brimikshallon

Alla inlägg den 17 mars 2019

Av Kerstin Frithiof - 17 mars 2019 09:35


Reklam är nåt som intresserar mej en hel del.. Både intresserar och irriterar..


Kommer jag över en riktigt gammal tiding, säj från 40-eller 50-talet är annonserna det första jag läser..


Tänk att få ett par skor för 20 kronor eller ett kilo sill för nåra ören.. 


Då som nu annonserades flitigt om undergörande krämer, som ansågs släta ut dom skrynkligaste ansikten.. (Gu´vet vad dom innehöll.. Eller  i n n e h å l l e r  vad det beträffar).. 


Kommer att tänka på dunderskojarna Pettersson och Bendel i Hammenhögs skälmroman från trettitalet.. 


Dom här båda djupingarna rör ihop en salva som dom ska sälja som undergörande kräm, men dom provar först på sej själva för att försäkra sej om att undermedlet inte är skadligt..


När man läser gamla annonser slås man av hur utseendeideal och mode växlar efter som.. Och hur man försökt manipulera folk att anamma dom här idealen.. 


Och det  g ö r  folk..


Just nu, när världens folk går under i en aldrig tidigare skådad  f e t m a e p i d e m i  (stavade jag rätt nu), lanserar man magerhet som ideal.. Magerhet illustrerad med tatueringar  p l u s  uppblåsthet av vissa kroppsdelar.. Ingen ska duga som dom egentligen  ä r.. 


Puh, vad jag blir trött.. 


Men så det förr också.. När jag var ung trodde jag inte alls att jag dög, för inte liknade jag reklamidealet på den tiden.. Och så gick jag och hukade och skämdes för hur jag såg ut.. 


Herre Jesus.. 


När jag numera tittar på gamla foton upptäcker jag nåt, som jag  a l d r i g  trott om nån talat om det för mej:


Jag var ju  s n y g g.. Trots stora fötter, avsevärd längd och bred bak var jag snygg..  Kära nån om jag fattat det  d å.. (Fast det kanske trots allt var bra att jag inte fattade det.. Tja.. D e t  ska jag kanske inte gå närmare in på)..


Och nu, när det egentligen kvittar, har jag äntligen fattat att jag  d u g e r.. Jag ser precis ut som man kan förvänta sej av en dam i min ålder, och jag trivs utmärkt med det.. Och har nån annan en avvikande åsikt, så väl bekomme..


 

Roligare än så här blir det inte.. Notera att jag lagt på lite ögonskugga, så  h e l t  utan påverkan är jag trots allt inte..















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards