brimikshallon

Alla inlägg den 23 april 2020

Av Kerstin Frithiof - 23 april 2020 08:41


"Sök och du skall finna" står det skrivet nånstans, förmodligen i Bibeln.. 


Ibland blir det tvärtom: "Finn utan att söka det allra minsta".. Det visdomsordet står ingenstans.. Jag hittade nämligen precis på det..


Vad var det då jag fann.. Jo, det  h ä r:

Ett gymnastiskt  g u m m i b a n d,  som jag köpt någon gång i förhoppning om att bli spänstig och tjusig..  


Jag minns  i n t e  när jag köpte det, och inte heller kommer jag ihåg att jag nån enda gång använt det.. Och hur det hamnade där jag hittade det, har jag ingen blekaste aning om.. Jag ska  s k y n d s a m t  lägga tillbaka det..


Ändå mallar jag mej och påstår, att jag har ett nära nog fenomenalt minne.. Jodå,  d e t  var sant en gång i forntiden.. Numera är minnet, liksom så många andra färdigheter, åtskilligt naggat i kanten.. Risigt rentav.. Iallafall när det gäller  n u t i d a  erfarenheter..


Minnet, liksom det faktum, att jag är syntetiker, en som alltså har lätt för att uppfatta mönster och helheter, har hjälpt mej åtskilligt under färden mot.. tja  u n d e r g å n g e n.. får man väl säja.. För  d e n  kommer.. Även om jag hoppas det ska dröja ett tag..


Nu kan man tro, att jag mallar mej och påstår, att jag är  b e g å v a d.. Inget kan vara mer felaktigt.. Bitvis är jag rent otroligt korkad.. Så korkad att jag själv  h ä p n a r.. När jag nån gång upptäcker det, vill säja.. Oftast svävar jag i lycklig okunnighet om hur korkad jag är..


En, som alldeles uppenbart anser, att jag är värdelös, är en gammal kamrat från barndomen..


Hon är emellertid vänlig nog, att inte  säja  det  t i l l  mej, men  i n d i r e k t  talar hon om det.. Det syns alldeles tydligt på hennes  k r o p p s s p r å k..


Och  j a g  ger henne rätt..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards