brimikshallon

Direktlänk till inlägg 8 mars 2019

Larmad..

Av Kerstin Frithiof - 8 mars 2019 07:55

Det är segt med våren.. Just nu är det varken vinter eller vår.. Solen visar sej sällan och termometern står ganska konstant på tio plus.. Förra året var det ingen vinter alls.. Åtminstone inte på Hanö och åtminstonen inte enligt SMHI..


Igår fick jag ett larm installerat.. Jag hade tur för larmfirman hade nån slags paketpris med gratis installation.. Klart jag slog till..


Och så skulle jag sova djupt och ostört i natt.. Med hela huset larmat.. Trodde jag..


Det var bara det, att jag natten igenom låg och tänkte på, att jag inte fick glömma att stänga av innan jag började röra mej i huset.. 


--Sic transit.. För att tala med lilla Hallon..


Jag läste en deckare i går: Maria Adolfssons Stormvarning.. Den har fått lovord bland annat i TV:s Go´kväll..


Jag är inte så säker på att jag gillar konceptet med  t v å  berättelser i en: En traditionell deckare och en ruskig historia om en misshandlad hustru.. Nåväl, författaren lyckas knyta ihop paketet mot slutet och gör det bra..


Just nu har jag plockat fram Jonas Gardells Om Jesus.. Den tål att läsas flera gånger.. 


Jag kan inte påstå, att jag är religiös i traditionell bemärkelse.. (Det är det väl knappast nån som är idag).. Men jag tycker om att gå i kyrkan..


Jag känner en slags kontinuitet och gemenskap när jag sitter i Ysane gamla medeltidskyrka.. Och så tycker jag om att sjunga med i psalmerna.. (Jisses så glad jag blir när jag lyckas pricka dom höga tonerna)..


Jag minns en gång när jag var med mina föräldrar i kyrkan.. Jag var väl en fyra-fem år, inte äldre..


Ibänken satt vi bredvid en gammal bonne, som sjöng med i psalmerna av hjärtans lust..


Jag var alldeles fascinerad av både bonnen och psalmsången.. Nåt sånt hade jag aldrig hört förr.. 


Och så klämde jag också i.. Så gott jag begrep.. Jag kommer inte ihåg om far hyssjade ner mej.. Troligen var det så, men jag gick och gnolade på nån slags hemgjorda psalmer flera dar efteråt.. 

 

Här "jobbar" jag nåra dar varje sommar.. Meningen är att jag ska gajda (Jo då, jag  k a n  stava till guida) under vägkyrkodagarna, men efter att man flyttat på E22:an blir det inte så många visningar..


Det gäller att ha med sej en stickning och nåt att läsa.. I somras brydde jag huvet med the Snark..


Det är snart dags igen..  








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Lördag 27 april 17:24


  Jag tog en promenad i förgår nere vid Gedabjer  (Getberget) i närheten av Listers Huvud och fann att småbokarna har börjat slå ut.. Det har jag för övrigt redan berättat om..     Med det varma och soliga väder vi har idag lär det inte dröja...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 26 april 09:38


  I går gjorde jag en duktig promenad i skogen nånstans runt Listers Huvud.. Vädret var fint med sol och lagom vind och jag hade kameran med.. Ville väl fota  v å r e n  kantänka..   Jodå.. En och annan småbok hade börjat lövas..    För ö...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 25 april 09:49


  I går åkte jag förbi strandängarna, där Sweden Rock har sin spelplats, och  fann, att man redan börjat jobba där..    Då slog det mej: Det är inte ens två månader kvar tills det rockas loss här i Norje..   Alla vi norjebor  ä l s k a r  r...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards