brimikshallon

Alla inlägg den 6 januari 2024

Av Kerstin Frithiof - Lördag 6 jan 15:54


Klockan är 15;50.. Visst märks det att dagen blivit en liten aning länge.. En kvart ungefär.. Vore sen snön borta också vore lyckan fullständig..

 

Men  g n ä l l a  ska jag inte.. Jag mår  b r a  och det gör katten också.. 


Det är allt bra länge sen det var en sån här vargavinter.. Jag  k a n  minnas ett par, men mina föräldrar  d o m  kunde berätta om "di stränge vintrarna" i början på 40-talet.. Det måste ha varit nåt fruktansvärt på den tiden..


Far jobbade på Olofströms Bruk på den tiden, och för att komma till jobbet fick han  c y k l a  nästan två mil.. Hur han klarade av  d e t  i den hemska kylan begriper jag inte.. Han kanske stannade hemma när det var som värst.. Han är borta sen många år, så jag kan inte fråga honom..


Jag undrar om min luft-till-vatten-vämeanläggnning fungerar.. Finns det inte nån värme i luften slår elen till.. Och då blir det dyrt.. Visserligen inte så dyrt som förra vintern.. Men ändå..


Hela helgen har jag varit utan TV.. Troligen är det boxen som har pajat.. På måndag, när det tack-och-lov är vanliga dagar igen får jag försöka byta ut den.. Nåra problem med att hålla mej sysselsatt har jag tack-och-lov inte.. Alltid hittar jag på nåt..


Apropå hålla sej sysselsatt: Mitt rosafärgade sticke, som har hållit mej sysselsatt i snart ett halvår, sjunger på sista versen.. Jag håller på med knappslån, och  d e n  ger mej åtskilligt huvudbry.. Allt ska ju stämma, och ännu gör det så.. Jag tycker själv att det är ett gott arbete som håller på att komma till fullbordan.. Jag ska bara färda knappslån, sy i knappar och sy ihop alla styckena.. 











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards