brimikshallon

Alla inlägg den 20 mars 2024

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 20 mars 15:01


Satt och fifflade med telefonkameran och plötsligt fick jag syn på mej  s j ä l v  på displayen.. Eller iallafall nån som är väldigt  l i k  mej.. Å då knäppte jag:

Nu ska jag berätta om  s i n g s i n g t r ö j a n  jag har på mej.. Det  var så här:

 

När jag var ung "en gång för längesen" var det högsta mode med just singsingtröjor, men eftersom jag precis fått sticka en  e n f ä r g a d  jumper, fick jag inte köpa mer garn.. Våra tillgångar var nämligen ytterst begränsade..

 

Sen tänkte jag inte mer på fångtröjor.. Inte förrän för att par år sen, men då hade jag råd och for jag iväg och köpte garn.. 

 

Eftersom singsingtröjor inte precis tillhör den sorterns plagg som en dam i min framskridna ålder lämpligen traskar omkring i, inhandlade jag bara billigt garn.. Och det var dumt gjort..

 

Plagget blev nämligen både snyggt och välgjort och precis lagom både vad gäller längd och bredd.. Men se den  tjusigheten varade inte länge.. Redan efter första tvätten hade plagget ökat nåt besumligt i omfång, och numera skulle gott en till sådan som jag kunna rymmas i det..

 

Den här välgjorda tröjan, som inte längre passar nånstans, använder jag bara hemma, där ingen ser mej och kan flina åt ekiperingen.. 

 

Sörjer jag.. Inte heller.. Jag har stickat ett par tröjor  e f t e r  singsingmästerverket, och just nu håller jag på med en till.. Jag gillar nämligen att sticka..

 

Konstigt egentligen eftersom jag under hela tiden jag hade syslöjd, först fyra år i folkskolan, sedan två i realskolan, var garanterat usel både med stickor och symaskiner.. För att inte tala om nål och tråd.. Jag var förresten usel i skolköket också.. Sämst faktiskt.. Det framkom av statistiken..

 

Så småningom lärde jag mej både  sy och sticka.. Jag har tillåmed sytt kläder till mej.. Men sådana excesser tillåter jag mej inte numera..

 

Däremot lagar jag mat.. God sådan.. Men bakar  k a k o r  gör jag inte.. O m  jag mot förmodan skulle få för mej att baka en plåt kakor, skulle jag med all säkerhet äta upp dom samma dag..

 

Tja, ovanstående får väl närmast räknas som svammel, och den som mot förmodan har orkat läsa till slut, får skylla sej själv.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards