brimikshallon

Alla inlägg den 21 mars 2019

Av Kerstin Frithiof - 21 mars 2019 08:57


På spisen står en  u r g a m m a l  gryta och puttrar, och i grytan ligger kalopsbitar och kryddor och det doftar redan gott.. Jag tycker kalops blir godast om den får koka länge så den nästan faller sönder..

 

Jag har försökt att arrangera bilden så den blir aningen  s n y g g.. 


Ovanpå kastrullen ligger en rutig grytlapp.. D e n  har jag  i n t e  virkat själv.. Jag har fått den av E., och jag har tre till.. Två av dom hänger som prydnad på väggen, och  d o m  kommer jag  a l d r i g  att nännas använda..


Jag minns en slogan om tvättmedel från mina tidiga år:

"Jag trodde min tvätt var vit, men nu har jag sett en  r a d i o n t v ä t t a d  tvätt"..


Eller som en djuping sa när han såg en kritvit spets utanför Grandbiografen i Karlshamn: "Jag trodde min  h u n d  var vit, men nu har jag sett en radiontvättad hund"..


Jag kom att tänka på den här gamla ramsan när jag höll på med köttet för en stund sen; "Jag trodde min mat var god, men nu har jag tittat på mästerkockslagad mat"..


Det närmar ej avslutningen på årets mästerkock.. J a g  tror att det kommer att stå mellan en spröd thailändska, som tydligen är alldeles fena på smaker och uppläggningar, och en robust norrländska, som går ut och skjuter en älg och sen lagar till nåt alldeles fantastiskt av köttet..


Det återstår dessutom en gentleman, men jag tror det kommer att stå mellan damerna.. Sinsemellan så olika och ändå på nåt vis  två sidor av samma mynt..


Tja, vi får väl se.. 

 

 Så  h ä r  är det inte ofta det ser ut i mitt kök.. Men även den gladaste av hemmakockar kan missslyckas.. 














Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards