brimikshallon

Alla inlägg den 19 april 2023

Av Kerstin Frithiof - 19 april 2023 08:57


En gång för många år sen anmälde jag mej till en kurs i tovning.. Hade väl hört nån säja nåt  g o t t  om företeelsen..


Vad jag inte visste var, att deltagarna inte var där för att  l ä r a  sej nåt utan för att  t i l l v e r k a.. Helst så mycket som möjligt..


Gissa vem som var  s ä m s t.. Jag låg väl på minus 35.. Om nåt sånt är möjligt.. 


En kurskväll satt jag på toa och  g r ä t.. Ilskans och hjälplöshetens tårar.. 


Precis så här känner jag nu när jag har börjat spela wordblitz.. Det är knäckande att få storstryk gång på gång.. Själv är jag för "ädel" för att vilja spela med dom som  j a g  skulle kunna ge storstryk.. 


Till en början gick jag bara in för att försöka  l ä r a  mej spelet.. Men nä.. 


Det märkliga är, att jag, som hela mitt yrkesverksamma liv sysslat med ord och grammatik, har misslyckats med  t r e  wordspel..


Arg och frustrerad trycker jag in så många lite ovanliga ord jag förmår, i tro att  d e t  ska ge poäng.. Men, n ä,  dom ger  n o l l.. F u l a  ord, däremot, godtas pronto.. Jag har kammat hem åtskilliga poäng på "fan" och "kuk".. 


Får det här mej att känna mej lessen och misslyckad.. Nä, glödande förbannad, och arg på dom som lyckas bättre.. Och på konstruktörerna, som inte godtar alla gällande svenska ord..


Med den självinsikt jag med åren kämpat mej till, måste jag till min eviga skam erkänna att jag är en  d å l i g  förlorare.. Fruktansvärt dålig, en som nästan skulle kunna  d r ä p a..


Nä, nu struntar (förmodligen skulle spelet godta synonymen "skiter", men Fan vet om det godtar  s t r u n t a r) jag i detta, och går och sätter på en kopp kaffe..


Sen ska jag jobba lite i täppan, och sen ska jag och Agneta åka och kolla blåsipporna på Stiby.. Och gå och  äta utelunch.. 


Innan jag kastar in handduken ska jag iallafall  f ö r s ö k a spela blixtkriget en gång till.. Det får bli i kväll när blodtrycket återgått till det  n o r m a l a..












Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards