brimikshallon

Direktlänk till inlägg 19 april 2023

Dålig förlorare..

Av Kerstin Frithiof - 19 april 2023 08:57


En gång för många år sen anmälde jag mej till en kurs i tovning.. Hade väl hört nån säja nåt  g o t t  om företeelsen..


Vad jag inte visste var, att deltagarna inte var där för att  l ä r a  sej nåt utan för att  t i l l v e r k a.. Helst så mycket som möjligt..


Gissa vem som var  s ä m s t.. Jag låg väl på minus 35.. Om nåt sånt är möjligt.. 


En kurskväll satt jag på toa och  g r ä t.. Ilskans och hjälplöshetens tårar.. 


Precis så här känner jag nu när jag har börjat spela wordblitz.. Det är knäckande att få storstryk gång på gång.. Själv är jag för "ädel" för att vilja spela med dom som  j a g  skulle kunna ge storstryk.. 


Till en början gick jag bara in för att försöka  l ä r a  mej spelet.. Men nä.. 


Det märkliga är, att jag, som hela mitt yrkesverksamma liv sysslat med ord och grammatik, har misslyckats med  t r e  wordspel..


Arg och frustrerad trycker jag in så många lite ovanliga ord jag förmår, i tro att  d e t  ska ge poäng.. Men, n ä,  dom ger  n o l l.. F u l a  ord, däremot, godtas pronto.. Jag har kammat hem åtskilliga poäng på "fan" och "kuk".. 


Får det här mej att känna mej lessen och misslyckad.. Nä, glödande förbannad, och arg på dom som lyckas bättre.. Och på konstruktörerna, som inte godtar alla gällande svenska ord..


Med den självinsikt jag med åren kämpat mej till, måste jag till min eviga skam erkänna att jag är en  d å l i g  förlorare.. Fruktansvärt dålig, en som nästan skulle kunna  d r ä p a..


Nä, nu struntar (förmodligen skulle spelet godta synonymen "skiter", men Fan vet om det godtar  s t r u n t a r) jag i detta, och går och sätter på en kopp kaffe..


Sen ska jag jobba lite i täppan, och sen ska jag och Agneta åka och kolla blåsipporna på Stiby.. Och gå och  äta utelunch.. 


Innan jag kastar in handduken ska jag iallafall  f ö r s ö k a spela blixtkriget en gång till.. Det får bli i kväll när blodtrycket återgått till det  n o r m a l a..












 
 
Göran

Göran

19 april 2023 11:15

Haha! Hur duktig man än blir så finns det alltid folk som spöar skiten ur en varenda gång man möter dem. MEN... några av de där som gav mig storstryk för typ ett halvår sedan vinner jag numera komfortabelt emot. På samma gång som jag är chanslös mot en del som jag vann enkelt mot för några månader sedan. Bästa rådet är jag kan ge dig är nog att snabbt lokalisera poängrutorna och försöka skapa så många ord du kan som går genom dessa. En gång ifjol lyckades jag faktiskt få över 2300 pokaler för EN enda spelomgång. Alltså en av de tre, inte på ett helt spel. Men då fanns det hela fyra rutor med maxpoängen 38 och jag korsade dem med nästan varenda ord. Normalt sett landar jag mellan 300-400 per omgång. Men det finns förstås undantag åt båda hållen...
Dock tror jag att det är klokt att inte ta det för allvarligt utan ta det för vad det är - ett tidsfördriv. Ha det gott i vårvädret!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

20 april 2023 07:31

2300... Jag är oerhört imponerad..Dit når jag inte i detta livet..
Tack för goda råd, framför allt att inte ta spelet för allvarligt.. Jag f ö r s ö k e r ta det lugnt och inte hetsa upp mej..
Allt gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Lördag 18 maj 09:56


  Ett nytt moment har jag numera lagt till min morgonritual: Jag gräver upp åkervinda ur rosenrabatten.. Och när det är gjort är jag totalt slut.. Trött och svettig.. Dagens skörd   framför min goda spade, som, inom parentes sagt, är alldeles...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 17 maj 08:45


  Varje morron tar jag ett (nä,  m å n g a  ska det vara) tag med spaden i rosenrabatten, för under natten har det kommit upp mera åkervinda.. Detta vidriga ogräs, som sträcker sej lika långt   u n d e r  marken som över..   Detta är morgonen...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 14 maj 17:25


  Redan syrenblomning.. Så här tidigt brukar den inte infalla.. Men härligt är det med syrener.. När jag var barn letade vi lyckor bland blommorna.. Jag vill minnas att det var blommor med fem små kronblad som var lyckobringare..   Hittade vi...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 13 maj 17:51


  Så roligt att min lilla prydnadsapel, som jag planterade för två år sen, har börjat blomma..   Jag var precis ute och tog kortet.. Visst är det lilla trädet  f i n t..   Det står tillsammans med åtskilliga andra buskar och örter, men do...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 11 maj 10:21

  I dag är det den elfte maj, jippii...   --Jaha, undrar givetvis varje förnuftig person i det här landet.. --Vad är det för märkvärdigt med det då..    Varje förnuftig svensk  u t o m  alla förnuftiga och oförnuftiga i  M ö r r u m.. För i...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards