brimikshallon

Alla inlägg under juni 2012

Av Kerstin Frithiof - 21 juni 2012 17:53

                                                  
         

                                                  
          En löpare från Getapulien

                                                  
          Den må ni tro va´ en kuli´ en

                                                  
          På missommardan

                                                  
          Han sprang genom stan

                                                  
          Och ropade: Nu är det jul igen ....


Trevlig missommar önskar lilla Hallon, lilla mor och matte  hela mänskligheten och hela hundligheten, kattligheten och alla andra "ligheter" också.. Trevlig missommar..


Jag har räknat ut att detta är min  s j ä t t e  missommar.. Sorgligt nog minns jag  i n g e n t i n g  från dom tidigare ..

Matte, som har varit med om betydligt flera missomrar, påstår att många av dom varit regniga..

Vädret spelar inte så stor roll för  o s s  eftersom vi egentligen inte firar nåra helger.. Men vi unnar  a n d r a  att få sitta ute och äta sill och jordgubbstårta i finväder..


Versen jag började mitt inlägg med finns i en bok, som heter Stilblommor och grodor.. En bok som matte, och på sin tid henns mänska, haft mycken och stor glädje av..


Av Kerstin Frithiof - 21 juni 2012 11:17

En verkligt  h ä n d e l s e r i k  morron har vi haft. Vovvarna, matte och Agneta..

Det var så här:

Igår bestämde matte och Agneta att som idag  gå ut "arla i första sin ungdom".. Nä, jag skojar. Ingen av damerna är kvar på  d e t  stadiet .. Inte ens lilla mor.. eller illla sonen eller..

Men  a r l a  gick vi ut i alla fall och hade en jättefin vandring uppe vid Nytorpet.. Lilla mor snodde som en liten dansös.. Lilla sonen bar på pinnar, som han dräpte med den äran.. Mänskorna o-ade och ah-ade över hur vackert allt var och hur fint fåglarna väsnades... Morronen gav nåt till var och en av oss..


Efter promenaden for vi och handlade och nu är vi hemma.. Belåtna och lite, lite trötta..

 Matte vattnar sina växter.. Det gör hon nästan varje dag.. Vattnar och gösslar.. Mera sällan rensar hon eller gallrar..

Men, som nån sa "var och en blir salig på  s i n  fason"..

Av Kerstin Frithiof - 20 juni 2012 07:20

Jag tror nog att matte är den mänska i hela Norje, som kan sova tryggast om nätterna.. (Om dagarna också om hon skulle ta sej det orådet före).. Båda hundarna är ytterst vaksamma och det behövs inte många knyst utanför för att vi ska varna, högt och argt.. Visst är vi duktiga och visst gör vi bra ifrån oss..

--Jaha, säjer matte.. Hota och gorma går väl an, men vad gör ni om det verkligen  k o m m e r   in en bov.. Han skulle inte bry sej så mycket om två storskrikande kvartsportioner.. Han skulle nog ta vad han ville trots vovvarnas  hot..

--Nä ni, småttingar, sa hon.. Det bästa skyddet mot bovar är faktiskt att inte ha "stöldbegärligt gods" hemma.. Och  v i  har inte precis nåt av värde, sa hon..

--Men  v i  då.. Lilla mor och lilla Hallon.. Tänk om  v i  är det där begärliga godset du nämnde..  V i  är ju ytterst värdefulla..

--Jodå, mina älsklingar.. Ni  ä r  väldigt värdefulla för era mänskor, mej och Britta, men jag tror inte att ni skulle betinga nåt större pris på hälerimarknaden..

Matte har då förmågan att ta ner sin lilla hund på jorden..


Det vore väldigt roligt om vi kunde ge oss ut på en skogspromenad under dagens lopp.. Igår gick vi bara en kortare runda inom byn.. Kopplade..


Igår stekte matte sill.. Lilla mor och jag fick dela på en sill.. Det var väldigt gott, men matte förstörde den goda fisken genom att hälla ättika och lökskivor över den.. Usch, ättika tycker inte hundar om..Inte ens om den är uppblandad med socker.. Och lök är inte alls gott.. Inte peppar eller lagerblad heller.. Usch..

Jaja, vi tycker inte  a l l t i d  likadant matte och hunden..




Av Kerstin Frithiof - 19 juni 2012 08:07

Att göra  u t f ä r d e r  är bra för sömnen.. För nåra veckor sen var vi i Kivik och morronen därpå fantomsov vi.. Mycket längre än vanligt.. Det gjorde vi i morse också.. Alla tre låg vi och snusade ända till klockan sju.. Och det är länge det i vår familj..

--Det betyder bara att vi tar ut det maximala av våra utfärder, deklarerar matte.. Och vovvarna håller med..

Hoppas det blir en  n y  utfärd snart..


Matte har kommit på en  g e n i a l  idé.. Åtminstone tycker hon det själv..

Hon ska inte klippa gräset på ett bra tag.. Detta för att det ska få tid att  f r ö a s.. Riktigt vad fröas är vet jag inte, men misstänker att det har att göra med att bli  m e r  på nåt sätt..

Detta får mej att börja fundera.. Hur kan det ske att  h u n d a r  och andra varelser  o c k s å  blir fler ..

--Överhetta inte hjärncellen, säjer matte.. Du var aldrig ett  f r ö .. Det  b l e v  du lite senare i livet..

Jaha, så värst mycket klokare blev jag inte av  d e n  upplysningen..

Frågan är om matte också blev ett frö "lite senare i livet"


Väldigt svåra frågor dyker för närvarande upp i lilla Hallons huvud.. Om att kanske ha varit ett frö och om att alldeles säkert försvinna en dag..


M e n  solen skiner, vinden blåser, fåglarna väsnas, lilla mor är här och matte ska åka och köpa hundmat..

Livet är bara så trevligt.. Början och slutet lämnar jag frånomed  n u  därhän..


Av Kerstin Frithiof - 18 juni 2012 19:37

Oj, vilken dag vi har haft idag lilla mor, lilla hunden, Agneta och matte..

Det  b l e v  en riktig hejdundrande utfärd och den gick till ett område strax norr om Kristianopel, som heter Höga sand.. Det är en sandås från istiden som går i nord-sydlig riktning längs med ostkusten..

Vi har gått där förr, men det minns inte jag för då var jag ännu mindre än jag är nu.. Den gången var Betty Boop, Agnetas newfoundland, som inte lever längre, med.. Min allra, allra bästa vän nånsin..

Jodå,  d i t  ställdes färden och där vandrade vi i sand och barrskog.. Varmt var det och ibland trampade jag och lilla mor lite snett bland alla kottarna som låg på marken..

När vi kom fram till leden visste vi inte riktigt var vi skulle ställa bilen, men matte knackade på i ett hus och frågade om vi fick parkera på uppfarten nåra timmar.. Det mötte inga hinder.. En rolig skylt hade dom här mänskorna på sin ytterdörr, sa matte.. Dom hade satt upp ett anslag där det stod "Varning för KATTHÅR" .. Fast det var nog på skoj, sa matte.. För hon såg katten och den var då inte särskilt lurvig..


Mycket vatten hade Agneta och matte med till hundarna.. Själva drack dom kaffe och åt smörgås.. Lilla mor och jag fick som vanligt en liten snutt på slutet av mattes smörgås.. Jag såg på matte, att hon skämdes lite när hon lät oss små hundar smaka eftersom det var Agneta som gjort iordning smörgåsarna.. Matte var nog lite rädd att hon skulle misstycka..


Om ingen visste det förrut så ska  j a g  berätta att man blir väldigt  t r ö t t  när man vandrar i sand bland kottar..

Båda matte och hundarna är tämligen slaka ikväll och i morron lär det nog inte bli många knop.. Heller..


Det mullrar lite hotfullt utanför..

--Det är  å s k a  och är ett  n a t u r f e n o m e n, säjer matte.. Ni små hundar är minsann naturfenomen ni också, säjer hon.. Ibland vet jag inte om matte menar vad hon säjer eller om hon skojar..

Av Kerstin Frithiof - 18 juni 2012 06:28

Jag  v e t  och lilla mor  v e t .. Vad är det två små hundar kan vara så säkra på då.. Jo, vår superkänsliga intuition säjer oss att nåt roligt är på gång.. Matte gick upp ännu tidigare än vanligt och så har hon plockat fram ryggsäcken och termosen och nu håller hon på och lagar kaffe.. Vandringskartorna har hon också plockat fram och  k ä n g o r n a ..


Det kommer att bli en riktigt lång utfärd idag.. Vädret är det bästa och vår förväntan är skyhög..


En annan sak:

Matte klippte inte klorna på mej när jag gick upp.. --Tar inte risken att klippa för mycket just  i d a g,  sa hon..

Jag undrar varför.. I vanliga fall riskerar hon det ju.. Visserligen är det  s ä l l a n  hon klipper för mycket, men risken finns ju alltid..

Av Kerstin Frithiof - 17 juni 2012 07:49

Go´söndag alla mänskor och djur där ute i galaxerna, eller var ni än befinner er. Go´söndag..

Morronen är het och fuktig och solen lyser.. Inget direkt väder att promenera i således. Till mattes stora glädje har det regnat i natt..

--Nu kan gräset börja växa igen, säjer hon och tittar på sina två svedda plättar.. Eftersom vi vattnade duktigt i veckan har blommorna skjutit upp med raketfart.. Överallt lyser blommor och mer blir det eftersom det, som ännu inte blommar, bär knoppar i mängd.

--Nu ska jag bara lära mej att  p l o c k a  blommor också, suckar matte.. Hon finner det nämligen motbjudande att bryta av blommor och sätta i vas..

--Det känns som att  m ö r d a  dom, säjer hon..


Nu vet jag vad det där  d j u r e t,  vi såg för ett par veckor sen, är för nåt.. Det är en  i g e l k o t t.. Lilla mor och jag fick syn på en i går kväll och började ge hals nåt besumligt...

--Strunta i igelkotten, sa matte, och drog iväg med oss..

Jaha, det var således  d e t  det var. Ja,ja alla de sorter...

Den här igenkotten var nog av det beskedligare slaget.. Den försökte i alla fall inte ge sej på oss..


Nu avslutar lilla Hallon sin epistel med att önska alla i universum en god söndag.. Dessutom vill jag att ni ska känna er välsignade. Vilken tro, eller otro för den delen, ni än har..

Go´söndag...



Av Kerstin Frithiof - 16 juni 2012 07:52

En tanke slog mej alldeles nyss..

Mänskor sätter sej alltid i särställning.. Dom delar in skapelsen i mänskor och "djur".. Så vitt jag vet så tillhör jag och lilla mor kategorin "djur"..  Matte däremot är mänska.. 

Skillnaden är uppenbar och vi har som bekant olika uppgifter här i livet också..

En av mänskans viktigare uppgifter är att arbeta och förtjäna pengar.. Det kallas att försörja sej..


När mänskan vill ha lite trevligt i sin omgivning skaffar hon nåt "djur"..Som hon också försörjer.. 

Djur har väldigt hög mysfaktor och  d e t  är ingen dålig livsuppgift..


Varför sitter jag här och funderar på mänskor och djur.. Jo, jag har funnit att vi   b e h ö v e r  varandra väldigt mycket.. Lilla Hallon behöver sin matte, men  h o n  behöver lilla Hallon också..


På vår köksvägg sitter ett anslag i plåt och på det står det så här: "A home without a dog is just a house"..

Matte kände sej väldigt glad när hon satte upp den skylten och lilla Hallon är  s å  glad att den sitter där..


Nog funderat.. Nu ska vi planera dagen matte, hunden och lilla mor.. Ut i naturen vill vi alla tre antingen vi går på två ben eller fyra..





Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards