brimikshallon

Alla inlägg under juni 2021

Av Kerstin Frithiof - 4 juni 2021 08:19


Jag lider kanske av högfärdssjuka, men jag  njuter så av att se ett avsnitt i trädgårn färdigt, rensat och planterat.. 


Jag står och bara  t i t t a r  och så säjer jag till mej själv att jag inte får malla mej för mycket.. 


Idag har jag planterat små pelargonskott i min gamla balkonglåda..


Glad blev jag när jag lyckades få upp lådan från källaren, nästan mallig.. Skotten har stått i vatten en tid och börjat få små rötter.. Jag  h o p p a s  att det är skott från den  v i t a,  den jag fick från min systers hem..

 

Är det inte den vita sorten är det kanske mårbackapelargon från min moster Lindas hem, och är det inte det är det ättlingar till den mörkt röda pelargon jag stal på Hanö för tre år sen..


Nedanför trappan under newdawn-rosen har det börjat växa en svartvinbärsbuske..


Att den är svart känns på lukten..


Jag har försökt klippa bort den, men  d e n  bara tackade för friseringen och slog till med flera skott.. Jag ska kanske behålla den.. Svarta vinbär lär vara nyttiga.. Även om dom smakar nåt som katten krafsar ner i jorden..



Av Kerstin Frithiof - 3 juni 2021 12:54


Med det första min man och jag planterade i vår "trädgård" var en kaprifol:

Den har ömsom flyttats runt och ömsom vanskötts under många år, men för tre år sen planterade jag den mot vägen i förhoppning om att den skulle växa till sej och leverera doftande blommor.. Och det gör den idag..


Den levererade på andra platser den stått också, men  n u  är placeringen  slutgiltig.. 


I morse gick jag ut redan vid åttatiden.. Jag hade föresatt mej ett visst rensningspensum.. Klockan tio var jag klar och kunde sätta mej och njuta av "mina händers verk" .. 


Om en stund ska jag åka och dricka eftermiddagskafffe hos en gammal god vän.. Med henne var jag skolkamrat i sju år fram till den examen som inte längre finns, men som likväl firas intensivare än någonsin..


Jag var med G, på Lidl och där såg jag fina lavendelplantor.. Jag köpte en.. Tyckte min goda vän ska få en lavendelbuske i sin trädgård..

 













Av Kerstin Frithiof - 2 juni 2021 07:36


Han är som han är och kan inte klandras för att han är en dråpare.. Min lille katt.. Inatt har han haft kalas på mattan i arbetsrummet.. Det var nämligen fullt med fjädrar där i morse.. 


Nu på morronen har herr Rönnerdahl varit inne och vänt ett par gånger, men valt att gå ut ganska omedelbart igen..


Jag skulle tro att det här beteendet är vanligt och normalt även för  h e l t  tama katter.. Herr Rönnerdahl har kvar en helt del av vildkatten i sej.. En vacker dag flyttar han kanske ut i det vilda helt och hållet.. 


Nåväl, i så fall får jag ta skeden i vacker hand.. Kan har försörja sej och ha ett bra liv mej förutan får jag unna honom det.. J a g  kommer inte att leva för alltid, och kan kissen stå på egna ben är det bra.. Även om tanken svider..


I går slutade plötsligt min värmeanläggning att fungera.. Panndelen larmade med en väldigt otäck ton.. Hu och hjälp..


Jag på telefonen och fick tag på rörmokar Johan, som kom omgående.. Och fick igång maskinen.. Det var tydligen inget fel på anläggningen.. Tack och lov..


En tankeställare har jag dock fått.. Inom loppet av ett par dar slutade både spisen, baklämmen på bilen och gräsklipparen att fungera.. Och nu värmeanläggningen.. 


Allt ordnade emellertid upp sej, men lämnade mej knäsvag med insikt om hur skör min tillvaro är.. Hade inte allt ordnat upp sej hade jag inte kunnat bo kvar, och vart skulle jag ha tagit vägen.. Med katt och piano försedd..


K a t t e n  harför övrigt varit inne och lekt med en boll en slag.. Nu sover han förmodligen eftersom jag inte hör honom.. Ut har inte gått.. Kattluckan har inte skramlat..


I går kväll kom han in med raketfart och med uppburrad skräckslagen svans.. Missen var dödförfärad.. Skönt att han begriper var han har sin trygghet iallafall.. Dråparen..






























Av Kerstin Frithiof - 1 juni 2021 07:02


Fördelen (en av många.. En och annan motsats finns också) med att ha en katt med  v i t  päls är, att  f ä s t i n g a r  syns väldigt bra när dom kryper omkring i det vita och söker ställen att bita sej fast..


Senast för ett par minuter sen tog jag en pytteliten som krälade omkring på herr Rönnerdahl..


Att låta montera en  k a t t l u c k a  var med den bästa jag kunnat göra.. Nu går missen in och ut dygnet runt som det behagar honom.. H a n  mår bra och  j a g  får sova.. Win-win som det heter på modernt språk..


För all del: Jag vaknar tidigt, men  d e t  har  jag gjort ända sen jag blev vuxen.. 


I morse låg jag och funderade en stund innan jag tassade upp.. Jag tänkte på  k r i g  och vad sådana fört med sej under historiens gång.. Och vad krig för med sej idag.. Och vad som händer mänskor som tvingas ge upp sina liv och fly ut i det okända..


I bästa fall kan dom finna en ny meningsfull tillvaro i det nya landet.. Slå sej till ro, skaffa arbete och stå på egna ben..


I värsta fall hamna i kriminella sällskap och där riskera liv och lem likaväl som hemma i Damaskus.. Eller bli ett hot för  a n d r a s  liv och lem..


Vem i  h e l v e t e  vinner på en sådant krig.. Och vem och vad har vunnits i andra krig i världen.. Och  v a r f ö r  fortsätter man att kriga årtusende efter årtusende.. Nåt meningslösare kan jag inte tänka mej..


L a n d v i n n i n g a r.. Tja, nog finns det land som står obebott över hela klotet.. Sätt igång och låt folk odla sin kål utan risk att åkrarna ska bli sönderbombade eller bestödda med växtgift..


Ä r a.. Frågan är för  v e m.. Inte för dom stackare som ligger och ruttnar på slagfält iallafall..


För  G u d.. Tja, en gud som har sin förnöjelse i att se på när hans skapelse förgör sej själv, ger jag inte mycket för..


Usch.. Nu vill jag inte tänka på ruggigheter längre.. Nu går jag ut och odlar  m i n  kål..











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards