brimikshallon

Alla inlägg under juli 2020

Av Kerstin Frithiof - 16 juli 2020 08:10


Det småregnar, och redan för en timme sen var jag ute i trädgårn och strödde ut gössel i raden av diabolobuskar.. 


Jag gnetar och strävar med min trädgård, men så värst god  s m a k  har jag inte.. Jag tittar och  l ä r  så gott jag kan, men inser att nån  t r ä d g å r d s m ä s t a r e  är jag inte.. Men, det är klart, jag ska nog inte jämföra mej med Britta.. Däremot tacksamt ta mot dom goda råd hon ger.. 


Om jag tar till mej av hennes kunskaper och sen försöker tolka dom på mitt blygsamma sätt kan det nog bli bra.. 


Agneta är också en duktig trägårdsmästare, men hennes håg ligger mera åt  n y t t o v ä x t h å l l e t.. Bär, grönsaker och fruktträd prioriteras av henne..


När jag letar i mina bokhyllor, som är lika lite strukturerade som trädgårn, hittar jag ibland ett och annat guldkorn..


Igår fann jag en bok, som jag minns, att jag fann alldeles underbar när jag läste den för en trettio år sen.. 

 

Jag får rysningar.. 


Idag är det blött, tungt och varmt ute.. Sniglarna kommer att njuta.. Fan ta dom..














Av Kerstin Frithiof - 15 juli 2020 09:04


Jag är omåttligt mallig över den lilla bit jord jag har lyckats frilägga på garagets västsida..

     

Som synes är det en bra bit kvar, och  d ä r  kommer jag att stöta på en del hemskheter.. Som tillexempel rötter av femtio år gamla  b j ö r n b ä r s b u s k a r.. Nu är jag inte så enfaldig så jag tror att jag kan gräva upp d o m.. Till det skulle behövas en maskin..


Nej, jag får stå med sekatören redo att knipsa av alla skott som kommer upp.. Helst i n n a n  dom har kommit upp..


Idag blir det inget grävt alls.. Det har regnat, och jorden, och framför allt all växtligheten, är alldeles för  t u n g och s e g..


I g å r  gick det lättare.. Se bilden ovan..


Om en stund kommer  S k o r p a n  och hälsar på.. Han stannar inte över natten dock..


Jag har tänkt, att vi ska göra en rejäl promenad lilla hunden och jag.. Det blir inte så mycket promenerat när jag inte har nån egen hund längre..


Bara det inte regnar ska vi nog knata iväg ett bra stycke, Skorpan och jag..














Av Kerstin Frithiof - 14 juli 2020 07:36


Puh, så har jag då sluppit ut ur mitt törnrosasnår.. Tre raska, unga män kom i går med stegar och verktyg försedda..


180 centimeter satte vi höjden på buskarna till, och huj, vad det gick undan.. 

 

Så fin häcken mot infarten blivit.. För att inte tala om buskarna på motsatta sidan.. Nu har jag  g o t t  om plats att köra bilen både in och ut.. Dessutom är själva infarten rensad från ogräs.. Den är minsann riktigt  s n y g g .. Sen är det fråga om hur länge det varar..


 

Blåregnet har fått maka sej undan från parabolen, så nu kan jag sitta och glo på TV bäst jag gitter.. Det har jag i och för sej kunnat tidigare också, men med en viss ängslan.. Blåregn  b r e r  ut ej nåt förskräckligt..


Diabolobuskarna mot gatan är glesa och pinniga i år.. Jag ska minsann köpa en säck koskit och lägga på..


Det är redan den 14:e juli ("Alons enfants de la patrie") och det känns inte alls som sommar.. På morgnarna är det redan en viss skärpa i luften, och kvällarna har blivit märkbart kortare.. Vilket  k a n s k e  beror på att det är mulet nästan hela tiden..


Idag ska jag fortsätta grävarbetet längs med garaget.. F o r t  går det inte, men jag gör så mycket jag förmår.. Ogräset är iallafall kapat, och  r i k t i g a  växter har jag att flytta dit..





Av Kerstin Frithiof - 13 juli 2020 08:53


Jag håller i all blygsamhet på och utforskar min datorplatta, den jag kan ta med mej i sängen.. På You Tube har jag hittat serie sagolikt roliga sketcher från amerikanskt sjuttiotal "Carol Burnett Show"..


Ett återkommande inslag är "the Oldest Man" spelad av Tim Conway.. 


I en sketch spelar han världens äldste skohandlare, som ska sälja ett par morrontofflor till Carol Burnett.. 


Han frågar mycket seriöst hur många hon har tänkt sej, och hon svarar lika allvarligt, att hon vill ha två..

 

Så håller det på gång efter gång.. Fullständigt sanslöst.. 


Jag kan titta på dom här små sketcherna hur många gånger som helst..


Just nu är det kallt och jag har varit uppe och skramlat sen klockan fem.. D å  var jag klarvaken.. Det är jag inte längre.. 


Jag väntar på Tony och hans trädgårdsjobbare.. Idag får dom att göra minsann.. Det är väldigt förvuxet i min trädgård.. Buskarna är jättestora, men nån trädfällning kommer det inte att handla om.. Visserligen finns här nåra självsådda lönnar och fågelbärsträd, men dom får vara..


Själv ska jag fortsätta att frilägga garagets västsida.. Där ska jag plantera buskar.. Tror jag.. Jag kanske kommer på nåt annat innan jag har funderat färdigt..
















Av Kerstin Frithiof - 12 juli 2020 10:14


Först av allt vill jag säja tack till Birgit för hennes hälsning..


Konstigt nog piggade det upp att läsa om  h e n n e s  sniglar.. Det fick mej att se  m i n a  i ett lite sympatiskare ljus.. Inte så att ett ögonblick tror att  d o m  är mindre glupska än hennes.. Dom kändes plötsligt bara lite  a l l d a g l i g a  och  n o r m a l a.. Liksom..


Tja, alla de varelser ska tydlige finnas..


Just denna blåsiga söndagsmorron har jag varit ute och röjt i ogräshäcken på garagets västsida.. Väldigt fin jord är det där.. Inte så konstigt kanske.. Den har legat i träda sen 1968..


Jag känner att jag  o r k a r  mer.. Om det nu beror på bättre kondition eller  m ö j l i g e n  det faktum att jag äter järnsulfat på läkares ordination.. Det befanns nämligen, att jag har  b l o d b r i s t.. 


D e t  låter lite ruggigt tycker jag.. Ungefär som om det  s a k n a s  blod i kroppen på mej.. Men så är det inte.. Det betyder att jag har lite för lite hämoglobin, eller att det samma är lite för tunt, och  d e t  håller på att åtgärdas.. 


Jag undrar förresten om man inte behandlar  g r ä s m a t t o r  med järnsulfat för att ta död på mossa.. Tja, jag tror inte jag ska utveckla den tanken närmare..


Go´söndag till alla varelser ute i galaxen (utom mördarsniglar och spindlar)..










Av Kerstin Frithiof - 11 juli 2020 08:26


Det  känns inte som sommar.. Det blåser för mycket.. Inte är det soligt och varmt heller och körsbären håller på att ta slut.. Och i trädgårn krälar  s n i g l a r n a.. 


Igår kväll hittade jag flera stycken, som jag utan förbarmande trampade ihjäl.. Två stycken låg och åt på en av mina nysatta asterplantor.. Det var d e r a s  last supper det..


Hur illa jag än tycker om att lägga ut gift tycker jag ännu sämre om sniglar.. Hoppas dom äter ihjäl sej fort som fan..


Sniglar är  h u n g e r n  personifierad.. Så avskyvärt att bestå av en glupande hunger och ingenting annat.. Jo, förresten, dom  p a r a r  sej också.. Eftersom varje snigel är både hane och hona lägger  v a r j e  individ ägg.. 400 per snigel.. D e t  blir många det efter ett par år.. Usch..


Sammanfattningsvis: Det blåser, molnen jagar på himlen, snart kommer regnet, sniglarna invaderar och i morron är det söndag..


Finns det då inget att glädjas åt denna morron.. Svar: n e j.. 















Av Kerstin Frithiof - 10 juli 2020 07:43


Tänk, igår fick jag en hälsning från en kvinna i Norge. Maria i Hönefoss.. Tack så hemskt mycket.. Jag gladde mej mycket..


Det var  a n n a t,  som gladde mej igår också.. 


Jag satt (jag försöker  s i t t a  så mycket som möjligt..Jag har nämligen en bra bit  n e r)  och jobbade med rabatten och gräset på framsidan, när Agneta ringde..


Hon var så trött på att laga mat till sej själv, och föreslog, att vi skulle gå  u t  och äta lunch..


Jag in som raketen, blaskade av mej, satte på mej nåt rent och snyggt och något smink, och var, som Johnny Cash sjunger, redo "to meet the day"..


Färden gick till Ronneby och Äggaboden.. Agneta körde sin nya fina bil.. Den är stor och bred och hög och liksom bullig och har fyrhjulsdrift och är svart.. Och  b l a n k  ännu så länge.. Och en sjuhelsickes accelerationsförmåga.. Det var ett rent nöje att åka i den..


I Ronneby besökte vi sen en utställning med  k o n s t h a n t v e r k,  och där förälskade jag mej i en bred och alldeles slät silverring..


Jag  p r o v a d e  den.. På  a l l a  fingrarna provade jag den, och fann att det var på vänster pekfinger den passade perfekt..

 

Det var länge sen jag hade nåt smycke.. Senast var för fyra år sen.. Då fick jag sälja det lilla jag hade för att kunna betala en veterinärräkning.. Lilla Nellie hade nämligen behövt läggas in på sjukhus nåra dar, och försäkringen täckte bara en bråkdel av kostnaden..


Jag brukar numera råda djurägare att strunta i försäkringsbolagen och i stället sätta in en rejäl summa varje månad på ett särskilt konto.. Då har man  e g n a  pengar när det blir dags för allvarliga veterinärbesök..


Denna soliga, vackra morron  s o v  jag ända till halv sju.. Tidigare i veckan har jag varit uppe och skramlat betydligt tidigare..















Av Kerstin Frithiof - 9 juli 2020 06:59


Kära nån.. Nu har jag funnit  y t t e r l i g a r e  en otrevlig egenskap jag har.. Inte nog med att jag är en tråkig enstöring.. Jag är en riktig  l o r t m a j a  också..


Nog för att jag begripit att mitt hem inte varit särskilt välstädat, men att det var så  s k i t i g t  som det faktiskt  v a r, hade jag ingen aning om.. 


Flickorna från städfirman (två hurtiga polskor) hade ett styvt arbete i tre timmar innan dom var nöjda..


Själv jobbade jag utomhus, där jag passar bäst..


Jag har gjort en  deal (som det numera heter) med städfirman att dom ska komma var fjärde vecka och gå över bostaden (make over som det heter.. Denna engelska.. Ständigt denna engelska)..


Inte hinner det att bli smutsigt här på bara fyra veckor, men jag ska  u n n a  mej återkommande städning..


Förr, när jag unnade mej nåt brukade jag styra stegen till fina affärn och handla kläder och parfym (fast inte på samma ställe)  som jag inte alls behövde..


Jag har, eller rättare sagt  h a d e,  ytterligare en ful egenskap (åtminstone enligt Luther).. Jag har fallenhet för lättsinne med pengar.. Fast jag har bättrat mej på sistone..


Nåja, jag är iallafall  s n ä l l ..


Denna veckan har jag fått åtskilligt gjort i trädgårn och nästa vecka kommer proffsen och röjer.. D e t  är nåt jag inte klarar själv, men det måste göras.. Växtligheten hotar nästan att stänga in mej..














Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards