brimikshallon

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kerstin Frithiof - 24 augusti 2012 07:18

--Varför för du sånt förfärligt oväsen, frågar matte och tittar på sin lilla hund.. --Det blir värre och värre.. Du morrar ju jämt..

Jo minsann, lilla Hallon har blivit ett  m o r r a n d e  djur..

--Men allsindaar.. Matte skakar på huvet.. Folk kan ju tro att du är argsint och farlig och börjar dra åt sej fötterna när du kommer morrande på det där viset..

Jasåminsann.. Man verkar arg och farlig när man morrar.. D e t  var ju inte så dumt.. Är man så liten som jag kan  det faktiskt vara ett fiffigt  sätt att imponera och sätta sej i respekt..


För övrigt har morrande och  v r å l  alltid varit mina lekljud.. Hittar jag en pinne i skogen och börjar hysta omkring med den ger jag hals allt vad jag förmår.. Likadant när jag springer omkring med min lekring här hemma..


Nåja.. Det händer att jag stöter på en och annan  l ä s k i g h e t   när vi är ute, och då morrar jag också.. Så det så..


--Nähej, säjer matte och ler lite.. När du träffar på nåt, som du inte riktigt  v e t  v a d   ä r,  morrar du inte alls. Då står du en bit ifrån och  g n ä l l s k ä l l e r ..

--Sen, när du förstått, att det inte är nåt farligt som du fått syn på, utan ett cementrör, en skokartong eller pilsnerflaska, d å  börjar du morra på riktigt..


Till nåt annat:

Igår var det långpromenad i skogen för första gången på länge.. Agneta var också med och alla tre gladdes vi åt att vädret har blivit uthärdligt igen.. Lite torrare och lite svalare..


Idag är det fredag och livet går vidare som vanligt i denna den bästa av världar.. Matte såsar omkring och flyttar på grejor lite planlöst så där.. Lilla Hallon tillbringar tiden i sin stol och rosorna dricker vatten.. 







Av Kerstin Frithiof - 23 augusti 2012 06:45

-- Vad menar du med det.. Det är ju snudd på hädelse, fryner matte och tittar strängt på lilla hunden..

--Ja men matte, du var ju själv med när vi mötte henne.. Lilla Ellie.. ju..

--O ja, du har så rätt min älskling.. Sötare kan ingen vara än lilla Ellie från Åstorp och Kalmar.. 


Det var så här:

Matte och jag skulle gå en liten kisserunda nere i tallet.. Och då mötte vi ett ungt par som just hämtat en pyttepytteliten ljuvlighet, som hette Ellie.. Och som  o c k s å  skulle ut på en liten kissrunda..

Sån tur för den här lilla, lilla tyska spetsvalpen att hon fick träffa  m e j  som första vuxna hund (utom mamman) hon troligen sett.. Jag har nämligen ett synnerligen gott handlag med valpar och jag är genomsnäll och .. och..

--Ta inte i så du kräks, säjer matte.. Du vet mycket väl att pyttehunden var lite rädd för dej till att börja med.

Det var först när hon hämtat mod bakom rumpan på sin mänska som hon vågade sej fram och ville leka med dej..

--Ja, men matte.. Hon pussade mej på nosen.. Ett litet, litet slick med sin lilla skära tunga gav hon mej..

--Jo då.. Och sen  t r ö t t n a d e  du på henne och ville dra iväg ner bland träden..


--Matte, var  j a g  också en liten ljuvlighet när jag var valp..

--Å jo vars, men du var inte fluffig som Ellie.. Hon är ju som en skål vispad grädde.. Minst.. Och så lite aprikossylt mitt i det fluffiga..

--Matte, är jag ljuvlig  n u  för tiden..

--Nä min älskling.. Du är inte ljuvlig, men jag älskar dej precis som du är..

Och med detta får lilla Hallon nöja sej.. Jag älskar min matte också, men kan inte heller påstå att hon är direkt ljuvlig.. Vi passar bra ihop som vi är..


För övrigt har jag träffat Chicka i dag och vi hälsade vänligt på varandra.. Det kan vi kosta på oss nu när lilla mor har åkt hem och inte är här och försöker ställa till gruff med andra hundar..

Matte tycker att jag är en mes. som alltid gör som lilla mor.. Vill hon slåss så jamsar lilla Hallon med..

--Det är för att hon är  a l f a h u n d e n  och i hundvärlden lyder man sin ledare..

--Men du, Pellejöns, säjer matte.. Lilla mor lyder ju  m e j ..

Då har lilla Hallon inget mer att tillägga..





Av Kerstin Frithiof - 22 augusti 2012 07:56

I dag har vi haft en  h ö g s t  ovanlig  v a n l i g  morron:

För det första  s o v  vi fram till klockan halv sju.. Bara  d e t ...

För det andra så hade det  r e g n a t  under natten..

För det tredje så började det regna  i g e n  när vi var ute på kissrundan..

Och slutligen så har temperaturen  s j u n k i t  med cirka 10 grader..

En högst ovanlig, alldeles  v a n l i g,  n o r m a l  morron således..


Det här regnet får gärna fortsätta ett tag till.. Det är mycket välkommet..Det mesta i vår trädgård håller på att dö av torkan.. Gräsmattorna  h a r  redan gett upp andan.. Det är bara tistlarna och maskrosorna som fortfarande sticker upp som friska öar i allt det förbrända..

Andra växter slokar.. Nä, inte  r o s o r n a  förstås.. D o m  har fått vatten och mår förträffligt.. Hmf.. (Matte är som en äggsjuk höna med dom där rosorna.. Måtte det inte vara smittsamt..) 

Citrusväxterna sattes ut tidigt i somras och mår bra av utevistelsen.. Spinn och löss har försvunnit och växterna frodas och skjuter skott.. Så gör även "granatäppleträdet".. Två små grenanlag har börjat spira.. Pepparplantorna frodas.. Det vora roligt om dom satte frukt också.. Det tycker både matte och hunden..


--Måtte regnet fortsätta ett par dar, önskar matte.. --Då kan vi nog ut i skogen och leta svamp.. Kantareller av olika slag då, förstås.

Nåt annat vågar matte inte plocka.. Fast.. det är klart.. Hon  k a n  skilja på champinjon och vit flugsvamp..


En gammal biologilärare sa en gång så här:-- Det finns dom, som har plockat vit flugsvamp i tro att det varit champinjoner.. Dom har dött för sin tro"..


Med det cyniska citatet från förra årtusendet tackar lilla Hallon för sej, lyfter på hatten och tassar ut till sin vattenskål..


Av Kerstin Frithiof - 21 augusti 2012 08:51

Om ett par timmar ska lilla mor åka hem.. Och  j a g  ska återgå till att bli den beskedliga lilla hunden, som viftar med vänlig svans åt alla hundar i byn.. Utom möjligen åt Bamse..

Det kommer att bli  t o m t  efter lilla mor.. Det är det vanliga.. Först blir jag lessen och deppar.. Sen tänker jag inte mer på henne.. Och  s e n  när hon kommer tillbaka (för det gör hon alltid)  vet glädjen inga gränser..

Matte är också väldigt förtjust i lilla mor och tycker om att ha henne här som gäst.. Att hon är en liten argbigga kan matte hantera.. Hon släpps inte lös hur som helst.. Matte vill givetvis inte att hon ska börja slåss.. Men  d e t  har inte lilla mor når emot..

--Lite action piggar upp livsandarna, säjer hon och sätter sin lilla nos i vädret.. 


Just nu håller skolorna på att börja läsåret och matte känner en viss oro.. Det känns som om  j a g   o c k s å  ska börja, menar hon.. I många Herrans år började hon också skolan vid den här tiden.. Först som elev och så småningom (efter ett mellanspel som journalist, en väldigt usel sådan) som lärare..

Nu är det visserligen ett antal år sen matte var i skolan sist, men ändå känns det som hon också skulle kavla upp ärmarna och kliva upp i katedern igen..


Jag för min del är glad att matte inte ska iväg nånstans på morgnarna.. Vi har det bra som vi har det.. Hur skulle hon för övrigt ha  t i d  att åka till skolan så mycket som hon har att göra med dom där  r o s o r n a.. Och ogräset också för den delen.. Fnys..


I går glömde matte att klippa mina klor.. Så icke i dag.. Men allt gick geschwint och smärtfritt som vanligt.. Peppar, peppar..

Lilla mor satt på golvet och tittade på..  H e n n e s  klor är det ingen utom veterinären som dristar sej att klippa.

Hon är allt en riktig liten krutis min lilla mor.. Det blir som sagt  t o m t  efter henne..

Av Kerstin Frithiof - 20 augusti 2012 07:10

V ä r m e r e k o r d .. Så står det i tidningen om temperaturen igår.. Hos oss var vi noga med att hålla oss inomhus så mycket det bara gick.. Termometern visade nästan 40 grader. Dessutom  f u k t i g a  sådana..

Agneta, som har bott i Jämtland i närmare 30 år säjer, att värmen är tyngre och kylan kallare här vid kusten än i södra Norrlands inland eftersom här är så fuktigt.. Vare med det hur som helst..


Matte var borta ett tag i går kväll.. När hon kom hem vid 21-tiden var det fortfarande en bra bit över 20 grader..

Det säjer sej självt att det var svårt att somna under dom betingelserna..


Det är måndag och matte har glömt att klippa klorna på mej..


Hur kunde matte glömma kloklippningen, den som hon är så förtvivlat noga med.. Jo, det berodde på hettan..

När vi vaknade vid femsnåret bara dröp matte av svett och var tvungen att gå och duscha, bums, bums.. När hon kom tillbaka hade hundarna redan börjat dagens aktiviteter.. Dessutom var vi  h u n g r i g a  och förde ett förfärligt oväsen.. Ylade och glölade.. --Skynda dej matte, vi  d ö r  av hunger..

Inte konstigt att matte glömde klorna..


Nåja, klorna blir nog klippta i sinom tid.. Jag inbillar mej inget annat..


Apropå  overmaking:

Hur går det med mattes  f r i s y r, kanske nån undrar..  B l e v  det verkligen spray och friserande..

Nja, spray inhandlades, men ställdes åt sidan med ett "usch, det klibbar ju".. I stället stoppade matte in håret bakom öronen och höll fast det med ett par klämmor.. Resultatet av den här "friseringen" är ungefär "status quo" menar lilla Hallon, som faktiskt är glad att matte ser ut som han är van..

Vi små hundar är inte mycket för förändringar.. Om vi inte står för den själva, vill säja..







Av Kerstin Frithiof - 19 augusti 2012 07:59

Johodå, matte kom hem från trädgårdsdan med två nya sommerwindbuskar.. Glad som en lärka..

--Hade dom haft ett par lika fina till så hade jag köpt dom också, kvittrade hon..

Och så flyttade hon på en prästkrageplanta, som stått på sin självvalda plats i ett par år, för att få en riktigt  tät och fin rosenrabatt..

--Nästa steg blir att plantera lavendel bland rosorna, säjer hon.. Till den änden har hon stuckit ner nåra små toppskott från en lavendelbuske i en kruka med plantjord.. Tar dom här skotten sej så ska hon ta många fler, påstår hon.. Det ska bli mycket lavendel.. Och så lite persilja..

Min matte blir lätt entusiastisk över både det ena och andra, men så  h ä r  i gasen är det länge sen jag såg henne..


Mindre roligt för matte var att hon bet sönder en kindtand i går.. Så nu får hon gå till tandläkaren så fort som möjligt.. En tandläkare är en sorts veterinär, som sköter om tänder.. Om  h u n d a r  kan bli omskötta hos tandläkare också vet jag inte.. Skulle jag få tandvärk tror jag nog att matte tog mej till mina vanliga veterinärer uppe i Näsum..


Det är väldigt söndagsaktigt i dag.. Soligt, stilla och tyst och lite, lite läskigt, tycker vi..


Matte har en gammal LP som innehåller en söndagssång. Den går ut på att en halvlodis går runt i stan och beskriver söndagsmorronen och vilka känslor den uppväcker hos honom..

Ibland spelar matte den här sången och nickar igenkännande.. Inte för att matte på nåra vis är nån lodis, men det var nog inte sångaren heller..


Go´söndag..





Av Kerstin Frithiof - 18 augusti 2012 08:40

Nåt är på gång.. Matte tassar omkring och rotar i garderoben.. --Undrar om det blir  r e g n, muttrar hon.. Och så tittar hon i plånboken..-- Har jag nog med pengar, undrar hon..

Tecknen är tydliga.. Matte ska åka nånstans. Till en utomhusställe, där man gör av med  p e n g a r  och kanske måste ha nåt  v a t t e n t ä t t  på sej..

Jaha, det kan bara vara till trädgårdsdagen i Sölvesborg matte ämnar sej.. Måtte hon för Guds skull inte köpa fler rosor.. Det räcker så bra med dom hon redan har bekymmer om..


Hettan, som faktiskt har besvärat oss en aning dom senaste dagarna, har försvunnit och ersatts med svalare väder.. Dessutom har dom lovat regn på SMHI, vilket gläder matte och förmodligen bönderna..

Nu kanske inte matte behöver bekymra sej om att vattna vareviga kväll utan kan sitta i lugn och ro med lilla hunden i stolen och titta på TV, läsa eller lösa korsord.. Lilla hunden gläder sej tillsammans med bönderna och matte..


Lyckligtvis är lilla mor kvar så jag slipper sitta ensam dom timmarna matte är borta.. Vi har redan släpat omkring varandra i huset ett par timmar.. Och så har vi kutat som galningar och skojmorrat och fört oväsen.. Hemgtrevligt sådant.. Tycker både matte och vi själva..


Av Kerstin Frithiof - 17 augusti 2012 08:10

I slutet av min förra kria stod ett par ord.. Jag har glömt vilka, som bara  m å s t e  ha skrivits av trollen..

Förlåt dom (trollen alltså)  j a g  gör det   i n t e.. Kommer att bita dom i fötterna om jag ser dom.. Grrr..

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards