brimikshallon

Alla inlägg den 3 mars 2021

Av Kerstin Frithiof - 3 mars 2021 07:04


Jag fick en tanke nyss (Nä, det gjorde inte särskilt ont), när jag läste i tidningen om politiker och andra offentliga personer, som blir hotade till liv och lem.. Och utsatta för hatiska verbala personangrepp på sociala medier.. 


Min lilla tanke var, att det finns en hel generation där ute, som aldrig fått lära sej veta hut.. 


Har man under sina tidiga år fått vanan att vråla och hota utan minsta påföljd, fortsätter man givetvis på den, ack så tidigt, inslagna vägen även som vuxen.. Och lämnar skräck, kaos och våld i sina spår.. 


Det var givetvis inte  d e t t a,  som välmenande flummare syftade till när dom hävdade, att bara mänskor fick frihet att "utvecklas" utan tyngande påverkan av uppfostran och traditioner, skulle det här landet få en generation av goda och lyckliga medborgare, som inte ville annat än det allmännas bästa.. Det egna bästa skulle komma per automatik..


Och så gick det som det gick.. Hur det ska gå att rätta till dom här förfärligheterna, vet jag inte.. E t t  sätt vore kanske att föräldrar återtog makten över telningarna.. Ett annat, att skolan inte såg mellan fingrarna med oacceptabelt uppförande..


Ett tredje sätt vore kanske att man  u m g i c k s  mer över generationsklyftorna.. Ut i skogen hela familjen tillexempel.. Ha matsäck med sej och kanske grilla en korv eller två..


Läsa tillsammans, spela spel och glömma elektroniken för ett par timmar då och då.. 


 

Vandringsled vi Nytorpet..









Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards