brimikshallon

Alla inlägg den 6 juli 2020

Av Kerstin Frithiof - 6 juli 2020 07:51


Tralalaa.. Det kan inte bli bättre: m å n d a g,  sol och (nästan) vindstilla.. S å  såg det ut när jag vaknade för en timme sen..


Nu ärdet varken sol eller vindstilla längre.. Men det är fortfarande  m å n d a g, och jag har stoppat i mej morronmaden..


Mad betydde på min barndoms dialekt smörgås.. Vi var fortfarande ganska så  d a n s k a  i vårt sätt att prata så sent som på 40-talet.. 


Nu ska jag berätta om min morronmad, nåt som inte kan intressera nån levande mänska, men jag gör det ändå.. För att jag har lust och för att jag  k a n..


Jag stryker smör på en bit rågbröd.. Pedant som jag i vissa stycken är så är jag noga med att hela brödskivan blir smörad.. Ända ut i kanterna:

 

Jag  v e t  att smör inte är nyttigt, men det struntar jag i.. Det är  g o t t.. Således äter jag det..


Min man däremot fick kväljningar bara han  s å g  ett smörpaket.. Han mindes nämligen flugorna och kolukten i lagården på den bondgård, dit han som liten skickades flera gånger i veckan för att köpa mjölk..


Han kunde följaktligen inte dricka mjölk heller.. Jag åt smör och han åt margarin.. Det var bara katterna som drack mjölk.. 


Eftersom det är länge sen det fanns missar i huset finns här ingen mjölk heller..  G r ä d d e  däremot, d e t  är en helt annan sak.. Jag älskar grädde och använder det i matlagningen vaenda dag.. Ibland tar jag en slurk direkt ur förpackningen också..


Okej, smör och grädde är väl inte så nyttigt.. Det är inte choklad och sega råttor heller.. Men allt detta onyttiga slinker ner med välbehag..


D e t t a  var en  l å n g  parentes.. Åter till morronmaden..


I morse la jag på  m a r i e h o l m s k o r v  (jag är osäker om det ska vara ett s nånstans mitt i),  och nu kommer en verklig knäckfråga:


Varför ska den här goda korven vara förpackad på en sånt sätt att den nästan inte går att få  u r  den ur flera lager tättslutande plast..

   

Tja, måndagmorronen har bara börjat och jag önskar "läsekretsen" en trevlig vecka..


PS: Förresten sa vi inte korv utan  p ö l s e.. 

























Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards