brimikshallon

Direktlänk till inlägg 30 april 2020

Ätligen uppe..

Av Kerstin Frithiof - 30 april 2020 08:06


Det finns bilder och så finns det  b i l d e r.. Nu talar jag inte om målningar utan om  f o t o g r a f i e r..


Ett av dom mest hjärtslitande fotografier jag vet är det, som förställer en fattig lantarbetarhustru och hennes barn i depressionens  USA.. Det var en kvinna, vars namn jag inte lagt på minnet, som tog bilden..


Ett annat foto, som säkert  a l l a  känner igen är det, där Marilyn Monroe står bredbent med flygande kjolar.. D e t  fotot pryder massor med hem.. Kanske tack vare IKEA..


Ett tredje foto, som faktiskt ger mej  r y s n i n g a r,  föreställer ett gäng konstruktionsarbetare, som sitter och tar en paus  på en balk  h ö g t  över New York.. Oavsett om kortet är äkta eller fejkat ger det mej ilningar..


För närmare  t i o  år sen hittade jag den bilden på en loppis i Sölvesborg.. Jag hade länge velat ha den, och hade tänkt att den skulle göra sej bra ovanför min källarnedgång..


Hur det var kom bilden aldrig upp.. Den tiden var förbi när jag klängde som en annan alpinist på en stege högt ovan marken..


N u  är den emellertid uppe..


Mannen från kommunen, som satte i mina glödlampor i går, satte också upp bilden.. Utan att ens  b e h ö v a  en stege..


Spikar var redan islagna och på dom hade hängt en karta över antika Rom, som jag faktiskt köpt på plats för  25 år sen.. 


D e n,  romarkartan alltså, är numera förpassad till källaren.. Och pausgubbarna hänger  h ö g t  över avgrunden som sej bör..

 

Ibland har man  t u r.. Det ser faktiskt ut som om porslinskatten i fönstret  b e g r u n d a r  tavlan.. Katter är inte höjdrädda dom heller..















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 14 maj 17:25


  Redan syrenblomning.. Så här tidigt brukar den inte infalla.. Men härligt är det med syrener.. När jag var barn letade vi lyckor bland blommorna.. Jag vill minnas att det var blommor med fem små kronblad som var lyckobringare..   Hittade vi...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 13 maj 17:51


  Så roligt att min lilla prydnadsapel, som jag planterade för två år sen, har börjat blomma..   Jag var precis ute och tog kortet.. Visst är det lilla trädet  f i n t..   Det står tillsammans med åtskilliga andra buskar och örter, men do...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 11 maj 10:21

  I dag är det den elfte maj, jippii...   --Jaha, undrar givetvis varje förnuftig person i det här landet.. --Vad är det för märkvärdigt med det då..    Varje förnuftig svensk  u t o m  alla förnuftiga och oförnuftiga i  M ö r r u m.. För i...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 10 maj 10:07

  Jojomän.. Flytten av fjärilsbusken gick bra.. Visserligen hade den djupa rötter så jag fick gräva ordentligt för att få upp den, men  p l a n t e r i n g e n  gick som en dans..     Man kan se dom nya skotten längst ner på plantan.. Rester...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 9 maj 09:25

I höstas fick (läs tiggde) jag en buske som skulle slängas.. "Den var inte livskraftig", sa hon, som stod med spaden i hand för att gräva upp den misshaglige..Men jag, född optimist, trodde att busken skulle trivas bättre om den fick flytta till en a...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards