brimikshallon

Alla inlägg den 19 mars 2021

Av Kerstin Frithiof - 19 mars 2021 08:21


I tidningen i dag stod en stod en artikel om att föräldrar i en klass i Karlskrona skrivit till högsta myndigheten och klagat över förhållandet i deras barns klass..


Stök och oreda hade tydligen fått råda i många år och bara eskalerat.. Skolledningen hade kontaktats  vid flera tillfällen utan att något kunna göras.. (Sägas skall, att  l ä r a r e n  inte klandrades, utan gavs eloge för sina försök att bringa ordning i kaos)..


Som gammal lärare känner jag mej väldigt ledsen när jag läser detta.. 


Egentligen märker man mycket tidigt om disharmoni råder i en barnaskara, och det bästa vore att bryta upp klassen innan alltför stor skada skett.. Både för de ambitiösa och för dem som bara vill stöka och ställa till.. Men sådant anses om inte olagligt så iallafall mindre lämpligt.. 


Egentligen är det mest synd om stökarna.. De stänger effektivt dörren för sin framtid, och det börjar i mycket unga år.. Redan första dagen i skolan.. Om inte ännu tidigare..


Risken är, att stökarna sitter utslagna på parkbänken ganska snart i livet.. Om de inte  plockas upp av kriminella gäng förstås.. Om de aldrig tidigare fått rätta in sej i ledet får de göra det då.. Med risk att bli avrättade om de försöker sticka upp..


Enligt min enkla åsikt måste man tyvärr söka orsaken till skolans förfall hos de eldsjälar, som trodde, att precis alla skulle passa i samma skara, och att de dessutom med glädje skulle ta emot den undervisning de fick, och på så sätt skaffa sig en god framtid..


Tja,  l i t e  spill får man räkna med, kanske någon tänker.. Men det är en hemsk tanke..


Med lite framförhållning och med skygglappar och rädsla för överheten borttagna, skulle resurser kunna sättats in precis första dagen i skolan.. Inte skall ett rikt land som Sverige låta en del av sina barn gå under.. Det måste få kosta att ta tillvara alla..


Tack för ordet..


(Var det någon utom jag själv som märkte att jag plötsligt börjat skriva normalprosa.. Så allvarligt tar jag tydligen på detta)..
























Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards