brimikshallon

Alla inlägg under december 2020

Av Kerstin Frithiof - 13 december 2020 15:39


Jag undrar om inte kiskatten börjar förstå, att jag är  l i t e  mer än bara ett huvud.. Han kanske tillåmed börjar fatta, att jag räcker ända ner till golvet..


Jag minns  en inspelning med Victor Borge där han skojade om att Mozart var en byst..


Tonsättaren själv mådde bara bra trots sitt handikapp, menade Borge.. Frau Mozart var inte lika belåten, för  h o n räckte ända ner till golvet, sa han.. Och publiken storskrattade.. Jag också..


Inte kunde jag väl tro, att jag  s j ä l v  en vacker dag skulle uppfattas som bara ett huvud.. 


Inte bara  n a t t e n,  d a g e n  också, hela dagen,, har gått med  f r u k t a n s v ä r t  tunga fjät denna helg.. Men nu är det bara en vecka kvar tills det vänder..


Om ingen har fattat det än, kan jag berätta, att det är väldigt roligt att ha en katt.. En liten vit katt med svart svans..


Jag är så glad, att jag fick rädda den här lilla ynkedomen till livet och ge honom ett gott hem.. Och katten tar för sej som den självklaraste sak i världen..  


Just nu "hjälper" han mej med stavning och interpunktion.. Och inte är det nån mening med att hysta ner honom heller.. Han är lika fort uppe på skrivbordet igen.. 


I morron är det en vacka sen han var hos veterinären och blev kastrerad.. Jag får se till att han inte blir tjock.. Kastrater har lätt för att lägga på sej..


Men, det är klart, som han far och flänger lär han inte bli fet i första taget..















Av Kerstin Frithiof - 12 december 2020 14:28


Klockan är halv tre och det har redan börjat  m ö r k n a.. Visst har det väl varit så här mörkt andra dagar i halva december, men jag kan knappt minnas det..


Jag tänker mer och mer på södra Italien.. Hade jag pengar flyttade jag bums.. Jag och Rönnerdahl..Som för övrigt sitter på skrivbordskanten och tittar på när jag skriver..

 

Och så  s p i n n e r  han.. Jag vet knappast nåt mysigare ljud än en katts spinnande.. Det skulle väl vara  h u n d s u c k e n  i så fall..


Det är svårt att förstå, att han bara har bott här tre veckor..


En amaryllis lika vit som lilla katten.. Bilden är från förra december..

 

Idag har jag och Agneta vandrat en timme på Nytorpet.. Jag blev ganska trött, men slapp ont i ryggen.. 


Det var många bilar på parkeringen, men inte så mycket folk i spåren.. Området är stort så man behöver inte trängas..


Vid ett av vindskydden hade man födelsekalas.. Det var dekorerat med ballonger och så sjöng man och hurrade..




Av Kerstin Frithiof - 11 december 2020 10:19


Alldeles änglavit är han, men tittar man lite närmare på missen upptäcker man att  s v a n s e n  den är svart som sot.. Sen kan man tolka det som man vill..

 


Igår var det dags igen.. För däcksbyte.. Flera höstar nu har jag tänkt strunta i att lägga på vinterdäck, men hur det än är segrar laglydigheten, och så åker dom på iallafall..


Jag inbillar mej alltid att jag måste köpa  n y a  däck när det är dags för byte.. Dom jag satte på igår håller  denna vintern ut.. Minst..Tack och lov och alla himlens hallelujas för det..


Min bil är gammal, 2004 års modell.. Jag har varit noga med att sköta  m o t o r n.. Tvätt och städning har jag inte brytt mej om direkt.. Motorn ska jag låta tvätta före besiktningen, som ska ske nästa vecka.. Hoppas jag får anledning till jubel och nya hallelujas då..


Vädret är som det är, grått och regnigt.. Den enda jul jag kan minnas som varit kall och snöig inföll för 50 år sen.. Eller möjligen 51..


Igår var det i stort sett mörkt hela dan.. Det blir inte ljusare idag..











Av Kerstin Frithiof - 10 december 2020 08:27


Smart är han, lilla Rönnerdahl.. Nu hoppas jag bara att han dessutom ska bli  f ö r s t å n d i g.. Men förstånd är förhoppningsvis nåt som kommer med tiden..


J a g,  för min del, var ett smart barn, intelligent tillåmed, men  f ö r s t å n d e t  dröjde med att infinna sej.. Åtminstone till femtioåren.. Frågan är om jag  f o r t f a r a n d e  är oförståndig.. Tja..


I morse öppnade kissen dörren från köket  i n å t.. Tja,  d e t  trodde jag honom inte om.. Så jag tänkte mej somna om.. Men då landade han med ett jättehopp i sängen.. Ovanpå  m e j  dessutom.. 


Jag  v e t  inte om han tror att jag bara består av ett huvud, för han behandlat  d e t  väldigt kärleksfullt.. Resten av mej leker han hårdhänt med.. Försöker iallafall..


Nåt som går åt är bajspåsar och kattsand.. Kissen har gått på låda från första stunden hos mej, och  d e t  är nåt att vara tacksam för.. 


Usch vad trött jag är på mörker och coronasnack.. Det är klart som sjutton att folk slutade respektera myndigheternas rekommendationer nån gång i oktober, partajade och umgicks.. Klart att det blev ökad smittspridning då..


I dagens tidning (Blekinge Läns Tidning) står en artikel om hur dåligt ungdomar mår av att sitta mer eller mindre isolerade utan möjligheter att umgås med vänner..


Tja, om man betänker vad   a l t e r n a t i v e t  kan bli,  kanske man tillåmed är tacksam att man  h a r  en vrå att sitta och uggla i..









Av Kerstin Frithiof - 9 december 2020 10:22


Lilla Rönnerdahl är inte så liten längre, och inte så rädd och försagd heller.. Han tar för sej.. Precis som alla katter gör.. Och  s k a  göra.. 


Jag önskar  j a g  hade varit lite mer som han under livets gång.. Tja, det är väl inte för aent än, kan jag tro..

Spotta i nävarna.. Heja, heja..

 

Varmt och skönt i kontorsstolen, tycker lilla Rönnerdahl.. Särskilt som matte precis har värmt upp den, när hon löste morronens patienser..


Nu ska jag inte akriva mer om kissen i dag.. Alla vet vid det här laget, att han är alldeles betagande.. Även när han klöser på möblerna.. Dom är gamla och slitna är så det är väl bekomme..


Det är så här, att jag under många år har haft svårt att skilja på höger och vänster.. Detta efter att jag måst flytta armbandsklockan på grund av eksem..


Det är  t v å  ynkliga takter i bachmenuetten jag övar så flitigt på, som jag har ytterligt svårt för just för att jag har så svårt för att skilja höger från vänster..


Det är inga  k r å n g l i g a  takter, andra mycket knepigare klarar jag numera galant, så det hela är obegripligt.. Nåja, det enda att göra är, att öva och öva och öva tills det sitter i fingrarna..


En väninna blev sugen på att börja spela hon också, men tyckte att hon inte ville skaffa ett åbäke till piano..


Jag föreslog, att hon skulle börja spela  f l ö j t.. En sån tar ju ingen plats, men hon hade gått hos en spelfröken i barndomen och kände sej mest bekväm med piano.. Sa hon.. Jag tror jag ska erbjuda henne att öva hos mej.. När jag inte är hemma, förstås..
































Av Kerstin Frithiof - 8 december 2020 11:47


Ibland har man  t u r.. 

 

Och jag som trodde jag var oförmögen att ta  n a t u r b i l d e r..

Av Kerstin Frithiof - 7 december 2020 17:06


Halleluja, en sten har fallit från mitt hjärta.. Lilla Rönnerdahl har varit hos veterinären och allt gick bra.. Från förpassning in i buren till hemkomst nåra timmar senare.. Jag fick lämna missen hos veterinären, men har läst om att kastration numera sker genom nån slags små hål.. Katten mår bra..


Jag har fått smärtstillande med mej hem, och  d e t  kommer inte att bli svårt att få katten att svälja  d e t..


Tänk, vad jag oroade mej för den här dan.. Alldeles i onödan vad det förefaller..


Posten i dag kom med en fin hälsning från kyrkan:

 

Ljus och godis i en cellefanpåse.. Jag förstår inte riktigt varför jag fick det här, men blev glad och kände mej sedd..


Av Kerstin Frithiof - 6 december 2020 10:47


Vid vissa små försynta jamningar liknar lilla kattens mun precis ett litet skärt ruteräss..


Vid andra, högljudda rop på  m a t, påminner den mest om ett gigantiskt gigunnagap..


Katter känner inga  b e g r ä n s n i n g a r.. Allt är tillåtet, tror dom..


En hund kan ta en åthutning och rätta sej efter den.. Kissar blir  f ö r n ä r m a d e.. "Känner oss  k r ä n k t a",  säjer dom, skakar på baktassen, lägger öronen tillbaka och hissar svansen på full stång.. Och avlägsnar sej under surt muttrande..


I morron förmiddag ska missen mista sin lilla manlighet.. En hel vecka har han fått träna på att gå in i kattburen.. Det har gått bra tack vare godsaker..


I morron blir det jämmer och elände eftersom han inte får  ä t a  före operationen.. Tack och lov ska vi vara hos veterinären redan halv elva, så det blir inte många timmars högljudda hungervrål jag får stå ut med..


En liten klick leverpastej får jag lura in honom i buren med..


Ibland tänker jag som så här: --Om inte jag räddat dej, lilla gaphals, hade du förmodligen redan svultit och frusit ihäl..


Och så känner jag mej  ä d e l.. Och  t a c k s a m  att just  j a g  fick chansen att rädda kissen.. Och få honom som alldeles egen katt..

 

Efter ett par timmars lek och ras  v i l a r  sej lilla katten.. Det behövs om han ska orka med kommande räder runt bostaden..Lägg märke till den svarta svansen.. Det finns nog inte så många katter med  d e n  teckningen..






Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards