brimikshallon

Alla inlägg under maj 2023

Av Kerstin Frithiof - 17 maj 2023 08:33


Körsbärsblom i gräset:

 

Detta är för övrigt en bild jag känner mej lite stolt över.. En av dom få..


I går på TV var det nån som nämde nåt om den "kommande långhelgen".. 


Och jag som trodde att helgfirandet var över för den här gången..  Suck.. Jag hade alldeles glömt bort himmelsfärdsdagen.. Och  d e n  infinner sej i morron.. Inte kan väl hela Sverige stänga ner  f y r a  hela dagar..


Jag fick trädgården vidgjord i går.. Fick och fick förresten.. Här fås ingenting, men jag tycker det är värt vartenda öre.. Själv är jag både för gammal och för  l a t  för att råslita..


Nåra paprikeplantor, som jag dragit upp i en kruka, ska jag dock plantera på sydsidan.. Tillsammans med ett par plantor slätbladig persilja.. Det blir både vackert och gott  så småningom.. Dom risiga lavendelbuskarna, som stod där, fick gubbarna från trädgårdsfirman gräva upp..


Nu kan jag gå ut och sätta mej och njuta av hur fint det har blivit.. Luther, den fulingen, sjasar jag bort från min axel..


Menar han att folk ska slita sej fördärvade kan han ju börja med sej själv.. 


--Var så god herr doktor, här är spaden och gösselsäcken..












Av Kerstin Frithiof - 13 maj 2023 08:21


Fördelen med att ha  v i t  päls är att fästingar syns  i n n a n  dom bitit sej fast.. Fast en och annan missar jag i alla fall..


För en stund sen kom herr Rönnerdahl in med en  m i k r o s k o p i s k  svart plutt, som verkade  r ö r a  sej, i pälsen..


Jo då, det var en fästing.. Den spolade jag omedelbart ner i avloppet med  h e t t  vatten.. Nån  l ä t t  död skulle inte  monstret få minsann..


Sen kom en förfärlig tanke.. Tänk om den mår  b r a  nere i avloppet, sitter där nåra veckor och krälar tillbaka in till mej och missen.. Nu  t i o d u b b e l t  stor.. Och tiodubbelt  h u n g r i g..  Så  f r u k t a n s v ä r t..


Sen kom en annan tanke: Varför skriver jag inte  s k r ä c k h i s t o r i e r  istället för att sitta här i min idyll och berätta om katter och blommor.. Och kanske tjäna en slant på kuppen..


Svaret är att jag skulle skrämma slag på mej  s j ä l v,  och  d e t  vore inte önskvärt..


Fästingar avskyr jag som sagt.. Tillsammans med mördarsniglar och spyflugor.. Spindlar är jag  r ä d d  för.. Idiotiskt nog för  h u r  stor och hemsk en spindel än är så är  j a g  tusenfalt större och hemskare..


Fästingar, mördarsniglar och spindlar således.. Den övriga skapelsen omfattar jag, om inte med kärlek så iallafall med tolerans och välvilja..

 

Trädgården sedd från mitt fönster ser nu ut som ovan.. Det  b l i r  körsbär denna sommar också.. Även om träden är risiga.. 











Av Kerstin Frithiof - 11 maj 2023 10:04


Om någon skulle vara intresserad, men det är det förstås inte, men det struntar jag i.. Jag tänker skriva om det ändå.. Mitt spelande med wordblizt..


På sätt och vis börjar det gå  b r a  för mej, men jag har en del svagheter, och dom beror på mitt temperament.. Jag blir alldeles för ivrig och då blir inte stavningen den bästa.. Jag begriper också att man måste vara  m e t o d i s k,  vilket jag har svårt för.. Jag blir ivrig och hoppar fram och tillbaka istället för att ta det hela isigt och metodiskt. 


Detta mitt impulsiva sätt har varit mej både till viss nytta och viss nackdel i mitt jobb.. Men  d e t  är historia nu.. 


När jag var på plantskolan häromdan och köpte dynga såg jag en helt  f a n t a s t i s k  rosmarinbuske i en kruka.. D e n  ville jag ha, men priset passade på intet sätt min plånbok så jag köpte en liten och aningen risig i stället.. 


Tanken var, att jag skulle plantera den på soliga sydsidan, men idag kom jag på nåt annat.. Jag satte den i en  k r u k a  med koskit.. Antingen blir den lika fantastisk som den på plantskolan.. Eller så  d ö r  den.. Av vällevnad.. 

 

På fotot kan man se att palettbladet iallafall har överlevt och mår bra.. Fast  f o t o t  är inget vidare.. Det måste jag medge..












Av Kerstin Frithiof - 10 maj 2023 16:51


Så var då trädgårdsslangen utsläpad och årets första bevattning gjord.. Man får passa på innan rocken för då brukar det bli bevattningförbud.. Begripligt nog..


Härom dan kom det ett rabatthäfte från Ica.. Jag har alltid trott att sådana häften varit  r e k l a m  och obesett sorlat dom i soporna..


Men hur det var tog jag mej en titt och vad fann jag.. Jo flera  e r b j u d a n d e n,  som skulle passa mej och min kassa förträffligt..


Så jag iväg och inhandlade både kyckling och torsk.. Toapapper dessutom.. Grillkorv var det också erbjudande om, men den var slut.. Givetvis.. Det stundar ju grilltider..


Dessutom erbjöds kakor, godis och läsk, men sådan föda intresserar mej inte, så  d o m  kupongerna fick gå i soporna..

Liksom erbjudandet om litervis med cocacola..


"Drinking rhum and cocacoola, working for an yankee dollar" sjöng på sin tid Andrew Sisters.. Men det var jag för liten för att minnas.. 


Min  m a n,  däremot, kom ihåg och berättade om den och andra sånger som systrarna sjöng.. Jag har letat reda på colasången på Youtube.. Den är riktigt lyssnansvärd..


Solen skiner och  a l l t  är utslaget.. Det är så hjärtskärande vackert.. Men det blåser.. 












Av Kerstin Frithiof - 9 maj 2023 16:58


I dag haver jag varit och inhandlat en säck extra prima  k o s k i t.. Visst är det märklligt att jag, som bor på landet, måste  k ö p a  kogössel, när det går så många kor och betar både här och där..

 


Min airedaleterrier, Kanelen, älskade kodynga.. Det var nästan så att han ställde sej bakom en ko och öppnade gapet i väntan på leverans..


Den här gösseln ska inte ätas av nåt husdjur.. Den ska användas till blommorna.. Palettblad ska ställas i ren koskit för att bli riktigt fina..


Förra sommaren fick jag en liten ljust grön palettbladplanta av en väninna.. Den har jag vårdat ömt under vintern, och i dag var det dags att sätta ut sticklingarna i.. som sagt.. koskiten..

 

Till vänster i bild ser man en liten rosmarinplanta.. Den ska jag plantera på sydsidan.. Har jag tur kommer den att bli stor och övervintra.. En maskros har också kommit med på bild..


Värmen börjar komma och allt står i sin fagraste blomning.. Våren är en härlig tid.. Hoppas inte det blir fler frostnätter nu.. Om i så fall blir det klent med körsbär i sommar..










Av Kerstin Frithiof - 8 maj 2023 11:02


Mötte man dom på Ica eller Konsum skulle man förmodligen inte lägga märke till dom.. Det strävsamma gamla paret Charles och  Camilla.. En liten gubbe och hans lilla gumma.. Lite hopsjunkna och kutiga.. Precis som man  b l i r  om man får leva länge nog.. 


Nog är det märkligt att börja sitt yrkesverksamma liv tio år efter att pensionsåldern infunnit sej.. Märkligt var ordet..


Jag hade tänkt att jag skuklle följa "the Greatest Showw on Earth" hemma i soffan, men fann att det var alltför segt för att jag skulle orka ända till slut.. 


I går blev jag  g l a d.. 

Jag hade länge tänkt att den här tröjan skulle bli fin på min systerdotter Eva, och igår visade det sej att så blev fallet.. Den satt som en smäck och passde perfekt till hennes blå ögon och aningen senapsfärgade lockar.. Jag blev nog gladare än hon..


Nästa sticke blir en kofta till min  a n d r a  systerdotter.. Det  ä r  roligt att sticka, och om det sen är nån som vill ha mina alster blir jag glad.. Inte så att jag skulle vilja ta upp beställningar.. Nä, nä.. Då bleve det ett  j o b b  och för mej kommer det aldrig att bli annat än en rolig hobby..  


Jag har varit ute i trädgårn och tagit bort gamla vissna stänglar nån timme, och  d e t  gjorde att jag fick duktigt ont i ryggen..


Jag undrar om Charles och Camilla  o c k s å  skulle få ont i sina kungliga ryggar om  d o m  skulle ge sej ut och plocka bort gammalt skräp på Buckinghamn Palace´s bakgård.. Tja..


Det är  m å n d a g..  Tjolahopp..











Av Kerstin Frithiof - 6 maj 2023 09:37


Jag ska inte vara  t a s k i g,  men nog verkar Sverige vara överbefolkat av familjen Wahlgren.. Medlemmarna vimlar som tusenbröder på TV.. Nog borde det väl finnas  a n d r a  mänskor att befolka kanalerna med.. Inte för att jag tittar men....


Jaha, vad tittar jag på då.. QI gillar jag.. Det är ett frågesportprogram från BBC, där det gäller att  l u r a  deltagarna att svara fel.. Ändå blir det på nåt sätt  r ä t t  i slutändan.. Och roligt är det.. Jag har lärt mej mycket att Stephen Fry, Sandi Toksvig och dom andra.. Det sorgliga med det programmet är, att det verkar mest bestå av repriser.. Nåja, det finns massor av dom..


Som jag tidigare berättat gillar jag program där deltagarna  p l å g a r  sej..


Elitstyrkans hemlighet sänds just nu, och  d e t  är det ultimata självplågarprogrammet.. Jag roar mej med att fundera över vad  j a g  skulle klara av om jag ställdes inför såna prövningar, som nästan tar kål på deltagarna..

Svaret är: Jag skulle inte klara en minut.. Inte ens om jag vore betydligt yngre..


En och annan titt ägnar jag Jeopardy, mest för att jag var med där på den tiden då det var lite mer på allvar.. Det gick faktiskt  b r a  för mej och jag kom hem med ett par titlar och en vacker klocka.. Plus lite pengar också.. Inte att förglömma..

 

Visst var det roligt att vara med, och ännu roligare att det gick bra för mej.. Men  a l l r a  roligast var ändå   s m i n k e t..  Och att bli vidgjord där.. Dom starka lamporna i studion gjorde, att man sminkades  nästan som en clown.. Så där kunde man inte visa sej på stan.. Men i  r u t a n  såg det helt naturligt ut..


Jag vill också nämna nåt jag  i n t e  tittar på, och nu blir säkert många sura på mej.. Jag tittar inte på nyhets-och samhällsprogram.. Jag är nämligen rädd om min själsfrid.. Av samma anledning bannlyser jag alla naturprogram..


Nähä.. Nu ska jag strax gå och titta på det ultimata showprogrammet: Kröningen i London.. 


Vad  d e n  ska vara bra för begriper jag inte, men titta ska jag..























Av Kerstin Frithiof - 4 maj 2023 16:55


Visst är  m u s ö r o n e n  mer än välkomna, men den  r i k t i g a  våren kommer först när  b o k s k o g e n  slår ut:

 

Jag minns en valborgsmässoafton när jag satt vid en skolorienteringskontroll i bokskogen, och löven började prassla ut.. Det är ett underbart minne.. 


Jo då, jag håller  f o r t f a r a n d e  på att lära mej wordblitz-spelet.. Börjar tro att det bor en illasinnad ande i spelplanen.. Det är så här:


När jag ska spela mot en, som ligger ordentligt  u n d e r  mej är spelplanen otroligt lätt.. Jag vinner utan  n å n  som  helst ansträgning.. Stort..


M e n  när  j a g  ligger under,  består spelplanen till största delen av  k o n s o n a n t e r.. Och att snabbt få ihop nåt vettigt av  d e t  går över min förmåga..  Och jag förlorar ännu större..


Jag har iallafall lyckats skrapa ihop lite dryga 3000 poäng, men frågan är hur länge jag får behålla dom.. 


Alltså: Det är inte kul att vinna gång på gång över ett par personer.. (Att fuska ligger inte för mej.. Annars skulle jag kunna låta dom vinna).. Och ännu mindre kul är det att gång på gång  f ö r l o r a  mot nåra andra djupingar..


Dessutom missar spelet massor med ord som definitivt finns med i SAOL.. Skärpning.. 


Men svordomar och så kallade runda ord finns med och ger goa poäng.. D o m  tror jag inte SAOL befattar sej med..         










Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards