brimikshallon

Alla inlägg under juni 2012

Av Kerstin Frithiof - 7 juni 2012 08:16

Väldigt tyst och lugnt var det i natt.. Trots festival.. Nu är den faktiskt  i g å n g  och inte var det störande alls, vilket nog i alla fall matte befarat.. Må hon skämmas.. Och  d e t  gör hon..

Vi var faktiskt  i n n e  på fetivalområdet i går eftermiddag.. Tänk, lilla Hallon har varit på festival.. Visserligen i bilen och visserligen under en mycket kort stund..

Det var så här:

Matte och en väninna hade haft vovvarna med sej på Stiby en runda.. När i vi skulle släppa av väninnan, som bor en bit norr om oss, kom det fram en  n å g o t   beskänkt göteborgare och bad oss skjutsa ner honom till ett sponsorstält, där han skulle lämna ett paket..

--Okej, sa matte.. Hoppa in.. Och så begav vi oss till festivalen.. Vi blev insläppta och lyckades trassla oss fram till dit vi skulle..

Lilla Hallon har  a l d r i g  sett så mycket folk på ett och samma ställe.. Alla tog det  v ä l d i g t  lugnt och nästan alla var  s v a r t k l ä d d a ..

Matte var lite mallig över att  hon lyckats lotsa oss genom hela folkmassan utan minsta besvär..

--Det här gjorde vi bra, sa väninnan..

--V i .. sa matte förtörnat..


På Stiby var det också väldigt lugnt.. E t t  enda ekipage mötte vi. Två mänskor med lika många hundar.. Mattes väninna fick syn på dom och började koppla  m e j ..

--Skit i Hallon, sa matte.. Nu inriktar vi oss på lilla mor..

Mycket riktigt.. Lilla mor tog fram brösttonerna, spände sina små muskler och satte i gång på känt manér medan lilla Hallon sprang fram och bekantade sej med dom nya hundarna.. Väldigt trevliga hundar var det.. Framför allt en liten svart, som jag lekte en kort stund med..

Det är bra synd att lilla mor ska vara så arg på andra hundar..


Idag fortsätter rockfestivalen och mattes sommarstädande.. Lilla mor och lilla Hallon ska sova bort förmiddan..


Av Kerstin Frithiof - 6 juni 2012 08:10

Lilla mor, krutgumman, höll på att starta ett riktigt rejält hundslagsmål i morse när vi mötte Hebbe med mänska. Hon beslöt på stört att skämma vettet ur honom och började gorma och hota honom med döden.. Minst.. Lilla Hallon, den beskedligaste av alla beskedliga hundar, hängde på.. Det lilla mor gör, det gör hennes son..

Hebbe var inte sämre han utan antog utmaningen direkt.. Mycket vältaligt beskrev han vad  h a n  skulle göra med 

o s s  bara hans mänska släppte kopplet ett par minuter..

Man kan minst sagt säja, att vi var  h ö g l j u d d a.. Allt det här oväsendet ägde rum precis utanför det tält, där dom skrikande rockpiplena från i går kväll låg och sov..

Matte, som vanligtvis är precis lika beskedlig, som lilla Hallon, kunde inte låta bli att tycka att det var  l a g o m  åt rockpiplena..

--Där fick dom lite av sin egen medicin, muttrade hon.. Till hennes försvar måste jag säja, att hon såg skamsen ut när hon sa det..


Nationaldagen är det idag och matte har hängt ut vår lilla flagga utanför dörren.. Den hamnade väldigt nära vår 40-åriga New Dawn- ros.. Hoppas dom trivs ihop..

Jo, Nationaldagen (Jag stavar den med stort N oavsett om man ska det eller ej), den är som en söndag fast lite finare, säjer matte..


Söndag eller ej.. Matte ska fortsätta städa vårt hus i dag.. Igår gjorde hon en paus och följde med Agneta till Karlskrona.. Senare gick vi en långrunda och sen var matte trött.. Hundarna också. Så nåt städande blev det inte i går..

Av Kerstin Frithiof - 5 juni 2012 20:14

All sin dar.. Vad är det som händer?? Jag hör ett dovt dån utanför.. Det låter som om det vore nån slags naturfenomen.. Som åska fast mera  j ä m t  i tonen, liksom.. Och så hörs ett och annat mänskovrål.. Jag  t r o r  inte det här nya naturfenomenet  s k a d a r  mänskor precis.. Vrålen verkar inte smärtrelaterade .. Snarare är dom nog, om inte glada, så i alla fall liksom.. l i v a d e ..

Lilla Hallon tassar omkring och är bekymrad.. Det här var inget trevligt naturfenomen.. Lilla mor sover och matte verkar inte bry sej.. Dånen  k a n  man i värsta fall stå ut med.. Vrålen är värre.. Framför allt som dom kommer i oväntade stötar..

Vad i all världen  ä r  det för otrevligheter??  Det kan väl inte vara rockfestivalen som har skenat igång alla redan ..

Nä, rockfestivalen ska ju handla om  m u s i k  inte om oljud..


--Titta inte så på mej, säjer matte.. Det är inte  j a g  som låter..

--Nä, det begriper jag väl, men jag hade en liten förhoppning om att du skulle kunna förklara för mej vad det  ä r  som för sånt oväsen, säjer lilla Hallon uppgivet..

--Lilla, lilla Hallon.. Det är rockpiplena som har börjat förfestivala, säjer matte och suckar så smått.. Det här och värre får vi finna oss i ända till söndag..

--Betalar dom är piplena för att vara här och föra oväsen, frågar lilla Hallon..

--Lilla, lilla Hallon.. Dom betalar, lita på din matte, säjer matte och tillägger, att hade  h o n  så gott om pengar som rockpiplena verkar ha, så inte  skulle  hon slösa bort dom på att tälta på en äng, lyssna på åskliknande oväsen och vråla..


Av Kerstin Frithiof - 5 juni 2012 07:45

Alldeles glad blev jag i går när matte var och hämtade lilla mor.. Och jag var med.. Och sen hämtade vi Agneta och for till skogen.. Alldeles, alldeles glad blev jag.. Och alldeles, alldeles glad kommer jag att vara hela veckan för lilla mor ska bo hos oss ända till på söndag.. Tänk vilken fin överraskning..


Nu ska jag berätta om mattes städning.. Hon började storstilat och helt efter planerna med att tvätta fönstren i vardagsrummet.. Det jättestora fönstret, som man måste vippa på och sen skruva upp med en mejsel, har inte gått att öppna på minst fem år.. Matte var inte så värst optimistisk när hon satte i gång med att försöka få upp det..

Tänk, fönstret öppnades hur lätt som helt.. Vilken glad överraskning.. Eftersom det var så länge sen sist fick matte tvätta det flera gånger, men oh, så klart och fint det blev..

Den lite längre fönsterräckan, den mot söder, där matte har sitt så kallade "orangeri" och där vi har haft en del lusbekymmer i vår, d e n  fönsterraden gick däremot  i n t e  att öppna..Det var ju också en slags överraskning.. 

Jaha, således fick matte nöja sej med att tvätta  i n s i d a n  på dom här rutorna.. Men det var vackert så.. En klar förbättring..

Resten av vardagsrummet gick som en dans och under fortsättningen av veckan ska resten av huset städas..

Tänk, så fint vi kommer att få det då..


Och tänk så  r o l i g t  lilla mor och jag kommer att få...



Av Kerstin Frithiof - 4 juni 2012 07:51

Jo,jo,mensan.. Mattes och mina tankar sammanföll i går morse och vi for till Nytorpet.. Agneta var med.. Morronen var verkligen som gjord för en skogsvandring, kylig och klar..

En synnerligen ovanlig skogsvandrare mötte vi strax innan rundans slut..

Matte, som kan se långt tack vare sin längd och sin långsynthet, kopplade mej kvickt som tanken.. Storögt undrade lilla Hallon var som var på gång..

Jag fick väl det att veta.. Vi mötte ett äldre par, i mattes ålder ungefär, och dom hade sin  k a t t  med sej på promenaden.. En tunn, storörad, blåögd siames.. När dom fick se mej fiskade dom upp katten (den gick i sele) så den satt  h ö g t  över marken och glodde på lilla Hallon.. Jag gjorde mitt bästa att strunta i den.. Den såg ju inte ens  u t  som en katt..

Agneta och matte, däremot, var  l y r i s k a .. Dom o-ade och oj-ade och smekte katten där den satt på sin stolta mänskas arm..Oberörd och nästan kunglig.. Spinna hade den inte vett till trots att den fick så mycket beröm och kel.. Fnys!!


Britta ringde precis.. Lilla mor kommer ikväll och stannar under hela rockfestivalen.. Glad blev jag.. Hoppas matte tar oss med på långa härliga skogspromenader.. För promenader  här i byn är väl inte att tänka på (med tanke på allt begagnat öl vi kan hitta och sniffa på i diken och häckar).


Idag börjar stora sommarstädningen.. Matte har redan tänkt ut hur hon ska lägga upp jobbet..

--Logistiken är viktig, säjer hon snusförnuftigt..

Lilla Hallon får väl ligga lågt ett tag.. Jag kommer alldleles säkert att känna mej i vägen..

Av Kerstin Frithiof - 3 juni 2012 07:49

Go´söndag !!

Morronen är kristallklar, det blåser, grönskan är nyvattnad och frisk och matte tycker det ser ut som vore det september. Lilla Hallon tycker ingenting.. Bryr mej inte om vädret alls. Så länge det bara går att vistas  u t e  i det är jag nöjd.. Har annat att tänka på..

--Vaddå, frågar matte och ser  en  l i t e n  aning skepisk ut.. Vad har väl lilla Hallon att tänka på?

--Tja, viktiga  h u n d s a k e r, som handlar om allt mellan himmel och jord.. Mat tillexempel.. Och promenader..

-- Ja, men då tänker vi lika du och jag, säjer matte.. J a g  tänker också på mat och promenader.. Och så lite annat också..

Ofattbart så väl vi kommer överens matte och jag..


Det är väldigt tyst här i Norje den här söndagsmorronen.. Inga bilar och inga gräsklippare stör friden..


--Vi får väl annat att veta om nåra dar, säjer matte.. Då brakar  rockfestivalen igång..

Hunden är lite nyfiken på den här festivalen.. Jag har aldrig varit hemma och lärt mej hur den fungerar..

Matte är  i n t e  nyfiken alls.. Hon  v e t ...

--Nja, säjer hon.. Ingenting vara för evigt och om en vecka är det över..


En sak som bekymrar matte är tanken på allt  ö l e t .. Öl är, vad jag förstår en viktig ingrediens i rockfirande.

Inte för att matte bryr sej om att folk dricker  ö l .. D e t  struntar hon fullständigt i.. Det är tanken på vart allt ölet tar vägen  s e n , när det gjort sin runda genom mänskorna.. Stanken är ibland vedervärdig efter festivalen..

--Vi får väl hoppas på en riktig  r e g n s t o r m så ölet försvinner ner i marken..


Nu tänker jag testa om matte börjat tänka på viktiga saker som mat och promenader ännu.. Det börjar bli dags..



Av Kerstin Frithiof - 2 juni 2012 08:49

--O j .. sa matte när hon drog ifrån gardinen i morse.. Det var alldeles  b l ö t t  på marken och allt i trädgården såg fräscht och spänstigt ut.. --Oj..

Då började lilla Hallon fundera..

Det kan ha varit på det här viset:

 Otroligt många mänskor måste ha önskat det här regnet. Inte minst bönderna... Tillsammans blev det således många väldigt  s t a r k a  önskningar om regn som snurrade runt i universum. . Och så  f ö r e n a d e s  dom här starka önskningarna till  e n  megastark önskan och  d å blev önskekraften så stark att regnet  d r o g s  ner till marken..

--Hur låter det?

--Du är inte fullt klok, sa matte.. Du tittar för mycket på TV.. Mycket mer än du har förstånd till..


Mja, det var faktiskt ett TV-program häromdan, som handlade om att man kan få precis  a l l t  vad man vill bara man vill det riktigt mycket..

En kvinna ville ha en ny bil och hon var övertygad om att hon skulle få det också.. Bara hon tänkte på den här bilen tillräckligt ofta och tillräckligt intensivt..


Matte ruskar på huvet, men sen skiner hon upp..

--Då ska jag önska  att min lilla hund får tillbaka sitt förstånd, säjer hon.. -- I lite  l a g o m  mängd, tillägger hon och ser försmädlig ut.. 


Det är bra konstigt.. Alltid, alltid när lilla Hallon har kommit på nåt riktigt  b e g å v a t  så frågar matte om jag är fullt klok.. Det kanske är så att vi har olika definitioner på begåvning.. Vi och mänskorna..



Av Kerstin Frithiof - 1 juni 2012 08:22

--Jag kan undra hur länge det dröjer innan hela Sydsverige har förvandlats till öken, sa matte för en stund sen när hon kom in efter att ha satt på trädgårdsbevattningen..

Undringen kan synas befogad eftersom det är kruttorrt överallt.. Det dröjer nog inte länge förrän skogen tar stryk..

Väderprofeterna på TV retar matte till vansinnets gräns.. Leende står dom och pratar om  s o l c h a n s e r  när det är  r e g n  som behövs..

--Visst, muttrar matte.. --Visst kan jag förstå att mänskor som sitter inomhus hela veckan kan längta efter  s o l ..

Men att inbilla sej att hela  l a n d e t  gör det är tecken på oförstånd i allra högsta grad.. Säjer hon och fräser.. Nja, fräser och fräser. Hon är ju ingen  k a t t  precis.. Hon gör mänskans morsvarighet till fräsa..

--Om den här torkan inträffat för hundra år sen hade vi fått svälta i vinter.. Så är det bara, fortsätter hon..


Nu är det såhär att min matte har lätt för att hetsa upp sej.. Och när hon kommer igång  har hon en otrolig svada.

Lilla Hallon hoppar upp i sin stol och håller tassarna för örontussarna så han ska slippa höra på henne..


Lite lessen är jag idag eftersom lilla mor inte är kvar längre.. Precis när jag börjat hoppas att hon skulle stanna för gott kom hennes mänska och hämtade henne..


--Lilla, lilla Hallon, tröstade matte.. Du ska veta att lilla mor faktiskt  ä r  Brittas hund, och du ska också veta att hon kommer tillbaka hit många gånger till.. Du har alltså nåt att se fram emot.. kom i håg det..

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards