brimikshallon

Alla inlägg den 4 april 2022

Av Kerstin Frithiof - 4 april 2022 07:12


För en liten stund kom kissen inskuttande och var alldeles  v å t  i pälsen.. (Att han sen flängde upp til mej i sängen med svarta, jordiga tassar hör inte hit)..


Det  r e g n a r  således, och mer kommer det av molnen att döma.. Det behövs verkligen regn.. Inte bara nåra små skvättar.. Ett fint  d a g s r e g n,  som tränger ner i jorden vore verkligen välkommet..


I går var en sån där dag, som infaller en och annan gång, när absolut ingenting händer.. För att förgylla tillvaron lite, plockade jag fram Tolkiens ringentrilogi.. Det är märkligt hur jag kan fascineras av det här verket  f a s t  jag läst om det flera gånger..


Med ringen är det nog så, att antingen älskar man den eller så tycker man den bara är skräp.. Jag har träffat på båda sorterna.. 


Jag var väldigt tidigt ute med att läsa om Frodor, Gandalf och dom andra.. Långt innan böckerna blev populära och definitivt innan filmen kom, hittade jag pocketupplagan i tre band i en bokhandel i Karlshamn..


Det var på julen 73 och hela jullovet läste och läste vi, min man och jag.. 


När jag tjugo år senare var pool på mitt rektorsområde, fann jag att en del pojkar i åttan ungefär var helt uppslukade av ringen.. 


E t t  kapitel har jag emellertid aldrig klarat av att läsa om, och det är det om spindeln.. Jag lider nämligen av spindelfobi och  d e t  är jag förvisso inte ensam om..


Det är förbluffande så många olika slags fobier det finns.. Den märkligaste är, tycker jag,  c l o w n f o b i.. Inte träffar man på den sortens folk utanför cirkusarna.. Det är inte så att dom står i kön på ICA eller sitter och trängs på bussen precis.. I alla fall inte  a r b e t s k l ä d d a..


Om jag sprang på en sålunda utstyrd person ute på gatan skulle kanske jag också bli rädd.. Åtminstone vid första anblicken..


 

Ingen  l i t e n  tegelsten precis.. Tyvärr blev mina pockethäften utslitna så jag köpte en  v a r a k t i g a e  upplaga..


Varför pockethaftena slets ut beror på att jag lånade ut dom till höger och vänster.. Jag ville så gärna dela med mej av läsupplevelsen och mer eller mindre  p r a c k a d e  häftena på vänner och bekanta.. 




















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards