bären.. Dom skulle blivit mogna om nåra dar..


--Tja,  l i t e  kanske.. Det hade  varit värre om det varit  s n i g l a r  som förstört för mej.. D å  hade jag mått riktigt dåligt.. Kajorna  u n n a r  jag faktiskt ett skrovmål.. Nästan iallafall..


Det är igenmulet och ganska svalt ute.. Det var skönt att gå morronrundan.. Det tyckte både mänska och hund..


Det är länge sen vi var i skogen.. Det har antingen varit för varmt eller så har det regnat.. Dessutom är matte rädd att hennes lilla hund ska bli  o r m b i t e n..


--Är du inte rädd för att bli ormbiten själv, matte.. Lilla Hallon tycker det är märkligt, att hans mänska inte verkar bry sej så värst mycket om ormar för egen del..


--Jag är mycket räddare för diverse småkryp.. Igår hade jag fått en  h ä s t f l u g a  innanför kragen, och  d e t  var rena skräcken..


--För övrigt såg jag på TV, att de absolut farligaste djuren på vår planet är  m y g g o r.. Som kan sprida dödliga sjukdomar..


--En sån tur, att vi inte har såna skräckmonster här i Norje, du matte..


--Ja plutten.. En sån tur..








Av Kerstin Frithiof - 8 juli 2017 08:07

    

--Så här fint ser det inte ut i  v e r k l i g h e t e n  hos oss.. Matte och hunden är  h e l t  överens..

 


Det som syns längst bak, och som liknar en  s p i s,  är mattes trädgårdsbord med två stolar lutade mot detsamma..


Igår var matte tillbaka hos B. och hämtade flera växter..


B. och Agneta har  l ä r t  matte en hel del om trädgårderi.. Utan att nånsin  p å p e k a  nåt för henne.. Hon har beundrat, kollat in och försökt göra ungefär likadant..


   

Floxen matte fick verkar ha anpassat sej riktigt bra..


--Det ska bli spännande att se vad dom har för  f ä r g.. Matte går i spänning..


Lilla hunden kan inte  s e  färger så för honom kvittar det..


--Vet lilla Hallon vad  v å t v ä r m a n d e  omslag är för nåt..


--Nä..


--Det är precis så som det känns ute i dag.. Dessutom mullrar åskan i bakgrunden, så det är bäst att stänga ner datorn..


-- B l i x t a r,  matte.. Gå ut och fotografera nåra såna.. D e t  skulle bli en prydnad för lilla hundens blogg..


Hm..










Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards