brimikshallon

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kerstin Frithiof - 7 oktober 2013 08:29


Matte är kvillrande glad.. Hon ringde Mekonomen idag på morronen för att fråga om startmotorer.. Det visade sej ett dom har en man, som sitter och renoverar sådana till ett hyfsat pris.. Således (således) går inte matte i konkurs den här månaden heller..

Så snart matte pratat med verkstan slängde hon sej i bilen och for dit.. Kareten startade som en klocka, vilket matte inte trott den skulle göra..

Hon var hemma igen innan kaffet i koppen hunnit kallna.. Verkstan körde henne hem (visserligen i hennes egen bil, men ändå) så det var därför det gick så snabbt..


--Undra på att jag är  g l a d, nästan sjunger hon och lurvar om sina små hundar..


Vi, för vår del, inser att det dröjer nåra dar innan vi kommer till skogen igen, men vi är beredda att göra den uppoffringen..


Sommaren bara fortsätter.. Solen skiner från en molnfri himmel och ännu har inga löv trillat ner..


Matte fyller år i slutet av denna månaden, och, enligt henne, har det aldrig hänt att det funnits nåra löv kvar på träden då.. Vi får väl se hur det blir i år..


--Det är märkligt, sa matte, vad man kan hitta i en frysbox.. Igår fann hon en skål med kålsoppa nertryckt bland stekar och höns..

Glad blev matte:-- Dagens lunch räddad, kvittrade hon..


Tydligen anser matte, att hon har mycket att glädjas åt.. Bilreparationen blir överkomlig, mat hittar hon och, inte minst, två små hundar förgyller hennes tillvaro..

Snart är hon dessutom ett år äldre.. Fast.. Det där sista är kanske inte direkt ägnat att framkalla fröjd.. Jo, om man betänker alternativet.. Förstås..














Av Kerstin Frithiof - 6 oktober 2013 08:27


I ett helt år har lilla mor varit vår alldeles egen hund nu.. Jag minns hur glad jag vad när hon kom, och alldeles, alldeles lycklig när jag förstod att hon aldrig mer skulle fara ifrån oss..


Lilla tuffingen har anpassat oss väldigt väl till sej..

Efter bara en kort tid sov hon i vår säng och ganska snart lärde jag mej att skälla och hota andra hundar.. Vilket ju är lilla mors specialité.


Matte och lilla mor älskade varandra från första dan hon blev vår.. Hon hade tidigare bott hos oss periodvis och matte hade varit lite återhållsam med kärleken.. Ville helt enkelt inte fästa sej för mycket vid en hund som inte var vår..

Nåväl.. Alla förbehåll försvann med en gång den där oktoberdan för ett år sen, när lilla mor kom för att stanna..


Matte har bekymmer med bilen.. Startmotorn har, som matte säjer, "pajat".. Att skaffa en ny lär bli dyrt och tar kanske tid, men det måste ju göras.. Att göra sej av med bilen är inget alternativ.. Det tycker varken matte eller hundarna..

Vi behöver en bil med utrymme för en hudbur, stor nog att rymma oss båda utan att vi ska sitta trångt och obekvämt..


Dessutom gillar matte att köra bil.. Trots att hon är svensk mästare i att missa avtagsvägar och usel på att lägga märke till hastighetsbegränsningsskyltar..


Nästan varje dag hämtar matte sin syster och sen åker damerna en sväng och ser sej om i världen.. Häromdan var dom i en blomsteraffär och systern klarade av att gå in i affären.. Inte bara gick hon  i n,  hon traskade  r u n t  och såg sej om bland blommorna också.. Matte kände sej andäktig.. Det var säkert ett år sen systern klarade av nåt sånt..


Det är söndag idag och vi sov till klockan sju.. Matte vaknade förstås lite tidigare eftersom hundarna trängde henne från två håll under täcket..

Det är fortfarande nästan sommar.. Mänskorna kalla det  b r i t t s o m m a r.. Eftersom Britta har namnsdag en av de här dagarna ..

















Av Kerstin Frithiof - 5 oktober 2013 08:34


--Matte, vad betyder  ä d e l.. Hundarna har hittat ett nytt ord att förundras över..


--Tja, det betyder att nåt, eller för all det  n å n,  är lite  f i n a r e  än den övriga världen..


--Som  ä d e l t e r r i e r  då, matte..


--Nja, det heter inte ädelterrier utan airedaleterrier.. Jag vet för jag har haft en sån vovve.. Kanelen var en airedaleterrier.. Han var, precis som ni små möss, renrasig och fin på alla sätt, men  ä d e l  var han inte..


--Men ädelost och ädelstenar då.. Är inte det lite finare än vanlig ost och  vanliga stenar..


--Tja, ädelost är  m ö g l i g.. Mögel är kanske inte så ädelt om man får in det i huset.. Eller om brödet möglar.. Då blir det mer eller mindra oätligt..


--Så möglig ost är ädel medans mögligt bröd är precis tvärtom.. Och av mögel i  h u s  kan man bli sjuk.. Hundarna kan inte annat än förundras storligen..


--Vad beträffar ädelstenar, säjer matte, så är dom sällsynta och därför dyra.. Ädelstenar är inget man går omkring och plockar upp hur som helst.. Dom används  till smycken.. Halsband och så..


H a l s b a n d.. Hundarna tittar storögt på varandra.. Vilka  är det som har dyra ädelstenar i halsbandet.. Det där har väl matte iallafall fått om bakfoten..

Mögel och halsband med ädelstenar.. Ädelt är kanske inte så värst mycket finare än allt annat.. Trots allt.. 


--Jo då.. En person (eller hund för den delen) kan vara ädelmodig, och det är fint.. Det betyder att man tillexempel avstår från nåt man väldigt gärna vill ha till förmån för en annan person, som annars aldrig skulle haft en chans på det där "nåt"..


--Så  v i  vore ädelmodiga om vi frivilligt avstod ett fint köttben och gav det till en  utsvulten strykarhund i stället..

--Exakt..


Lilla mor och lilla hunden tittar på varandra, eniga  om att ädelmod inte är nåt för oss..



















Av Kerstin Frithiof - 4 oktober 2013 08:07


Varenda dag den här veckan har hundarna varit i skogen och sprungit lösa.. Det är precis den sortens liv som vi hundar är skapade för..

Matte mår också bra i skogen.. Visserligen får hon betala med fotbesvär senare på kvällen.. Det verkar dock som om hon gärna tar den plågan.. Skogspromenaderna väger upp den många gånger om..


För en vecka sen var matte och röntgade foten och i dag väntar hon på resultatet.. Både matte och hundarna hoppas att hon ska kunna få nån slags inlägg till skorna..


--B r a  blir foten aldrig, säjer hon, men förhoppningsvis  b ä t t r e..


Matte köpte för en tid sen en bok, som bara innehåller recept på pajer.. (Hon har förresten en som bara beskriver soppor också)..

Eftersom matte fick en massa frukt när hon och Agneta hjälpte E. att plocka äpplen, håller hon på och bakar och bakar.. Paj efter paj bakar hon och alla efter olika recept.. Hon äter dock inte  u p p  pajerna utan lägger n e r  dom i frysen..

Förhoppningsvis tar hon  f r a m  dom nån gång också..


Jag vet att det finns ett par bröd i frysen som har legat där flera år.. Och en form med inkokt sill också.. Båda dom här

"produkterna" borde ha slängts för länge sen, men det verkar inte som om matte  n ä n n s  göra sej av med dom..

Eller också kommer hon inte ihåg dom när hon är nere i källaren och rotar i frysen..


Vädret är strålande.. Idag också..

Hundarna bryr sej inte så mycket.. Men matte gläder sej oerhört.. Hon påstår att vintern inte blir så lång om det här sommaraktiga vädret fortsätter.. Hur hon kan påstå nåt sånt begriper inte hundarna.. Vintern följer väl i all sin dar

a l m a n a c k a n..



















Av Kerstin Frithiof - 3 oktober 2013 07:55


--När vi får såna här fantastiska dagar, sa matte,  d å  vore det en svår synd att inte utnyttja dom till att gå i skogen med vovvarna, sa hon..

Det  v a r  fint på Nytorpet igår.. Sol och glittervatten och alla löv kvar på träden.. Dessutom gott om pinnar att dräpa..

Agneta var också med.. Vilket hon för övrigt ofta är..


När vi kom fram till grillplatsen vid Långasjön såg vi en man, som stod och donade med nåt vid eldstaden.. Påsar och pyngel hade han med sej.. Agneta tyckte han såg farlig ut och blev rädd.. Matte tyckte att han såg ut att leta efter nåt bland soporna.. Tomburkar, kanske..

--För övrigt, sa hon, när vi kommit en bit bort och Agneta pustade ut, för övrigt skulle väl två rejäla fruntimmer och två ettriga små hundar klara av en ensam karlslok..

Hon är allt lite kaxig, matte..


Innan vi åkte till skogen hade matte lagat köttbullar..

--Det har jag inte gjort sen åttitalet, sa hon och häpnade över hur goda köttbullarna blev..

Så nu blir det väl bullar istället för limpa..


Matte och hundarna tittar då och då på TV..

Det går till så, att lilla Hallon och matte trycker ihop sej i en av dom urgamla skinnstolarna och lilla mor tronar i ensamt majestät i den andra..

Egentligen vore det vettigare om  h u n d a r n a  tryckte ihop sej i en stol och matte tronade i den andra.. Men det är såhär, att jag alltid snott ihop mej i mattes stol, och ett vinnande koncept ändrar man inte på..


Vad är det då vi tittar på när vi sitter där och kläms.. Jo, frågeprogrammet "Vem vet mest" ser vi nästan varje kväll.. Trots att frågorna ibland är tämligen enfaldiga..

--Vem sjutton gitter hålla reda på musikband och kändisar.. Åtminstone ingen över 35, gruffar matte..


Trädgårdsonsdag är ett trevligt program, som man dessutom kan lära sej ett och annat av..

Matte tittar också på Lyxfällan.. Mest för att få känna sej duktig och förståndig eftersom hon inte har hamnat där själv..


Nyheter och samhällsprogram tittar vi aldrig på.. Inte heller på naturprogram..

--Blir bara deprimerad, säje matte och stänger av TV-n..


Mattes syster kan inte för sitt liv begripa hur nån kan vara så slö och ointresserad av sin omvärld som matte..

Inte så att hon  f ö r e b r å r  henne.. Hon kan bara inte begripa hur man kan strunta i hur det står till i världen med alla dess olyckor och skändligheter och uppblåsta politiker..


--Just det, säjer matte.. Olyckor, skändligheter och uppblåsta politiker klarar jag mej alldeles utmärkt utan.. Jag  v e t  att dom finns där, men väljer bort dom ur min åsyn.. Det är faktiskt min rättighet..














Av Kerstin Frithiof - 2 oktober 2013 08:19


"Parfym"   d e t  är nåt matte och hundarna har delade meningar om.. V i  älskar att parfymera oss, fast det gör matte också.. Nåja, i   l a g o m a  mängder..


Lagom finns inte i  h u n d a r n a s  ordbok.. Inte när det gäller  p a r f y m  iallafall..


Hittar vi parfym när vi är ute i naturen ser vi till att rulla oss i den och verkligen smeta in oss så mycket det bara går..

Ljuvligt doftande rusar vi så glädjestrålande till matte för att visa henne hur fina vi är.. Och hur gott vi luktar..


Resultatet brukar bli att matte marscherar med stora steg till bilen med två små doftande hundar på släp.. In i bilen och rivstart hem.. Plums i badkaret.. Tvål och hett vatten.. Och  o n å d..


--Att ni aldrig lär er, gormar matte.. Fattar ni inte att kodynga ska läggas på  r o s o r n a ..  Inte gnidas in i hundpälsarna..


Mattes parfym är av helt annat slag.. Den finns på flaska.. Eller rättare sagt  f l a s k o r.. En del passar för dagbruk andra för lite festligare tillfällen.. Mattes parfym kostar en del pengar dessutom..


Vår parfym har alla fördelar jämfört med mattes.. Den finns överallt och behöver inte köpas på dyra flaskor.. Den är helt gratis.. Bara att rulla sej och smeta in sej..


Mattes airedaleterrier, Kanelen, han gillade också kodynga.. Han tyckte så mycket om den att han inte nändes rulla sej i den.. Han  å t  den i stället..


Listers huvud var målet för utfärden i går.. Båda hundarna var storbelåtna.. Vi var lösa hela tiden och sprang och nosade.. Jag bar dessutom, min vana trogen, omkring på pinnar, som jag sen dräpte under hemska vrål..


Solen sken och det var lagom varmt.. Eller kallt.. Vilket ni vill.. Lagoma korvar var det iallafall..














Av Kerstin Frithiof - 1 oktober 2013 07:52


Båda hundarna är friserade och fina.. Vi har varit hos Ann i Ebbarp.. Först lilla mor och sen, nåra dar senare, jag..

Matte å-ar och o-ar över hur  l e n a  vi är.. Och  s n y g g a ..

--Nu ser man hur  l i k a  varandra ni är, säjer matte..


Lilla mor är dock aningen mörkare och mitt huve är aningen större.. Bakifrån ser man att lilla mor är lite  k o b e n t  och  att lilla jag är  h j u l b e n t.. Rätt ordentligt hjulbent, om sanningen ska fram..


Medan jag var hos Ann var matte och lilla mor på Sweden Rock och sprang lösa och hade trevligt..

Förra gången jag var borta  (Det var när jag pensionatade) var dom på Listers huvud.. Det verkar som om matte anstränger sej lite extra för att lilla mor ska ha trevligt när inte jag är hemma..

--Det är för att hon inte ska  s a k n a  dej så mycket, din odåga, säjer matte..


När matte kallar mej "odåga"  betyder det att hon är extra gullig mot mej.. Mänskor  g ö r  så.. Säjer ett och menar ett annat.. Dom är lite knepiga, mänskorna..


Solen har kommit upp och skiner från en alldeles molnfri himmel.. Jag tror mej veta att det blir en skogsvandring i dag också.. Frågan är bara vart vi ska åka.. Hoppas upp till Halen.. D ä r  finns det fina leder och det är längesen vi var där..

Nåja.. Nytorpet och Lister går inte av för hackor heller.. Eller Stiby för den delen..

R y s s b e r g e t .. D e t  vore kanske en idé..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards